Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2011 00:14 - Н.ОВЧ. ТЪРСИ "ПРАБЪЛГАРИ" В МОНГОЛИЯ! Поредна срамна експедиция за България!
Автор: saradiva Категория: История   
Прочетен: 116731 Коментари: 227 Гласове:
66


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Поредно издевателство над истинската българска история! Николай Овчаров заряза Перперикона си и хукна да прави тур-операторски бизнес в Монголия, нарамил торбата с лъжи за произхода на българите от азиатските пушиняци там... Срам и позор за държава, която храни подобни продажници!

Ето четете и коментирайте.

http://www.focus-news.net/?id=f17511


Моят коментар от първа гневна вълна:


„Това беше една полуекспедиция– полуделегация”

Няма такова нещо – "полуекспедиция - полуделегация". Още тук Н.Овч. подчертава, че са ходили в Манголия да си мандахерцат …, а не с научни и представителни цели. Т.е. никаква разлика няма между тоя и другия помияр, доцента по пантомима Ал. Илиев / Вж постинг "Срамен за България филм"/.
Просто още една полуекспедиция-полуделегация на пълни идиоти!!!

„...в едни неизследвани от български учени краища.”

Че това ли са единствените неизследвани от български учени краища?! Що не почнахте да изследвате историята на българите първо ОТ БЪЛГАРИЯ, ами хукнахте към Манголия, а?

„Тя не беше само с цел изучаване на историята, тъй като тя е организирана от Ордена на рицарите тамплиери в България. Моите други трима колеги са бизнесмени, които се занимават със строителство, така че ние имахме не само научни занимания, но и бизнес интереси.”

Демек, кат рицарите и ний хукнахме да видим Божи гроб, тъй де лоното на българите, ама с комерсиални цели!.
И се знае, който не го приемат за масон, става тамплиер. И хуква по Монголия да работи за България.((((((((

„…пристигнаха и писма, които донесохме в България за побратимяване на София с Улан Батор и на Варна с Улан Уде.”

 Тези хора още на побратимявания си играят!!! И туй май е единственото обществено дело, дето са го свършили при срещите си из манголските пущиняци. Освен бизнес договорките си де…

„Занимавах се освен с историческите въпроси и с проблемите на туризма.”

Не-е-е, Н.Овч. ВИНАГИ се е занимавал САМО с тур-операторство и никога с историческа наука. Цялото му „откритие”, озаглавено от него „Перперикон” е с цел туризъм, но НЕ Е нито историческо, нито археологическо проучване. Прочетете му „констатациите” – няма твърдения, има: „вероятно”, „може да се предполага” „може да се каже” и т.н. Всичко написано от Н.Овч. е само бизнес, но не и научни изследвания. 

„Видяхме … двучасов шамански обред… Много е важно това за нашата история, защото преди 2000 години по тези земи в Централна Азия са живели прабългарите, които са изповядвали подобна религия."

Къде са доказателствата за ТОВА? Къде са тези прабългари и как са се дотътрили  чак тук на Балканите? Що не са си останали там, при шамана, ами са се преселили тук?  Каква е религията на прабългарите и какви са основанията за каквито и да било твърдения за нея?...  Ето това са въпросите, на които нито Н.Овч., нито друг Овч от БАН могат да отговорят... Само някакви стъкмистики на Бешевлиев и мошеничества на Златарски и последователи… 

„Ние намираме в Плиска и Преслав по стените рисунки на шамани, техни атрибути при разкопки в земята.”

 Шамани се откриват И ДО ДНЕС и при индианците, и при африканците. И те ли са се дотътрили от Манголия?! Откъде Н.Овч. разбра, че рисунките и атрибутите от Плиска и Преслав са на шамани?!?!?!?! По какво ги позна?! Че в Плиска е имало НАЙ-ГОЛЯМАТА ХРИСТИЯНСКА БАЗИЛИКА НА БАЛКАНИТЕ!!! Какви шамани, какви боздугани…

„Аз съм единственият български учен, който е успял да съзре това нещо на живо, както е ставало по времето на хан Аспарух.”

 Афишираното болно Его и стремеж към единственост е болестно състояние и Н.Овч. трябва да се обърне към специалист. Може и към некой манголски Фройд или шаман…

„Другият въпрос, освен прабългарите, беше монголите и тяхното нашествие в Европа през XIII век, защото имаме контакти и с тази култура, с ордите на Чингис хан и неговите наследници.”

Че те са стигнали току до Балканите чингисхановците– един билюк народи са имали контакти с тях! Зорът обаче на Н.Овч. е да докаже, че контактите са били задълбочени – ние сме били баш манголци до манголците, мила моя майно ле…

„Именно в тази насока извърших много изследвания”

 Дай бе, Овч., да ги видим тея изследвания! Да не са като на онова второразрядно актьорче Ал. Илиев, дето с лакмус в урина и със секрет от плюнка направи ДНК анализ на иранците и отбеляза, че българите са дошли от там…
Един дол дренки циркаджии – Овчи тикви…

„Самият факт, че ние с главния шаман, организация „Тангра”, която е към президентството на Бурятия и представлява Съветът на президента, с него поговорихме преди обреда.”

Това какъв „факт” е?!?!?!
Ква е тая държава, дето президенството си има главен шаман, пък Съветът на президента е под тамгата на танграта?!  Какво е общото на българите с нея?!
Е, верно е, че на Овч. състудентът Г.Първанов, отдавна го е курдисал за главен шаман и в съвета си, и в новата си партия, пък и на археолозите, ама види му се краят май…

„Оказа се, че макар и теоретично знам много за шаманството, за боговете, за духовете, които се викат. Аз го знам от научната литература. Той беше много учуден, че имам такива познания.”

Ами то си е за учудване, бе Овч, не само за главния шаман на манголците, ама не че книжки си чел, ами че дириш нещо, дето го няма при манголския шаман – корена на българите!!! На това ти се е чудел човекът. Ама ти с твоето болно Его и комплексарщина радваш се, че ти се учудват на многознанието!...
И в крайна сметка … какво общо има това с българите?!?!?!

„Занимавал съм се с тази тема – с Тангра, с женското божество в прабългарската религия, с духовете, които шаманите са викали.”

 Като си се занимавал, какво си открил, бе Овч.?! Дай доказателства, че отсам Дунав има почит към Танграта! Какво е това „женско божество в прабългарската религия”?!?! Кои са прабългарите?! Назови, покажи, дай артефакти, дай извори… „Учен”, пфу! Овч!

„В България имаме теоретичните познания за нещата и археологическите находки, а Бурятия и Монголия видяхме на дело след хилядолетия запазени тези древни танци, ритуали, които са изпълнявани и от нашите предци.”

В България имаме мошенически скалъпена история, че българите са пристигнали от Манголия.
Доказателства НЯМА!!!
Археологически находки в подкрепа на тези мошеничества също НЯМА!!!
Ритуали и ритуалн танци, шамани и жреци е имало по целия древен свят, има ги и сега – навсякъде. Това означава ли, че всеки тамбукту-танцьор е манголец?!
Видял на дело някакви си измишльотините за българите на М…та си в Азия и получил доказателства. Как може това да учен?!?!?!

Фокус: Какви са доказателствата за произхода на българите по тези земи?
Николай Овчаров: Доказателства в прекия смисъл, че „там са били прабългарите” не можем да намерим”

 ЕТО ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА ИСТИНА В ТОВА ИНТЕРВЮ-ПОМИЯ!!!

„...но знаем...”

Значи – „нямаме доказателства, но знаем” – това са българските „учени”, това е сърцевината на българската „наука”… (((((((((

„но знаем от историческите извори, че в периода II – I век пр. Хр. до I век сл. Хр. прабългарските племена са били в голяма империя на хуните, която е обхващала цяла Централна Азия и е граничила на юг с Китай.”

Че къде ги видя Овч. тези българи?! Или прабългари? По какво ги разпозна?! И още – това, че са били в „империя, граничеща с Китай”, прави ли едно население монголско?!

„За това има доказателства, които са доста добре определени от учените”

За това има доста добре стъкмисани дивотии, наречени официална история на България - с монголски, "славянски" и всякакви други преселвания, но не и с истина за историята на българите и на България.

„По-късно вече хуните са разгромени, тогава започва и Великото преселение на народите, което изтласква и българските племена на запад към Приазовието, откъдето започва и европейската им история.”

Дойдохме си на думата – Великото преселение, най-голямата фантазма, и пак изтласкани българи, та дотътрени чак до тук…
Ами Рим какво прави през това време?!


Не можем да намерим пряко доказателство за това „те са тук или там”, но можем да видим ритуалите, обредите и религиите в годините, когато те са били по тези места.”

Признанието е ценно – няма пряко доказателство за произход на българи от Монголските пущиняци!!! 
Обаче твърдят и … търсят доказателства!
Отишли в Монголия, пък не потърсили в България.
„Учени” та дрънкат! С главен дрънкащ шаман – Н.Овч.!
Подкрепен от трима влъхви, тъй де бизнесмени…

„Това ще бъде особено полезно за културологията, която изучава тези древни ритуали.”

Овч. си няма и грам понятие от културология. Ако си имаше, в този грам понятие щеше да е познанието за културния обмен между древните народи, преносът на ритуалност… Щеше да е поразгърнал поне „Златната клонка” на Фрейзър. И главата на Овч. щеше да вдене, че и тук, и на другия край на света може да има един и същи символ за едно и също нещо, един и същи ритъм и сходна символика и една и съща ритуалност, но това подчертава нормален културен процес, а не ПРЕСЕЛЕНИЕ… 
Чиста проба Овч.!!!

„Неслучайно бях кръстил нашата експедиция „По следите на прабългарите и Чингис хан”, защото това са ключовите понятия и рекламни термини, които могат да заведат българите там, за да видят тези исторически места.”

--- Само дето грам следа от „прабългари” не откри И ТИ в този "уникален" край! Овч!
 



Гласувай:
68



Предишен постинг

1. tisitova - Добре дошла отново, Сара! Ще ти ...
11.04.2011 00:27
Добре дошла отново, Сара!
Ще ти пиша на Лични..
цитирай
2. vladorusev - Срам
11.04.2011 00:34
Пълни идиоти наистина.Как не ги е срам да пишат такива лъжи Хората от другите страни се чудят какви по-големи доказателства за европейския си корен да извадят а другарите от БАн се чудят как да ни направят от азиатците по-големи азиатци.Срам
цитирай
3. saradiva - Ами имам малко временце тези дни
11.04.2011 00:38
Пък и тая поредна мизерия и подигравка с бълтарската история как да я пропусна?! Избеснях, ама сега като го постнах това, малко ми олекна...
Поздрави!
цитирай
4. saradiva - Пълни идиоти наистина. Как не ги е ...
11.04.2011 00:40
vladorusev написа:
Пълни идиоти наистина.Как не ги е срам да пишат такива лъжи Хората от другите страни се чудят какви по-големи доказателства за европейския си корен да извадят а другарите от БАн се чудят как да ни направят от азиатците по-големи азиатци.Срам


Един ден, Владо, нашите деца и внуци, ще разберат, че коренът ни е европейски /то е достатъчно да се погледнем в огледалото, за да го разберем, ама.../ Но когато решат да извадят истината пред братята европейци, те ще ги изритат обратно - айдеее, нали разправяхте, че сте от азиатските пущиняци - марш обратно там!
цитирай
5. petra7 - Помияр та дрънка! Индияна джоунс - ...
11.04.2011 00:44
Помияр та дрънка! Индияна джоунс - смешник!
цитирай
6. vmir - Явно Овч. се е поолял.
11.04.2011 00:47
Ама и медиите са едни шедьоври - българският Индиана Джоунс!
цитирай
7. kleotemida - Захубих си словореда!
11.04.2011 00:48
В първия момент ми избягаха думите, във втория - ми изплува думичката "идиот", точно като на Владо. В третия - се сетих за онова стихче на Радой Ралин за Тато с перефраза: "Учило, неодучило - на историята чучело!".
Лошото е, че превръща Българската история в чучело, пък той, Овчаров, ако ще и на двама идиоти да се прави.
цитирай
8. gilli - Ама как може такива долнопробни ...
11.04.2011 00:55
Ама как може такива долнопробни лъжи да се разказват от учени ?Този го уважавах преди
цитирай
9. saradiva - Помияр та дрънка! Индияна джоунс - ...
11.04.2011 00:57
petra7 написа:
Помияр та дрънка! Индияна джоунс - смешник!


Идват избори, Петра, трябва да покаже човекът че е верен на партията.Щото нали е калесан от Първанката за главен шаман на АБВ-то...
цитирай
10. saradiva - Явно Овч. се е поолял. Ама и медиите ...
11.04.2011 01:00
vmir написа:
Явно Овч. се е поолял.Ама и медиите са едни шедьоври - българският Индиана Джоунс!


Вмир, медиите отразяват като огледало онова, което застава пред тях. Да не би медиите да му пъхнаха тези простотии в устата на този. А-а, да, те май го нарекоха БГ Индиана Джоунс. Ама нали той и книжка издаде с тва име...
Поздрави!
цитирай
11. saradiva - В първия момент ми избягаха думите, ...
11.04.2011 01:01
kleotemida написа:
В първия момент ми избягаха думите, във втория - ми изплува думичката "идиот", точно като на Владо. В третия - се сетих за онова стихче на Радой Ралин за Тато с перефраза: "Учило, неодучило - на историята чучело!".
Лошото е, че превръща Българската история в чучело, пък той, Овчаров, ако ще и на двама идиоти да се прави.


Клео, и аз изгубих дума и ума докато четях това. После ме хвана бяс...
Жива и здрава!
Поздрави приятелски!
цитирай
12. saradiva - Ама как може такива долнопробни ...
11.04.2011 01:02
gilli написа:
Ама как може такива долнопробни лъжи да се разказват от учени ?Този го уважавах преди


Може. Учебниците са пълни с такива, Джили! Де да беше само в това интервю!
цитирай
13. saradiva - Точно така е в учебниците пише това ...
11.04.2011 01:21
анонимен написа:
Точно така е в учебниците пише това Човекът си тръгва с другарите - КОЛЕГИ бизнесмени да прави бизнес с историята И го прави както и досега го е правил.Какъв ти историк е Николай Овчаров. Син на ЦК на БКП и състудент на Гоце - другия смешен историк


Ами историк е, за съжаление на диплом . При това БГ-историк - по лъжи...
цитирай
14. vmir - 10. saradiva,
11.04.2011 08:48
saradiva написа:
vmir написа:
Явно Овч. се е поолял.Ама и медиите са едни шедьоври - българският Индиана Джоунс!


Вмир, медиите отразяват като огледало онова, което застава пред тях. Да не би медиите да му пъхнаха тези простотии в устата на този. А-а, да, те май го нарекоха БГ Индиана Джоунс. Ама нали той и книжка издаде с тва име...
Поздрави!


Верно, издал такава книжка?! Да не му плащаме за наука тогава, щом може да се занимава с Индиана Джоунс, на когото прилича толкова, колкото главнокомандващия Гоце на натовец. Те тия много обичат да се правят на противоположностите си, май това им е коронния номер в живота... Каква злочестина за онези, които искат да бъдат себе си... :(((
цитирай
15. kikowsky - Моите търсения изобщо не започваха с българите.
11.04.2011 09:09
Не съм и допускал, че местна култура от преди 12 000 години може да се е запазила по какъвто и да било начин. Но по едно време вече беше очевидно, че произгождаме от нея. Моите изводи са, че сме тук от толкова време - 12 000 години.
цитирай
16. saradiva - Здравей, Киковски
11.04.2011 09:26
kikowsky написа:
Не съм и допускал, че местна култура от преди 12 000 години може да се е запазила по какъвто и да било начин. Но по едно време вече беше очевидно, че произгождаме от нея. Моите изводи са, че сме тук от толкова време - 12 000 години.


Популациите, населението, не се променят, променят се названията на отделните общности. Започва оформането на народите - някои много рано, други по-късно... Процес на промяна на идентитет сред голяма общност се наблюдава и днес... Всичко е следствие на промени в социално-битовия живот, в иконимаката, религията, политиката...
Така че народът не идва отникъде, народът не се преселва. Камо ли пък от Монголия та на Балканите.
И това е най-голямата лъжа, която подпира манипулираната ни, сателитна история. Плюс другата - за "славяните" и тяхната претопяваща мощ...

Но наистина бях оптимист, че само с глупостите за иранските преселения ще се борим, а монголските простотии са въпрос на време да бъдат извадени от учебниците...
Поредният помияр реши да си прави бизнеса, продължавайки долната лъжа и всъщност извършвайки поредното предателство среку България и историята й.
Овч.
цитирай
17. gilli - STOP N.OV4
11.04.2011 09:46
Да кажа че във Фейсбук има група срещу този смешник http://www.facebook.com/group.php?gid=122878895993&v=wall
цитирай
18. saradiva - Да кажа че във Фейсбук има група с...
11.04.2011 09:56
gilli написа:
Да кажа че във Фейсбук има група срещу този смешник http://www.facebook.com/group.php?gid=122878895993&v=wall


Джили, точно там прочетох това интервю и от там избеснях... Но ми писаха на ЛС много хора, че има такава група, от което става ясно, че много хора са възмутени от долнопробните дребни стремежи на Овч. и лъжите, които трупа върху гърба на историята ни...
цитирай
19. saradiva - Шурти шаманизъм, шамшали шетат из ...
11.04.2011 09:58
анонимен написа:
Шурти шаманизъм, шамшали шетат из широкият Швят! Хвала! :) :)


Шматарок след шматарока са шматка из шушкаците за шмяф и шрам! Шушляци шмешни
цитирай
20. petra7 - Президента няма да си отиде И да не е ...
11.04.2011 10:07
Президента няма да си отиде И да не е президент пак ще е тук като лидер на партия или каквото там е абв
цитирай
21. saradiva - Този трябва да си намери майстора ...
11.04.2011 10:15
анонимен написа:
Този трябва да си намери майстора като си отиде президента


Този като си намери майстора /АКО!/ другите тътрузи в БАНята остават и ПРЕПОДАВАТ!!!
цитирай
22. saradiva - Президента няма да си отиде И да не е ...
11.04.2011 10:17
petra7 написа:
Президента няма да си отиде И да не е президент пак ще е тук като лидер на партия или каквото там е абв


Бащиците на помияри като Н.Овч. не са само в България. За предателите, които пишат и публикуват лъжи за произхода на Българите от Азия, захарчета се подхвърлят от Москва, от попската ГРЪЦКА патриаршия, че и от Виена...
цитирай
23. get - - До уважаемите saradiva и kikowsky ... Относно някои вълнуващи и смущаващи ...
11.04.2011 10:26
... ме въпроси ?!

saradiva написа:
Кои са прабългарите?! Назови, покажи, дай артефакти, дай извори… „Учен”, пфу! Овч!

- Кой е Николай ОВЧАРов с малко име ПРОФЕСОР ! - Откъде я има професурата си ?(това е първият смущаващ ме въпрос !!)
- Какво общо има, между него и полковник Румен Ралчев - бодигардът на "Тато", "главен пехливанин" на Rex-публиката и председател на сумАти обществени организации(съчетаващи свободното"зидарство", със охранителният и застрахователен бизнеси) ??!

kikowsky написа:
Не съм и допускал, че местна култура от преди 12 000 години може да се е запазила по какъвто и да било начин. Но по едно време вече беше очевидно, че произгождаме от нея. Моите изводи са, че сме тук от толкова време - 12 000 години.


- Уважаеми kikowsky - до дряновският манастир се намира пещерата "Бачо Киро" още преди "9.ІХ"(1944г.) ... там са правени проучвания от които следва, че пещерата е обитавана в педисторически времена (тоест имаме следи от човешки живот(!), от преди 30 до 32 хил. години) по нашите земи.
- Тази информация малко трудно ще я намерите(освен в специализираните издания). За същото (факта за човешки живот в п-ра "Б.Киро") категорично твърдя, тъй като го знам от "първа ръка"(един от доброволците помощници при разкопките ... е бил баща ми).
- Хм, нямам(е) претенции за "най-старо население" както виждате :))) - То се "знае"(!) че най-старото е у "Еллас" - Хехехе ! ... "само" от преди 360 хиляди години. Това на база находките в пещерата Петралоне(?) :))) !("the Petralona Cave" се намира на около 50 км. югоизточно от Солун, на Халкидическият полуостров) ... все изконно "гръцка" земя :))) !!

- С уважение !

от Гет ктист
цитирай
24. alchemist - Сигурно Н.Овчаров
11.04.2011 10:36
търси произхода на руснаците? :))))))))
Иначе за произхода на Българските корени може да се проведе интересна и ползотворна дискусия. Която не е в полза на нито на монголоидния , нито на славянския произход. Защото те са обречени от историческа и логична гледна точка.
цитирай
25. saradiva - До Гет
11.04.2011 10:38
Здравей, приятелю!
Не съм надничала скоро в страниците с титлите и званията им, ама мисля, че все още неса го ПРОИЗВЕЛИ на професор /не говоря за защита на професура, нали забеляза/. Ама и да е професор вече, то те нашите професори само в Москва ги признават за такива. В нормалния свят не им знаят нито физиономиите, нито лицата, нито пък какво са писали. Но Чилингиров го познават. И го цитират. А на такива лъжци като Н.Овч. се чудят как един човек, твърдящ, че се занимава с наука, може да е толкова елементарен и продаден...
Поздрави!
цитирай
26. saradiva - Въпрос на държавна политика. Ст...
11.04.2011 10:41
анонимен написа:
Въпрос на държавна политика.Строят магистрали пък за децата и за учебниците не помислят Толкова много неразбираеми неща има във тяхПо история още учат аз ханове а такива няма в историята ни и това го четох написано от учени.А не се променят учебниците


Съгласна съм с теб, Лиляна!
Докато няма държавна политика второразрядни актьорчета като А.И. и тутманици като Н.Овч. ще си въртят полу-експедиции до М... та си, за да припечелят 30 сребърника... В учебниците на децата и по-големите ученици е пълно с чингисхановци, но не и с българи преди 9 век. Срам! Срам!
цитирай
27. saradiva - Здравей, алхимисте!
11.04.2011 10:49
alchemist написа:
търси произхода на руснаците? :))))))))
Иначе за произхода на Българските корени може да се проведе интересна и ползотворна дискусия. Която не е в полза на нито на монголоидния , нито на славянския произход. Защото те са обречени от историческа и логична гледна точка.


Засега обаче няма надежда за клада, за аутодафе на лъжите и книгите пълни с монголоидиоти и панславистични лъжи. Трябва да се предизвика обществен дебат, за да включат тиквите на тиквите, че не може да се продължава с тези предателства. И да ни пренапишат историята - ТАКАВА КАКВАТО Е. И в нея ясно ще се види - кои са наречени българи, коя територия НА БАЛКАНИТЕ е "наречена България по тези българи" /Ан. Библиотекар/, през кой век, от кога е Християнството по нашите земи, кои са първохристияните и ... прочее ФАКТИ. Които ще подчертаят - с България и с българите са се съобразявали всички през Средновековието. Затова тяка яростно е унищожавано всяко свидетелство за това...
В пренаписаната история на България никакви храбри преселения от НЕЗНАИНИ места на "прабългари" и на "славяни" няма да има, а ще става ясно СТАВАНЕТО НА НАРОДИТЕ, сред които ще е и българския. Той от никъде няма да пристига, начело с монголоид...
цитирай
28. saradiva - ПрАфесора поне си призна в интер...
11.04.2011 10:52
анонимен написа:
ПрАфесора поне си призна в интервюто,че нямат никакви доказателства.. ама им се иска да имат. То затова е цялата тъпардия.. ходят обикалят и от мухата правят слон белким накарат някой тъпак да им повярва.
Ами в цялата работа май най-доволни ще са Глишевци :)))))))) Направо не е за вярване ,че досега не са се светнали да търсят монголски шамани за да ги сравняват с наши такива.
Хайку поет, църковен певец и аспарухов шаман..... това е лицето на историка днес.


А-а-а хоровият певец го забравих, Ивич!...

Поправям те - НЯМА И МУХА българска в Монголия! Оох, те ако имаха мухааа, досега ехеее -
цитирай
29. d3bep - Здраст Саре, добре дошла, щастлив ...
11.04.2011 11:04
Здраст Саре, добре дошла ,щастлив съм да те видя отново!

Аз не мога да го разбера тоз....
Оди рови по тракийските робници .ВИнаги съм твърдял че слънчеви пениси у голи... дирници, наследство от траките има предимно в главата му, ама го търпях доколкото все пак ровеше тракйското наследство...
Смешен ми беше, с позите ала "бойко борисов" над всеки малоумен предмет, който дори не беше добре проумян, ама....
Книги написа.. .Ехееее. Един археолог пътува... Даже щях да си я купувам ,че макар и боза беше с моите идеи, одил по места с древни култури и търсил....

И сега кво???
Сега скочи .. на древната култура Манголия....

Знайш кво ще ти кажа аз, Сарче...
Парите, паритееее!!!! Те да са живи...

Просот такава еволюция... От древната култура на Крит, Египет и Анатолия да скочиш на следваща стъпка, Монголия(на Манго Голия), не мога да си я представя въз основа на знания....

Нищо, всеп ак нека изчакаме да видим какв оше изкара от тая експедиция и каква простотия ше публикува....
Може и да се въздържи, ше видим...
Не е забранено да се проучват и тъпанарските теории, н ода видим накрая неговата, казвам аз...
Във всек ислучай ,адска деградация... Всяка от културите, с които се занимаваше преди това ,е далеч п о- висока от грабитело - номадската монголска, и далеч по -ранна от нея.
цитирай
30. saradiva - Здрасти, Дзверчоков!!!
11.04.2011 11:15
Той Овч.-а порови и в Плиска, и в Преслав, ама като видя, че лъжите се опровергават от всяко копване, избяга да рови на Перперек. Щото иначе щяха да му се карат в БАНята... Най-трудно им е да се омълчат за голямата базилика на Плиска. Тя им разбутва лъжите яко. Затова смотолевят нещо и ... ааайде пак у Манголия. А Плиска.... а бе те "бизантийците" са я били построили... Срам...

Гледам у шуменския музея го няма камъна с "шамана"... Кой знае къде го разнасят да го доказва Овч.-а, че е шаман, а не идол...

Срам!

Ама ПРЕНЕСЛИ гробницата от Смядово в музея. Два тона камъни наредили древните, създали храм,... а колегите на Овч.-а ги пренесли !!! Сега е турена у едно кьоше в музея и мяза на наредана от деца къщичка...
Срам!

Поздрави за теб!
цитирай
31. saradiva - А въй не им давай повод. . щото Гли...
11.04.2011 11:16
анонимен написа:
А въй не им давай повод.. щото Глишевци ще изкарат че и черепа на мухите са с монголски черти :))) Аз тъй кат гледам доста са сходни черепа на Мостич и черепа на мухата цеце. Нали знаеш, че мухите цеце причиняват сънна болест.
Тъй са ни приспали Глишевци с монголските мухи , че в съня ни са ни променили нашите черепи, за да мязаме на тях.
А муха се трепе с джапанка.........


Пък деформацията на черепите била "прабългарска" ... Хехе.
Дзверът знае за това!
цитирай
32. rizar - Здравей , ктиста тракийке !
11.04.2011 11:25
Малкото Овчарче направо е изтрещяло!
Явно си личи стажа при тамплиерската сволоч.
цитирай
33. d3bep - Амче те сичките са така бе, душа. . . ...
11.04.2011 11:41
Амче те сичките са така бе, душа...

Миналата седмица бех при жаба могила. Стрелча.
Всепопулярният Китов - багера, лека му пръст и малкото момченце Божков...

Гробницата я ограбили траките в древността. душата.
Обрали сичкото злато...

Обаче преди всичко крали... камъни по половин тон.
Влезанли крадците - траки и срутили половината таван и дромоса, от огромни камъни, по - големи от мезешките. От двете страни срутили милите, с лопатите.
И после, за да прикрият следите.... Задигнали всичките камъни.
Някои крадци бързат, обаче тракийските... изпипват, както моеш да се сетиш.....
Няма ги, половината камъни на гробницата ги няма, разираш ли ,зер по някой може да има доказателство - следи от лопата.
Без да питам как със сечива и инструменти на крадец се събаря нещо, дето половин планина върху него 3000 години не може да го мръдне...

Изчезнал е даже символичният саркофаг.
А гробницата видим ое била красива и изписана... Пред итраките да я оберат и да съборят стенописа...

А на гробницата отвънка още седят следи от тракийските изкопи.

Съборил имилите входа и тавана, обаче в гробницата няма следи и от грамче пръст, за 2000 години дупка на тавана... И прорастли дървета??? Отгоре!
Божков предполагам, е премел с метличката. Или "премел" с метличката?

Божков е дарувал гробницата с една метална реетка за смяна... И няколко тона камъни де, на мястото на тракийският погром с бронзови лопати....

И си прай човека изложби на златни накити в София и ич не го интересува....
Тъй че овчаров ми е малки проблем. Ко оди в монголия просто ше го ритна и не ме интересува повече, все едн ого няма. И без това :индианските" му изцепк иса ми по скоро смешни...

Но цялата картина е потресающа...
цитирай
34. missionpossible - Браво, saradiva! Още като се появи ...
11.04.2011 11:47
Браво, saradiva! Още като се появи тази статия я прочетох с голямо възмущение и също смятах да пиша в блога си, но ти си го направила много по-добре! Поздравления.
И не мога да се начудя как може този човек да прави и пише такива глупости...
цитирай
35. dmv - преди време някакъв американски учен,
11.04.2011 12:21
прави генетично изследване,какви сме,33%сме били с тракийски произход,18% били със славянски,а само 11% били прабългари,останалите останалите знам ли ги какви са,микс,но важното е това,че траките не са изчезнали и видители в нашите земи живели траки,ама дошли римляните и първите изчезнали?!Къде бе?!Ама на някого не му изнасяше тогава тази част от науката,та за това си беше ясно,траките изчезнали с римляните,после през 6 век на обезлюдените места се засели славяни,и после и прабългари-глупост неземна,та затова не ме и учудва подобен род експедиция,даже,най-добре да ни потърсят корените като прабългари в Аляска или Алеутските острови
цитирай
36. dolsineq - Само като ме погледне човек и вед...
11.04.2011 12:22
Само като ме погледне човек и веднага разбира, че съм от монголоидната раса - дръпнати очи, черна коса, а за езика да не говорим...
http://vbox7.com/play:c95db13c
цитирай
37. nestinar - Интересно ми е след преброждането ...
11.04.2011 12:29
Интересно ми е след преброждането на Азия,къде ли ще се насочат да търсят ?
А най-ми се струва,че Н. Овч. е отишъл да търси теляци за БАН-ята от Монголия,щото там има доста здрави момчета!
цитирай
38. saradiva - Малкото Овчарче направо е изтре...
11.04.2011 13:00

rizar написа:
Малкото Овчарче направо е изтрещяло!
Явно си личи стажа при тамплиерската сволоч.


Здравей, отче! Събрахме се... Аз лично съм изненадана - не очаквах, че кръстоносецът ще тръгне да дири българи баш в Манголските степи. Повече му отиваше на тамплиерската сабя да се обърне на запад, ама...
цитирай
39. nkf - Овчаров е гръкоман, като почти в...
11.04.2011 13:03
Овчаров е гръкоман,като почти всички наши "историци" ( то лъжидар димитров и той е гръкоман),освен това е и комунист,а това са дадености,които са напълно достатъчни за "наУчна" кариера.Само не разбирам, защо се ядосваш?Нима си очаквала друго от другаря овцарис?А що се отнася до "шаманите",то забелязъл съм,че въпросният другар има някакво дълбоко,дори интимно отношение към тези неща.
цитирай
40. nkf - Здравей, отче! Събрахме се. ...
11.04.2011 13:05
saradiva написа:



Здравей, отче! Събрахме се... Аз лично съм изненадана - не очаквах, че кръстоносецът ще тръгне да дири българи баш в Манголските степи. Повече му отиваше на тамплиерската сабя да се обърне на запад, ама...

Тоз е тамплиер и кръстоносец,колкото е историк и учен.
цитирай
41. gotenia70 - За учените от Бан...
11.04.2011 13:18
Все ми се струва,че Овчаров,Б. Димитров и всички други учени от Банята,са винаги номер 1,в класацията "Топ Идиот"!!!
Сарадива,продължавай в твоя характерен "литературен стил",да громиш тези абсолютни глупости!
цитирай
42. medievalfencing - Ами то. . . дълга и сложна. Овчаров е ...
11.04.2011 13:35
Ами то... дълга и сложна. Овчаров е звезда, не му се "карайте" толкова много... Според мен основна вина за всичките глупости имаме самите българи - едно, че сме доверчиви, особено що се отнася до всичко, което ни изнася към момента, и второ - че все гледаме пикантерията, сензацията - затова и има учени, които откриват по 5 гроба на Орфей, 2 от които още от периода, когато Орфей бил детенце... (фигуративно). Българският народ обича да го засипват с полуинформация и с измислици, които уж повдигат националното ни самучувствие. Да, обаче когато самочувствието се гради върху глупости и лъжи, то ще се срути. Вместо да се концентрира общественото внимание върху някои по-простички ИСТИНИ за българите, топ новини са глупости от рода на "Откриха гроб на тамплиер в Долно нагорняне"...
цитирай
43. solinvictus - Все пак той не е "капо" ...
11.04.2011 13:50
Все пак той не е "капо" направил е контакти има идеи за бизнес с тия хорица ,нещо
като :"насам -натам"и те да видят докъде са дошли прадедите им, как са се видоизменили...
Разбира се срещата с нашите монголски учьони ще им я опресни с тия физиономии на протобулгарианс.
Ако намерят в Европа някой монголоиден скелет веднага се обаждат на такива професионалисти(те за друго не ги търсят) да потвърди пред джурналистите ,че е прабългарин от Алтай ,довлякъл се тука ядейки пастърма под седлото и пиейки кумус, или квас!
Ценното е това което казва ,че НЯМА ,но може да им занесе с някой чартър по натъй във времето...както са се опитали да направят на два пъти "божествените"!

Много добре си написала !
цитирай
44. kosara2008 - безочливи...нехранимайковци,
11.04.2011 13:52
гьосурати и продажни дебили, какво друго да се рече за такива...:(
цитирай
45. d3bep - и ти ли откри българите като най-...
11.04.2011 16:34
анонимен написа:
и ти ли откри българите като най-старото тракийско племе на Балканите? Ще се сбием с Румънците и Албанците за това звание, ей!

И с турците.

И какво, ако всички са прави?
цитирай
46. strannica - ...
11.04.2011 16:39
Ма той си казва всичко в прав текст човекът:

"полуекспедиция– полуделегация"

"Неслучайно бях кръстил нашата експедиция „По следите на прабългарите и Чингис хан”, защото това са ключовите понятия и РЕКЛАМНИ ТЕРМИНИ, които могат да заведат българите там, за да видят тези исторически места."

Бизнес, маркетинг, реклама...
Каква история, какви изследвания, каква наука??
Интересно ми е как може самият човек, направил нещо - каквото и да е - да го охарактеризира с "полу-"???? Цинична говорилня и нищо повече.
цитирай
47. анонимен - Поздравления!Както винаги - то...
11.04.2011 17:16
Поздравления!Както винаги - точна!
цитирай
48. анонимен - Големи канибали сте всичките.
11.04.2011 17:31
Събрали сте се пред казана и се готвите да изядете бедния човечец.Честно казано, го харесвах, ама затова, че е от партията на един канибал мой враг, изяжте го, но за мен искам най-тлъстата мръвка.
цитирай
49. joysii - Госпожо, само ще попитам - Вашите ...
11.04.2011 18:48
Госпожо, само ще попитам - Вашите твърдения на базата на задълбочени, дългогодишни проучвания ли се базират?
Небходим е доста труд на няколко поколения специалисти за да се твърди със сигурност какъв е произходът на прабългарите.
До тук всички данни водят към азиатските им корени.
................................................
Определено мисля,че плямпаниците тук са поредната махленска сбирка на неосведомени псевдопатриоти.Единственото,което бие на очи са ограничеността и простотията.
цитирай
50. borjanmljakov - Налага се заключението, че блогерът сарадива не е от умните.
11.04.2011 19:45
.
цитирай
51. анонимен - Вече става интересно.
11.04.2011 20:06
Двама опоненти на апологетите, които и в историята, и в поезията са еднакво непривлекателни.
Няма абсолютни истини и техни носители, най-малко пък в блоговете.
цитирай
52. kleotemida - Е, някои от апологетите и в поези...
11.04.2011 20:17
Е, някои от апологетите и в поезията, и в историята са се доказали и извън блоговете, но съм 100% сигурна, че двамата опоненти по-горе не са се доказали никъде :))

п.п. Надявам се Сара да си достави истинско удоволствие с отговорите към тях... както тя го умее :))))
цитирай
53. trakian - ох,Овчаров
11.04.2011 20:22
Дами и господа,имаме си нов случаи с нашият рицар темплиер.Ако не излезе че сме от монголите,То току виж се насочим към Китай.Ама не му се сърдете.Никога не се знае на човек какво може да му дойде наум на главата.Нека отиде,прахоса още някои лев от нашият джоб.А иначе нямало пари за археологията.Между другото Вие си знаете,ама и аз да си кажа че ние Нямаме монголски,понякога ирански и не знам какви още произходи.Реално, когато на териториите на сегашните граници на Нашата Родина е имало население''А това е било доста,доста отдавна'',Монголия е била доста под водата.Да,това е истината ,само че такива личности,Като нашият Инди,не го знаят.Значи му е куцало нещо в ученето.И г-н Джоунс,Това което търси се намира на доста високи места.То не е в Монголия,То се намира доста над Прохода Хаимбоза.Среща се и на други височини и се нарича халка за връзване на кораби или нещо също толкова плавателно.Само че господина или не знае,или не е чул.Дано някои ден се насочи и натам и си зададе въпроса-Какво е то и откъде ли има почва у нас.
цитирай
54. joysii - 53. kleotemida
11.04.2011 20:30
Сарата Ви и Спароток само тук вървят с измишльотините си.
Когато защитят докторат по тезите си, тогава може да се мисли дали да им се обърне по-сериозно внимание.
Тукашната госпожа, както ми се интересува от история като хоби, и както освен това я вълнуват литература, пътувания, скални светилища, филми, музика, танци, ...дрън дрън...на народите,може да си ги дрънка всякакви,но...едва ли някой ще й се върже съвсем.

цитирай
55. d3bep - Ми то това за овчара е очевидна ма...
11.04.2011 20:58
Ми то това за овчара е очевидна малоумщина. ТОй милият където ннамери пещера я курдиса скално светилище от траките, макар че 99% от откритията му си бяха естествени, ама той поне добре разказва...
Сега отиде и у монголия.... Вервам че последната пещера му е посочила пътя...
Опасявам се да не скочи пътем и до петра, че там си спомням че у "последния кръстоносен похоТ" старийо темплиер вардеше граала...
И .. .че може да го загубим там, от падащи самоходни секири из праболгарските пещери...

Има един момент, че нормалният учен с претенции е хубаво поне да зададе завършен вид на нещо, преди да скочи на ново.
Но както вечче казах, това все още е само малоумно интервю без научна стойност. Може и да е бил пиян, може и журналистката да го е преправила...
Чакаме книгата.
:))))
цитирай
56. kleotemida - Хехееее, ти да не смяташ, че защитата на един докторат, особено от конюнктурните, е нещо кой знае колко сложно? :))))
11.04.2011 21:04
joysii написа:
Сарата Ви и Спароток само тук вървят с измишльотините си.
Когато защитят докторат по тезите си, тогава може да се мисли дали да им се обърне по-сериозно внимание.
Тукашната госпожа, както ми се интересува от история като хоби, и както освен това я вълнуват литература, пътувания, скални светилища, филми, музика, танци, ...дрън дрън...на народите,може да си ги дрънка всякакви,но...едва ли някой ще й се върже съвсем.


Явно нослето ти не се е подавало извън блог.бг, за да видиш колко несъстоятелно е твърдението ти. А онова за многото интереси, го забрави и не го споменавай никъде, че ще ти се смеят и гаргите :)). Ще излезе, че никога не си чувала за хора-енциклопедисти, пък и за множеството учени, направили революционни (да не се бърка с еволюционни) открития, точно в областта на хобито си :)))).

Ама и смешка.... докторат.... В Бг който не е решил, не е взел докторат, особено в областта на историята и особено ако марширува в крак с маститите професори и доценти от тюркско-алтайската и панславянската школа.

Ти като си толкова веща (да не се бърка с вещица), как мислиш, защо напоследък премахват думичката "прабългари" и я заменят със "старите/древните българи"? И то тези твои любимци, които до вчера се надпреварваха, кой по-силно ще изрече представката "ПРА"...??? М?
И едни я махат, а други като тоя овчар тръгнали из Монголията да си търсят предците. Всъщност, я сподели, ти с дръпнати очички ли си? Щото аз не съм, децата ми - също, даже са руси и синеоки. Ти рус и синеок монгол да си видяла? Освен ако не е албинос, де :)))))
цитирай
57. get - - На пламенната монголо-туркменофилка joysii - "бащицата" или Туркменбаши - Ниязов ...
11.04.2011 21:08
... ми се обади да й предам личните му поздрави :)) - http://www.monitor.bg/img/?id=94916&sz=0&cut=yes
joysii написа:
Госпожо, само ще Ви попитам - Вашите твърдения на базата на задълбочени, дългогодишни проучвания ли се базират ?
Небходим е доста труд на няколко поколения специалисти за да се твърди със сигурност какъв е произходът на прабългарите.
До тук всички данни водят към азиатските им корени.
................................................
Определено мисля,че плямпаниците тук са поредната махленска сбирка на неосведомени псевдопатриоти.Единственото,което бие на очи са ограничеността и простотията.


- Вече сериозно уважаема Joysii ! - не ме карайте са правя, както е казал Шопът(?) "Мижи, че те лАжем" ! - Какво имам в предвид ? - Погледнете антропологичните(расови) белези на ИСТИНСКИТЕ тюрки или турци !!(наричайте ги по ваш вкус) ... и-и-и монголци - http://pit.dirty.ru/dirty/1/2009/09/18/25172-191601-3b4758ed2f19ca379ec8c8a00df99058.jpg :))
- Прочетете малко за семейството на тЮркските езици ! ... и тяхното разпространение ?!
- Прочетете малко история за т.нар. прототЮркски език !
- Прочетете ! - Кога се появява Орхонската писменост ?!
- Можете да прочетете(написаното във Вики-то бг. ) и срамно за мен твърдение(!), че българският е турски език(на база ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ! Твърдение ! (- Хазарският, тюрко-аварският и прабългарският език са отмрели езици !) или още по-смахнатата връзка, през чувашки да се реконструират, тези три "умрели" езика ??!
- Не ми се подхваща темата за т.нар. селджуки - османци - турци и съвременната държава Турция в която ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ! Първо се говори на ОСМАНСКИ ЕЗИК ... съвременният "турски" е рожба на Мустафа Кемал "бащицата" и неговият Институт за чистота на турският език !! - Защо ? - защото преди това "османският" на седемдесет процента е "бъкал" от "персизми" и "арабизми" !!

- Не смятах да пиша - Но прекалявате с безпочвените си обиди ! - поумирете се ! ... инак ... Ще ме накарате ... !! :((

от Гет ктист
цитирай
58. joysii - 57.kleotemida
11.04.2011 21:29
"Ама и смешка.... докторат.... В Бг който не е решил, не е взел докторат, особено в областта на историята и особено ако марширува в крак с маститите професори и доценти от тюркско-алтайската и панславянската школа."
............................................................
По-голяма глупост от това тук не бях чувала.
Звучи ми като израза -то всеки може да завърши висше образование, ама за какво му е на човек - и това го казват само тъпаци необразовани.
.......................................................................
Ти чела ли си някога докторат по дадена тема, виждала ли си изобщо какво е това - яде ли се , пие ли се? Присъствала ли си на защита пред комисия?
Ми, хайде иди вземи и ти един докторат,като си толкова корназ!
Кажи някъде извън блоговете малоумията дето ги приказвате тук, пък само гледай....Що не съм някъде наблизо,да те видя как ще защитаваш тия приказки от 1001 нощ и как ще потънеш в земята от срам.
.................................................................................
Моят нос,скъпа,изобщо не е в блог.бг. Той си е навън.И баш сред хора дето разбират от история.
..........................................................
Ужасно елементарни дрънканици има в тоя блог.Истинска детска градина.
цитирай
59. lado - Е, Сара-дива, противниците ти с...
11.04.2011 21:31
Е, Сара-дива , противниците ти стигат само до личностни квалификации. Не предлагат факти, документи, анализи - което вече си е победа за тебе и споделящите автохтонизма.
Опонентите! Когато твърдите нещо, не прилагайте довода :"Защото е така!" . От друга страна скоро не съм попадал на дискусия, в която тюрко-алтайците да са предложили нещо, на което да не може да им се отвърне подобаващо. Напротив - старата изтъркана плоча на мангалофилите среща все повече факти, преводи, документи, извори, и то до степен да не могат да отвърнат с нищо повече от лични нападки.
"От развалините съм доволен!" - както е написал един руски солдат през 1945 на стената на Райхстага, след като огледал Берлин отвисоко.
Сарадива, колко напред се отиде с тези блогове, форуми, мрежи! Именно те дадоха възможност да се докоснем до скритите съкровища на библиотеки - та преди 1,2 години не подозирах за съществуването на ЛИБИ и ГИБИ...
Поздрави на теб и съмишлениците !
цитирай
60. saradiva - Хахха
11.04.2011 21:32
d3bep написа:
Амче те сичките са така бе, душа...

Миналата седмица бех при жаба могила. Стрелча.
Всепопулярният Китов - багера, лека му пръст и малкото момченце Божков...


Ха, и аз бях там скоро!!! Добре че е бай Николай да пази до розите си и храма, че иначе само жаби ще останат от Жаба могила...

d3bep написа:
Гробницата я ограбили траките в древността. душата.
Обрали сичкото злато.... Обаче преди всичко крали... камъни по половин тон. Влезанли крадците - траки и срутили половината таван и дромоса, от огромни камъни, по - големи от мезешките. От двете страни срутили милите, с лопатите.
И после, за да прикрият следите.... Задигнали всичките камъни. Някои крадци бързат, обаче тракийските... изпипват, както моеш да се сетиш.....
Няма ги, половината камъни на гробницата ги няма, разираш ли ,зер по някой може да има доказателство - следи от лопата.
Без да питам как със сечива и инструменти на крадец се събаря нещо, дето половин планина върху него 3000 години не може да го мръдне... Изчезнал е даже символичният саркофаг.
А гробницата видим ое била красива и изписана... Пред и траките да я оберат и да съборят стенописа...
А на гробницата отвънка още седят следи от тракийските изкопи.

Съборил имилите входа и тавана, обаче в гробницата няма следи и от грамче пръст, за 2000 години дупка на тавана... И прорастли дървета??? Отгоре!
Божков предполагам, е премел с метличката. Или "премел" с метличката?

Хаххаха! Дзверчо те Нешънъл Джиографика нали писа за храбрият търсач на злато за момченцето с черепа… Хората знаят… Ама нали всичко от държавната политика зависи… Не е лош, кото яде баницата, а кой му я дава…
цитирай
61. saradiva - Здравей, Мисион!
11.04.2011 21:37
missionpossible написа:
Браво, saradiva! Още като се появи тази статия я прочетох с голямо възмущение и също смятах да пиша в блога си, но ти си го направила много по-добре! Поздравления.
И не мога да се начудя как може този човек да прави и пише такива глупости...


Аз пък съм така - като се разбеснея от яд от такива помии, веднага сядам да пиша... Не мога да мълча. Но има и нещо друго - ако не надигаме глас срещу измекярските изцепки на хрантутниците на властта и срещу лъжите на баняджиите, те ще продължават да си дращат и преписват пожълтелите реферати от АОУНСУ и ще ни мислят за глупаци... Трябва българските учени да заработят за България, иначе не ни трябват. Трябва да ги изринем с лопатата, щом продават България и инетресите й...
цитирай
62. saradiva - Здравей, Харта!
11.04.2011 21:39
harta написа:
Н. Овч., понеже е тамплиер, се изживявя като пишман шаман. Каква история, каква археология, каква наука - шаманизъм с финтифлюшси.


Абсолютно!!! Той нали се самонаписа за Индиана Джоунс, сега се преквалифицира на шаман. Повече му мяза, щото напълня... Много му вдява главата от ритуали, тръгнал гуру да става...
цитирай
63. joysii - 60. lado
11.04.2011 21:39
"Е, Сара-дива , противниците ти стигат само до личностни квалификации. Не предлагат факти, документи, анализи "
....................................................................
Абе вие да не сте побъркани нещо!?
И тук и при Спароток ми отправят разни призиви да предлагам доказателства за това и онова.
Ми те тия доказателства са по докторатите, дето не ги четете, по симпозиуми и конференции из цял свят, за които вие и хабер си нямате.
Тук ще изнасям доказателства, моля ви се!!
Още малко и на пейката в някое село,при бабите на раздумка, да седна да изнасям научни доказателства!
Божееее!
Та ще им уврат ли празните кратуни/като тия тук/,дори да го направя!?
цитирай
64. razkazvachka - Ама, гледай сега: тука става въпрос за полуекспедиция, полуделегация на полупрофесора
11.04.2011 21:40
в неговите наследствени земи, което ще рече само едно единствено нещо - бил е полуекспедиран и полуделегиран агент на кагебето в нашенско. Прав му път.
Иначе - де е Бурятия, де е България - и що да не зарежем питомното, като има шантави да ни плащат да гоним дивото.
Контакти и идеи за бизнес по нашенско означават само едно нещо - продаване на нещо, още непродадено.
Но пък така започва втората вълна от българската колонизация на света - след като населихме Америка и се сродихме с Бразилия, крайно време е да препотвърдим своите наследства от тука до Тибет - предлагам засега да се въздържим от японските си претенции...
цитирай
65. saradiva - Здравей, ДМВ!
11.04.2011 21:47
dmv написа:
преди време някакъв американски учен,прави генетично изследване,какви сме,33%сме били с тракийски произход,18% били със славянски,а само 11% били прабългари, останалите знам ли ги какви са,микс,но важното е това,че траките не са изчезнали и видите ли в нашите земи живели траки,ама дошли римляните и първите изчезнали?!Къде бе?!Ама на някого не му изнасяше тогава тази част от науката,та за това си беше ясно,траките изчезнали с римляните,после през 6 век на обезлюдените места се засели славяни,и после и прабългари-глупост неземна,та затова не ме и учудва подобен род експедиция,даже,най-добре да ни потърсят корените като прабългари в Аляска или Алеутските острови


Аз даже написах един постинг, дето ми е любим - за Балканският Бермудски триъгълник - в онзи Трингъл чезнат кораби и самальоти, а пък в нашия, на Балканите - ЦЕЛИ НАРОДИ! Чезнат кат мухи - първо траките, после "прабългарите"... Сал ени гърчуля остаят непокътнати всъде!!! Тях никой ги не барва! ...
И, ДМВ, един мнооого важен момент изпускат всичките - ОТКЪДЕ СА ДОШЛИ :
1. Траките
2. "Славяните"
3. "Прабългарите"

Никой не знае!!!
Днес науката може да открие броя на космите на косата на неадерталец, обаче наште учьони не могат да разберат тези мега-пришълци откъде са се дотътрили!!!
И спрятат полу-експедиции и ни смятат за полуидиоти като ни пишат с блага нахиленост - "ми нямаме доказателства, ама знаем!"...
Поздрави!
цитирай
66. saradiva - Здравей, Долсинея!
11.04.2011 21:49
dolsineq написа:
Само като ме погледне човек и веднага разбира, че съм от монголоидната раса - дръпнати очи, черна коса, а за езика да не говорим...
http://vbox7.com/play:c95db13c


Да и аз тъй! Като бях в седми клас, след урока за "прабългарите" се глееедах в зеркалото и си виках - бреее няма да съм чиста българка, пославянчили са ме - нищо монголско у мен не виждам!!! :):):)
цитирай
67. joysii - 67. saradiva
11.04.2011 21:56
"Да и аз тъй! Като бях в седми клас, след урока за "прабългарите" се глееедах в зеркалото и си виках - бреее няма да съм чиста българка, пославянчили са ме - нищо монголско у мен не виждам!!! :):):)"
.........................................................................
И зяпА толкова в огледалото, там ли направи кардиналните си изводи за всички българи?
Като каква се определи?
цитирай
68. kleotemida - joysii, що не си налягаш парцалките там отвън, мила, и да не си разнясяш простотията навсякъде?
11.04.2011 21:56
Тук не си интересна, колкото и да се натискаш за внимание. Много ниска топка си.

joysii написа:
По-голяма глупост от това тук не бях чувала.
Звучи ми като израза -то всеки може да завърши висше образование, ама за какво му е на човек - и това го казват само тъпаци необразовани.
........................................
Ужасно елементарни дрънканици има в тоя блог.Истинска детска градина.

Наистина ужасно елементарни дрънканици има в блога, бетер детска градина, а от теб непрекъснато :)) И можеш да ми вярваш, това ти го казва човек с две висши образования и отказал... докторат :))))
цитирай
69. saradiva - Нестинаре, здравей!
11.04.2011 21:56
nestinar написа:
Интересно ми е след преброждането на Азия,къде ли ще се насочат да търсят ?
А най-ми се струва,че Н. Овч. е отишъл да търси теляци за БАН-ята от Монголия,щото там има доста здрави момчета!


И кумис за показно на студентите.
Пламен Петров, дето измина 30 хил. км, за да спретне поредицата "Българите" също не им откри родината - ни в Алтай, ни в Буратия, ... никъде нямаше и следи от "прабългари"... Държа един орел на "хан Аспарух", пък написаното I S.P.O.R ще му извади очите... Пък той го чете "Аспарух". По примера на Бешевлиевото - на камъка пиши КАNASYVIGI, той го чете "Великият хан" !!! Мошеник! ... И достойният последовател на мошеника хукнал да търси на "Великия хан" бащинията... Пфу
цитирай
70. joysii - 69. kleotemida
11.04.2011 21:59
Докторат...нищо чудно ,че не си направила.
Ако си ги плещила тия врели некипели....само ще го сънуваш.
.....................................
Не се натискам за внимание,само се шашардисвам от човешката наивност тук.
И не само аз.
цитирай
71. saradiva - Здравей, НКФ!
11.04.2011 22:04
nkf написа:
Овчаров е гръкоман,като почти всички наши "историци" (то и лъжидар димитров и той е гръкоман),освен това е и комунист,а това са дадености,които са напълно достатъчни за "наУчна" кариера.Само не разбирам, защо се ядосваш?Нима си очаквала друго от другаря овцарис?А що се отнася до "шаманите",то забелязъл съм,че въпросният другар има някакво дълбоко,дори интимно отношение към тези неща.


Ами, НКФ, да ти кажа вече си мислех, че тая простотия с Монголските тъгъдъци вече и на повечето в БАНята им звучи несериозно; че това е стара партийна полъчка и аха-аха и ще изтрият простотиите от учебниците. И точно сега се появява приятелчето на президента и съвсем официално подпечатва д пресен мокър печат измекярските лъжи. Как няма да се ядосвам!!! Бетонират слонските крака на дългогодишните мошеничества на Златарски и помиярските...
цитирай
72. saradiva - ...
11.04.2011 22:05
nkf написа:
Тоз е тамплиер и кръстоносец,колкото е историк и учен.


Всичко е бутафория...
цитирай
73. get - - Следва да предупредя !
11.04.2011 22:09
joysii написа:
"Е, Сара-дива , противниците ти стигат само до личностни квалификации. Не предлагат факти, документи, анализи " - lado
....................................................................
Абе вие да не сте побъркани нещо!?


Когато човек:
- показва неспособност да се пригоди и адаптира в човешката среда;
- в отношенията си с други хора той създава конфликтни ситуации и не се поучава от грешки или неприятни преживявания;
- не проявява лоялност дори към близки;
- неспособен е на уважение и не спазва общоприетите норми на поведение;
- никога не изпитва вина, тревога или разкаяние, тези чувства са му непознати;
- държи се така, като че ли няма съвест, защото неговите понятия за критическо възприемане на поведението и за добро и зло са силно изкривени;
- няма стойностна система и се отнасят с пренебрежение към такава у другите, като може да стигне и до неуважение на човешкият живот;
- егоистично се опитва да задоволи всяка своя духовна или физическа нужда и потребност;
- лесно изпада в състояния на гняв или ярост, трудно се владее, лесно избухва и т.н. !

- Това не говори за "гениалност" или опит за "разчупване" на рутината, инерцията и посредственоста у другите - Не, това просто е диагноза ... при този, който показва такава липса на качества !!

- Споделям горното, със съжаление !

от Гет ктист !
цитирай
74. saradiva - Здравей, Готения 70!
11.04.2011 22:11
gotenia70 написа:
Все ми се струва,че Овчаров,Б. Димитров и всички други учени от Банята,са винаги номер 1,в класацията "Топ Идиот"!!!
Сарадива,продължавай в твоя характерен "литературен стил",да громиш тези абсолютни глупости!


Ами лителатурния ми стил си е друг... този ми е ядовития стил и много се надявам другаря Овч. все пак да попада извън дитирамбите за него и такива ядни словесни шамари, за да разбере, че хората вече са достатъчно наясно, че ТОП-ИДИОТИТЕ или трябва да си отидат, или трябва да проговорят истината... Божков е плужек - той умее тъй да реква нещата, че да са в угода на всички ... Помияр с досие - тва е.... Само простотиите му за онези кокали, дето реши без анализ, че са на Св. Йоан, са му достатъчни да му се смее целия свят. Не е и нужно да го спометанаме.
Ама Овч. се барва сред големците и думата му се чува сред БАНята. Така че - с големите бухалки и.. тва е
цитирай
75. saradiva - Здравей, Медиевал!
11.04.2011 22:20
medievalfencing написа:
Ами то... дълга и сложна. Овчаров е звезда, не му се "карайте" толкова много... Според мен основна вина за всичките глупости имаме самите българи - едно, че сме доверчиви, особено що се отнася до всичко, което ни изнася към момента, и второ - че все гледаме пикантерията, сензацията - затова и има учени, които откриват по 5 гроба на Орфей, 2 от които още от периода, когато Орфей бил детенце... (фигуративно). Българският народ обича да го засипват с полуинформация и с измислици, които уж повдигат националното ни самучувствие. Да, обаче когато самочувствието се гради върху глупости и лъжи, то ще се срути. Вместо да се концентрира общественото внимание върху някои по-простички ИСТИНИ за българите, топ новини са глупости от рода на "Откриха гроб на тамплиер в Долно нагорняне"...


Да, Медиевал, права си, но според мен донакъде. Как е в нормалните държави - историците са си историци - кажат ли нешо за историята - така е - те разбират, знаят и за това им плаща народа, за да бачкат на полза роду; зоолозите - и те, готвачите - знаят си работата, като е за манджа, меродавно е тяхното мнение... Така че, ролята на учените ни глави е да си вършат работата и да подредят науката - независимо за коя става дума. Не може учен да копае по бански с багер и това да е нормално. Не може учен да се тътри до Монголия на полу-експедиция и да се изказва, че шаманите там били досущ като шаманите по камъните на Плиска и това да е учен. Не може да открие ритуален саркофаг и да обявява, че е гробът на Орфей... ТОВА НЕ Е УЧЕН - ТОВА Е ПОЗЬОР. Но се изтъпанчва с титла професор - медиавист и... нормално е хорицата да му вярват. Така че вярването на учените е нормално нещо. Ненормалното е те да лъжат! И грешниците са те, а не вярващите в тях! Те са предатели и гадняри, именно защото злоупотребяват с доверието и парите на хорицата, които очакват от тях наука. А те им поднасят приказки за шамани от М.. ната си ((((((((
цитирай
76. saradiva - !!!
11.04.2011 22:22
solinvictus написа:
Все пак той не е "капо" направил е контакти има идеи за бизнес с тия хорица ,нещо като :"насам -натам"и те да видят докъде са дошли прадедите им, как са се видоизменили...
Разбира се срещата с нашите монголски учьони ще им я опресни с тия физиономии на протобулгарианс.
Ако намерят в Европа някой монголоиден скелет веднага се обаждат на такива професионалисти (те за друго не ги търсят) да потвърди пред джурналистите ,че е прабългарин от Алтай, довлякъл се тука ядейки пастърма под седлото и пиейки кумус, или квас!
Ценното е това което казва ,че НЯМА ,но може да им занесе с някой чартър по натъй във времето...както са се опитали да направят на два пъти "божествените"!

Много добре си написала !


Инвикти, ти вдъхновителю Митраистки!!! Чу ли, че Митра бил жена?...

Поздрави, приятелю!
цитирай
77. saradiva - !!!
11.04.2011 22:25
kosara2008 написа:
безочливи...нехранимайковци, гьосурати и продажни дебили, какво друго да се рече за такива...:(

Ха така, Косарче! Това е приказка за казване след такива изцепки на тоя тимерут! А не - "не са ядосвай, Сарке!+...
Поздрави!
цитирай
78. kleotemida - БЪЛГАРИТЕ ГЕНЕТИЧНО СА (ПРА)БЪЛГАРИ!!! А (ПРА)БЪЛГАРИТЕ МАЙ СА СИ БАЛКАНЦИ (ТРАКИ)!!! :)))
11.04.2011 22:27
ЕТО МАЛКО ЛИНКОВЕ ЗА ГЕНЕТИЧНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ:

http://www.bulgaria21.net/issue/t25906.htm

http://www.bulgaria-is-alive.com/koreni-8.html

http://lostbg.net/content/view/46/

http://www.geo-bg.bg/nauka/b-lgarite-sa-naj-drevniyat-narod-v-evropa

18.02.2011 год.:
http://bolgari.net/keltite_na_balkanite-n2-4423.html

http://www.facebook.com/topic.php?uid=129271513441&topic=11137


joysii, скъпа, тези линкове са основна за теб и подобията ти. Е, и тези, на които се кланяш могат да попрочетат нещо извън тюрко-алтайските си и славянофилски напъни... :))))
цитирай
79. penchoan - Топ иманярът Овчаров се изложи като ...
11.04.2011 22:32
Топ иманярът Овчаров се изложи като историк. Ако някой напише, че корените на българите са на о-в Куба, защо пишман историкът Н.Овч. да не си направи екскурзия до Америка? Важното е, че има кой да му плаща да пише фалшиви статии и да ходи до другия край на света по екскурзии. А в България иманярската мафия ще го замества успешно.
цитирай
80. saradiva - Скоро разбрах, че анонимните се самоизтриват. Добре, че си ми го запазил тоя, Дзверчо!
11.04.2011 22:33
d3bep написа:
анонимен написа:
и ти ли откри българите като най-старото тракийско племе на Балканите? Ще се сбием с Румънците и Албанците за това звание, ей!

И с турците.

И какво, ако всички са прави?


Към анонимния:
Е, не, не, не мога да кажа такова нещо - "българите са най-старото тракийско племе на Балканите". Нелепо и невярно е като формулировка, анонимник!

Няма такова тракийско племе "българи".
Моето твърдение, което не веднъж вече представям и с аргументи е - част от балканските популации, наричани "траки", започват да ги наричат българи. После вече четем за "България, наречена по ония българи" /Ан.Библиотекар/ и се има предвид територия, обхващаща Тесалия, Илирик, Дардания и двата Епира. И това е писано за времето 4-5 век. Така че това ги трови гърчуля и руси... обърква им "величавите" им истории и тъй нататък...

Так че това е моето убеждение, твърдение, теза, хипотеза, знание и ... каквото и да го наречеш. А онова, което си го написал не е мое твърдение. Има го само в главата ти...
цитирай
81. saradiva - Здравей, Страннице!
11.04.2011 22:44
strannica написа:
Ма той си казва всичко в прав текст човекът:

"полуекспедиция– полуделегация"

"Неслучайно бях кръстил нашата експедиция „По следите на прабългарите и Чингис хан”, защото това са ключовите понятия и РЕКЛАМНИ ТЕРМИНИ, които могат да заведат българите там, за да видят тези исторически места."

Бизнес, маркетинг, реклама...
Каква история, какви изследвания, каква наука??
Интересно ми е как може самият човек, направил нещо - каквото и да е - да го охарактеризира с "полу-"???? Цинична говорилня и нищо повече.


Страннице, позравявам те! Как не се сетих за това колоритно: "цинична говорилня"! Това е томното определение за всяко обясняване, което съм гледала по ТВ-то в предаването му "Изгубения Граал" и в няколкото филмчета, в които се разхожда с една джипка и с потна шапка на плантатор и се прай на учен. ... Цинична говорилня - Хаха
цитирай
82. joysii - 45. kosara2008
11.04.2011 22:46
"гьосурати и продажни дебили, какво друго да се рече за такива...:("
........................................................................................
Тая пък госпожа, от групата за хвалби на местните "учени", така интелигентно е изложила своите заключения по въпроси свързани с нашето минало, че направо ме застреля!!
.........................................................
цитирай
83. saradiva - Здравей! /писах ти на ЛС в другото място/
11.04.2011 22:47
sevt9 написа:
Поздравления!Както винаги - точна!


Севте, ти знайш, знайш и само да станеееш, ще ги наофчиш на сърми сичките "умници" от БАНята
цитирай
84. joysii - 79. kleotemida
11.04.2011 22:50
Скъпа,тия линкове вземи си ги изхвърли, да не кажа нещо друго.
Аз имам достъп до оригинална информация. Не "поумнявам" в интернет.Или в блог.бг.
цитирай
85. saradiva - Хехе
11.04.2011 22:50
kanibal написа:
Събрали сте се пред казана и се готвите да изядете бедния човечец.Честно казано, го харесвах, ама затова, че е от партията на един канибал мой враг, изяжте го, но за мен искам най-тлъстата мръвка.


Без тез, канибале! Ръфай, докато е време, не се офлянквай, щото като влезе у политиката, ще му стане мясото жилаво и ... дотам... Не чете ли - ена партия търси щатни следачи във форумите, във ФБ и в Туитъра. ЩАТНИ! Официално... Да не та изпреварят после с ръфането! :)))
цитирай
86. kleotemida - Хахахаха, за какво имаш оригинална информация? Зза тюркско-монголското нашествие на балканите или
11.04.2011 23:03
за чий.... ген го е дирил овчаря у Монголия? :)))

joysii написа:
Скъпа,тия линкове вземи си ги изхвърли, да не кажа нещо друго.
Аз имам достъп до оригинална информация. Не "поумнявам" в интернет.Или в блог.бг.

А иначе да знаеш, че и за поумняването на първо място се иска материя, която да поумнее. При теб такава определено липсва, та не вини интернета напразно :)))).
цитирай
87. dion - Информация
11.04.2011 23:26
joysii написа:
Скъпа,тия линкове вземи си ги изхвърли, да не кажа нещо друго.
Аз имам достъп до оригинална информация. Не "поумнявам" в интернет.Или в блог.бг.

Joysii, ами в такъв случай аргументирай се. Покажи ни черно на бяло за какво говориш. (Само не цитирай учебниците на горките деца.....)

...Освен ако и твоето "оригинално" инфо не идва от някой ченълинг, демек "звездите ти го говорят"... :)))
----------

Сарадива, браво за постинга! Истинска Българка, както винаги!
цитирай
88. joysii - 87. kleotemida
11.04.2011 23:27
Да виня интернетета!? Кога съм казала нещо такова!?
Ти да четеш ли не можеш, или просто ти е навик да не вникваш в смисъла на нещата?
Аз в интернет прекарвам доста време, но не мисля,че е най-точното място за черпене на достоверна информация.
Не му се доверявам на 100 %.
Трябва да съм супер тъпа или абсурдно наивна за да вярвам на всичко в интернет и особено - на шантавлъци в блог.бг.
цитирай
89. saradiva - Здравей, Джоси!
11.04.2011 23:29
joysii написа:
Госпожо, само ще попитам -


Не съм ти госпожа. Второ - тук в Блог БГ вие-формата не е нивел за интелигентност. Показваш, какво знаеш и даваш аргументи и ... каквото сабя покаже. Официалностите - на приемите или в БАНята. Аз поне няма да пиша с финтифлюшки, пък ти ако искаш си ги нареждай...
joysii написа:
Вашите твърдения на базата на задълбочени, дългогодишни проучвания ли се базират?

Че ти къде прочете мои твърдения в горния постинг, Джоси?! Възмущавам се от дъното на българската си душа, че някакъв смешко тръгнал да търси българските корени там, където ги няма – всякакви партийно напънати и „задълбочени, дългогодишни проучвания”, драга Джоси, при това стабилно подплътени от народна пара, НЕ ДОКАЗАХА, че коренът на българите е манголски!!! Прочете ли и Овч. го казва – на два пъти при това!
Тогава какво дири в пущиняците на Азиатската цигания?!
Ей, това питам и аз, и както четеш, и другите хора, писали преди тебе тук.
При това, аз съм си в блога и си пиша, каквото си искам – зная нещо, доказала съм си го и си пиша мнението.
НО Овч. НЯМА ПРАВО да казва и едно твърдение за история, ако то НЕ Е подплътено от аргументи! Защото Овч. Е в Българската Академия на науките, Джоси! И негово ЗАДЪЛЖЕНИЕ е да прави наука, а не полу-експедиции със съмнителни цели и да плещи недоказани глупости за историята на българите.

И още. Забележи, драга Джоси – дали едно твърдение е вярно, не зависи от това дали дългогодишно и задълбочено му е търсенето. Има учени, които цял живот търсят и пак нищо не откриват, има учени, които след година работа и вече са с гениални находки. Въпрос на обстоятелства. Сред които обаче винаги е СТРЕМЕЖЪТ КЪМ НАУЧНИ ОТКРИТИЯ – смисълът на научната работа.
НЕ Е така обаче в нашата БАНя /в катедрата на „историците”/– там тътрузят стари чехли едни дрътковци, които преповтарят едно и също – от Златарского насам и връткат измекярски лъжи.
Сред които най-одъртялата и най-смешната е за манголския произход на българите. Те, Джоси, цял живот дългогодишно и задълбочено имитират научна работа, а само приказват КАКВОТО ТРЯБВА, т.е. каквото им е наредено да приказват, за да е изпълнена поръчката, а те да си дремуцат сред лампериите...
Така че не ми задавай въпрос, който трябва да зададеш именно на тях – на старчоците в БАНята – колко дългогодишно и колко задълбочено търсеха в дълбините на българската история, че десестки години наред НИЩО не откриха! И папагалстват по Златарски и последователи…


joysii написа:
Небходим е доста труд на няколко поколения специалисти за да се твърди със сигурност какъв е произходът на прабългарите.

Учените на другите народи от Европа и Балканите вече си пренаписаха историите, Джоси! Какви поколения чакаш да се изредят, за да стане ясно, че преди да търсят произхода на българите в Азия, трябва първо да го потърсят ТУК, на Балканите. При това непрекъснато откриват, че НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА за азиатска родина на „прабългарите”. Е, какво още им трябва да „учените”, за да се сетят, че просто не търсят където трябва?!
Да, ако чакаме на тътрузите и техните ученици по тътрузене, наистина поколения българи ще си отидат, преди да стане ясно, толкова очевадното – ЧЕ НЕ СМЕ МОНГОЛЦИ, А ЕВРОПЕЙЦИ! И именно европейци, от Балканите са били наречени българи, още през 4 в. А не некви цигани, тъгъдъкащи през пущиняците.

joysii написа:
До тук всички данни водят към азиатските им корени.

Чонекът Овч. ти го каза, Джоси – НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА за това.
Пък ти, ако имаш някакви данни, които водят към азиатски корени – давай ги! И Златарски ще скочи от гроба да ти благодари. Щото и той ги натъкми едни, ама без доказателства, без грам артефакт. И другите подире му туй повтарят и пишат учебници с приказки за звездни прелети от Азия и как „птиродактилът станал на щъркел” /цитат от Боцмана/

joysii написа:
Определено мисля,че плямпаниците тук са поредната махленска сбирка на неосведомени псевдопатриоти.Единственото,което бие на очи са ограничеността и простотията.

Виж сега, това ще ти го оставя без коментар, Джоси! Явно те е напъвало да го кажеш. То като няма аргументи, за да се отстои някаква позиция, слабите хора или ревват, или почват да плюят.
Радвай се на елитарното си чувство и си пусни Вагнер - ще ти насапуниса още егото.
Пък ако имаш нещо да кажеш, кажи го – с аргументи, не с плювни. Щото и плювните като вие-формата тук са паразитизми, които никого не вълнуват. Просто са като пакетче семки в антракта.
Чакам те да дадеш доказателства за азиатския си произход. Щото аз моя вече съм си разбрала какъв е…


цитирай
90. dion - Мислене
11.04.2011 23:32
joysii написа:
Трябва да съм супер тъпа или абсурдно наивна за да вярвам на всичко в интернет и особено - на шантавлъци в блог.бг.

Ами като четеш не вярвай, ами мисли. Или поне се опитай...... :D

цитирай
91. joysii - 88. dion
11.04.2011 23:37
Звездите им говорят на тукашните "историци" и баш патриоти.
Аз имам познати и приятели дето са специалисти.
С тях си говоря за история и археология.
Сред тях преминава животът ми.Те са моята среда.
...............................
А сега почвайте да ме карате и вие тук ,както и при Спароток, да им казвам имената.
Веднага почвам да правя списъка, да знаете. Щото мноооого е важно точно тия тук да седна да убеждавам в разни истини.
В тукашните исторически мнения, единственото интересно е полета на човешката фантазия, която има неограничени възможности.
Фентъзи свят - като за съвременен роман.
цитирай
92. saradiva - Хехе
11.04.2011 23:44
borjanmljakov написа:
Налага се заключението, че блогерът сарадива не е от умните..

Борянчо, заключението ти не ме вълнува, докато не ти видим знанията. Какво казваш ти, срещу това, което казвам аз. Такава е играта тук. Пък ти си заключавай, каквото си щеш. То не ме интересува...
цитирай
93. saradiva - !!!
11.04.2011 23:46
kanibal написа:
Вече става интересно...


Наистина стана, Канибале! Как ми липсваше биткатаааа....
цитирай
94. saradiva - Здравей!
11.04.2011 23:49
kleotemida написа:
Е, някои от апологетите и в поезията, и в историята са се доказали и извън блоговете, но съм 100% сигурна, че двамата опоненти по-горе не са се доказали никъде :))

п.п. Надявам се Сара да си достави истинско удоволствие с отговорите към тях... както тя го умее :))))


Познаваш ме значи, Клео!!!
Ама истинските папагали де са?
Тези са добродушни плюванчовци. Ниска летва...

Ама си е веселба. След трудния делник-понделник... все едно си пития коктейлче на Бахамите! Ееех....
цитирай
95. saradiva - Да
11.04.2011 23:52
vmir написа:
saradiva написа:
vmir написа:
Явно Овч. се е поолял.Ама и медиите са едни шедьоври - българският Индиана Джоунс!


Вмир, медиите отразяват като огледало онова, което застава пред тях. Да не би медиите да му пъхнаха тези простотии в устата на този. А-а, да, те май го нарекоха БГ Индиана Джоунс. Ама нали той и книжка издаде с тва име...
Поздрави!


Верно, издал такава книжка?! Да не му плащаме за наука тогава, щом може да се занимава с Индиана Джоунс, на когото прилича толкова, колкото главнокомандващия Гоце на натовец. Те тия много обичат да се правят на противоположностите си, май това им е коронния номер в живота... Каква злочестина за онези, които искат да бъдат себе си... :(((


Вмире, малко се пообърка последователността на отговорите, ама теб как да те пропусна, като и ти въкликваш онова, което е в душата ми - защо им плащаме да си мандахерцат... цял живот по пущиняците и да търсят българите там където не са!!!
Вместо да правят наука и да работят като български учени за България. Ей това ми е бесът!
цитирай
96. joysii - 90. saradiva
11.04.2011 23:52
Такова многословие...и нищо съществено в него.
Типично по блогбегейски - плам,плям - на вятъра.
Това ли е отговорът,който всички очакваха и който щал да ми натрие носа!?
Боооже!
Тук е просто безнадеждно.
Хайде чао.
И да не забравите да се пулите в огледалото, че докато си зяпате физиономиите може да ви осени велико просветление по повод на произхода на българите.
цитирай
97. dion - :D
11.04.2011 23:53
joysii написа:

Аз имам познати и приятели дето са специалисти.
С тях си говоря за история и археология.
Сред тях преминава животът ми.Те са моята среда.

O, това е много "сериозен аргумент"... ше знаиш.... в тия среди дето "се движиш" предполагам с такива аргументи се борави... :)))

Тук обаче няма място за фантазии, работата е съвсем сериозна.



цитирай
98. joysii - 93. saradiva
11.04.2011 23:55
Зор да видите на хората знанията.
Ама то е наложително за Вас.
Защото Вашите знания...лъсват на първо четене и не впечатляват особено с компетентност.
цитирай
99. saradiva - ох,Овчаров
11.04.2011 23:56
trakian написа:
Дами и господа,имаме си нов случаи с нашият рицар темплиер.Ако не излезе че сме от монголите,То току виж се насочим към Китай. Ама не му се сърдете.Никога не се знае на човек какво може да му дойде наум на главата.Нека отиде,прахоса още някои лев от нашият джоб.А иначе нямало пари за археологията.Между другото Вие си знаете,ама и аз да си кажа че ние Нямаме монголски,понякога ирански и не знам какви още произходи.Реално, когато на териториите на сегашните граници на Нашата Родина е имало население''А това е било доста,доста отдавна'',Монголия е била доста под водата.Да,това е истината ,само че такива личности,Като нашият Инди,не го знаят.Значи му е куцало нещо в ученето.И г-н Джоунс,Това което търси се намира на доста високи места.То не е в Монголия,То се намира доста над Прохода Хаимбоза.Среща се и на други височини и се нарича халка за връзване на кораби или нещо също толкова плавателно.Само че господина или не знае,или не е чул.Дано някои ден се насочи и натам и си зададе въпроса-Какво е то и откъде ли има почва у нас.


Ехехе, Тракиане, те преди 2000 хиляди години не могат да намерят какво е било тук, ти ги прати в дълбините на времето... Чакай ся - нашите учьони нищо не требе да знаят - те имат задължението САМО да папагалстват квото е наредено. Нема да мислят, щото ще им резнат главиците и ... париците. Помиярска работа, Тракияне! Пък ти много ги задълбаваш и затрудняваш...
цитирай
100. joysii - 98. dion
11.04.2011 23:58

"Тук обаче няма място за фантазии, работата е съвсем сериозна."
............................................................................
Е, това е върхът!!!!:):):):):):)
Всеки с малко мозък в главата ще види, че тук няма нищо друго освен фантазии!
И всичко е абсолютно несериозно!

цитирай
101. mglishev - Овчаров
11.04.2011 23:59
има много кривици, но какво да се прави - тук е на прав път :)
цитирай
102. saradiva - Леле-леле
12.04.2011 00:03
joysii написа:
Сарата Ви и Спароток само тук вървят с измишльотините си.
Когато защитят докторат по тезите си, тогава може да се мисли дали да им се обърне по-сериозно внимание.
Тукашната госпожа, както ми се интересува от история като хоби, и както освен това я вълнуват литература, пътувания, скални светилища, филми, музика, танци, ...дрън дрън...на народите,може да си ги дрънка всякакви,но...едва ли някой ще й се върже съвсем.


Много съм те нанервила явно, Джоси!

Виж сега, аз от теб докторат не искам, за да ми покажеш нивела си на знания, че да имаш право да се репчиш тук. Само едно единствено изреченийци ми напиши, драга, с твоето твърдение - какъв е произходът на българите + аргументи. В едно изречение можеш да го събереш, ако е знание. Но когато си плямпало, може и сто коментара да напишеш, без да кажеш и едно свястно нещо.
Засега си плямпалото си ти. Аз съм писала по тези теми, но ти само пръскаш злоба. Безсилна и развеселяваща народа.

цитирай
103. kleotemida - Звездите им говорят на тукашните ...
12.04.2011 00:05
joysii написа:
Звездите им говорят на тукашните "историци" и баш патриоти.
Аз имам познати и приятели дето са специалисти.
С тях си говоря за история и археология.
Сред тях преминава животът ми.Те са моята среда.

Ако това, което демонстрираш тук, е целият ти интелектуален потенциал, ега я у средата на историци и археолози, с които си комуникираш! Пък аз се чудех 'що ни е такава историята и археологията?!
Боже, пази България!
Т.е. продължавай да я пазиш!

п.п. Сега съзрях, че си успяла да възпроизведеш писмено и едно сложно съставно изречение. Браво ти! Видно е, че и от интернета имало полза :))))

А линковете по-горе не са от блог.бг, ама кой има толкова нерви да ги прочете, като е тръгнал да си показва простотията? :)))))
цитирай
104. dion - Всеки с малко мозък в главата ще ...
12.04.2011 00:06
joysii написа:

Всеки с малко мозък в главата ще види, че тук няма нищо друго освен фантазии!

Да, определено! Това с малкото мозък го демонстрираш едно към едно... :)))
Поне се посмяхме... ей тъй за здраве :)
цитирай
105. saradiva - !!!
12.04.2011 00:06
d3bep написа:
Ми то това за овчара е очевидна малоумщина. ТОй милият където ннамери пещера я курдиса скално светилище от траките, макар че 99% от откритията му си бяха естествени, ама той поне добре разказва...
Сега отиде и у монголия.... Вервам че последната пещера му е посочила пътя...
Опасявам се да не скочи пътем и до петра, че там си спомням че у "последния кръстоносен похоТ" старийо темплиер вардеше граала...
И .. .че може да го загубим там, от падащи самоходни секири из праболгарските пещери...

Има един момент, че нормалният учен с претенции е хубаво поне да зададе завършен вид на нещо, преди да скочи на ново.
Но както вечче казах, това все още е само малоумно интервю без научна стойност. Може и да е бил пиян, може и журналистката да го е преправила...
Чакаме книгата.
:))))


хахахаххахахахаххахххххаххахаххаахахаха
През сълзи се смях, Дзверчо!
Колко му е на тамплиерина да скочи до Петра и да рече, че от драките наблизо сме се навъдили българите.... Ххаххаа
цитирай
106. saradiva - Съвпадение или закономерност... :)))
12.04.2011 00:15
kleotemida написа:
Ти рус и синеок монгол да си видяла? Освен ако не е албинос, де :)))))


Клео, тъкмо щях да ти пиша, че М.Глишев е такъв представител на монголите в България и гледам го той писал коментар... Ще стигна и до него...
цитирай
107. kleotemida - Овчаров има много кривици, но какво ...
12.04.2011 00:16
mglishev написа:
Овчаров има много кривици, но какво да се прави - тук е на прав път :)

Мистер Глишев, генетиката е на път да ви изяде хляба на вас тюрколозите и славянистите :))) И когато това се случи, какво ще ви правим дипломите, книжките, че и заплатите от данъка бОлгарски? М?

Той Иво даде една идея, да се преквалифицирате в хайкуписци, щото сега сте само хай купи...(ми книжката) :))))
цитирай
108. kleotemida - По-скоро закономерност :))))))
12.04.2011 00:18
saradiva написа:
kleotemida написа:
Ти рус и синеок монгол да си видяла? Освен ако не е албинос, де :)))))


Клео, тъкмо щях да ти пиша, че М.Глишев е такъв представител на монголите в България и гледам го той писал коментар... Ще стигна и до него...

цитирай
109. saradiva - Хехе
12.04.2011 00:24
joysii написа:
"Ама и смешка.... докторат.... В Бг който не е решил, не е взел докторат, особено в областта на историята и особено ако марширува в крак с маститите професори и доценти от тюркско-алтайската и панславянската школа."
............................................................
По-голяма глупост от това тук не бях чувала.
Звучи ми като израза -то всеки може да завърши висше образование, ама за какво му е на човек - и това го казват само тъпаци необразовани.
.......................................................................
Ти чела ли си някога докторат по дадена тема, виждала ли си изобщо какво е това - яде ли се , пие ли се? Присъствала ли си на защита пред комисия?
Ми, хайде иди вземи и ти един докторат,като си толкова корназ!
Кажи някъде извън блоговете малоумията дето ги приказвате тук, пък само гледай....Що не съм някъде наблизо,да те видя как ще защитаваш тия приказки от 1001 нощ и как ще потънеш в земята от срам.
.................................................................................
Моят нос,скъпа,изобщо не е в блог.бг. Той си е навън.И баш сред хора дето разбират от история.
..........................................................
Ужасно елементарни дрънканици има в тоя блог.Истинска детска градина.


Джоси, дотук детето си ти - тръшкаш се и нищо не казваш. Като ми остане време, ще вляза да ти прочета умнотиите.
Ама голям кеф ми правиш, как се нервиш само!!! Хехехе! Като прясна мръвчица си за самураите тук - просто те чуваме как се тровиш и разбираме, че трябва полека да я караме с теб, да те щадим... Гледам ти за интереси нищо не си писала - само една възраст - тя казва достатъчно...
Поздрави!
цитирай
110. saradiva - Здравей, приятелю Ладо! Радвам се, че си тук и че съм тук!!!!
12.04.2011 00:28
lado написа:
Е, Сара-дива , противниците ти стигат само до личностни квалификации. Не предлагат факти, документи, анализи - което вече си е победа за тебе и споделящите автохтонизма.
Опонентите! Когато твърдите нещо, не прилагайте довода :"Защото е така!" . От друга страна скоро не съм попадал на дискусия, в която тюрко-алтайците да са предложили нещо, на което да не може да им се отвърне подобаващо. Напротив - старата изтъркана плоча на мангалофилите среща все повече факти, преводи, документи, извори, и то до степен да не могат да отвърнат с нищо повече от лични нападки.
"От развалините съм доволен!" - както е написал един руски солдат през 1945 на стената на Райхстага, след като огледал Берлин отвисоко.
Сарадива, колко напред се отиде с тези блогове, форуми, мрежи! Именно те дадоха възможност да се докоснем до скритите съкровища на библиотеки - та преди 1,2 години не подозирах за съществуването на ЛИБИ и ГИБИ...
Поздрави на теб и съмишлениците !


Ладо, голямо разтоварване е битката тук...
Вече имам временце за блогБГ и ще прочета всичко ново от Хората, които пишат ...
Чете ли на Великия ни приятел новите открития - разпурдушинчва папагалите, направо и костица не остава... само перушина фърчи... :))))

Поздрави приятелски!
цитирай
111. saradiva - Здравей отново, Гете!
12.04.2011 00:35
get написа:
.Вече сериозно уважаема Joysii ! - не ме карайте са правя, както е казал Шопът(?) "Мижи, че те лАжем" ! - Какво имам в предвид ? - Погледнете антропологичните(расови) белези на ИСТИНСКИТЕ тюрки или турци !!(наричайте ги по ваш вкус) ... и-и-и монголци - http://pit.dirty.ru/dirty/1/2009/09/18/25172-191601-3b4758ed2f19ca379ec8c8a00df99058.jpg :))
- Прочетете малко за семейството на тЮркските езици ! ... и тяхното разпространение ?!
- Прочетете малко история за т.нар. прототЮркски език !
- Прочетете ! - Кога се появява Орхонската писменост ?!
- Можете да прочетете(написаното във Вики-то бг. ) и срамно за мен твърдение(!), че българският е турски език(на база ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ! Твърдение ! (- Хазарският, тюрко-аварският и прабългарският език са отмрели езици !) или още по-смахнатата връзка, през чувашки да се реконструират, тези три "умрели" езика ??!
- Не ми се подхваща темата за т.нар. селджуки - османци - турци и съвременната държава Турция в която ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ! Първо се говори на ОСМАНСКИ ЕЗИК ... съвременният "турски" е рожба на Мустафа Кемал "бащицата" и неговият Институт за чистота на турският език !! - Защо ? - защото преди това "османският" на седемдесет процента е "бъкал" от "персизми" и "арабизми" !!

- Не смятах да пиша - Но прекалявате с безпочвените си обиди ! - поумирете се ! ... инак ... Ще ме накарате ... !! :((от Гет


Благодаря ти, че ме отмени...

Виж, не ги спирай да обиждат - това е признак на слабост и отчаяние и мнооого ме кефи, когато е от папагал!!!
На мен, ако ми пукаше, щях да пусна бариерата. Макар че през нощта ще го направя, че разни откачалки се дотътрят и се разпищолват...

Поздрави и пак ми пиши!
цитирай
112. saradiva - !!!
12.04.2011 00:45
joysii написа:
"Е, Сара-дива , противниците ти стигат само до личностни квалификации. Не предлагат факти, документи, анализи "
....................................................................
Абе вие да не сте побъркани нещо!?
И тук и при Спароток ми отправят разни призиви да предлагам доказателства за това и онова.
Ми те тия доказателства са по докторатите, дето не ги четете, по симпозиуми и конференции из цял свят, за които вие и хабер си нямате.
Тук ще изнасям доказателства, моля ви се!!
Още малко и на пейката в някое село,при бабите на раздумка, да седна да изнасям научни доказателства!
Божееее!
Та ще им уврат ли празните кратуни/като тия тук/,дори да го направя!?


Хахха, мале как ме кефиш, Джоска!!!!
Тръпка, тръпка!!!!

Виж сега да те попитам първо - ти с кого си говориш, душа? На кого се молиш?
Нещо май, а? Видения, туй-онуй - хакнали са те здраво!

Ти какво дириш тук, при плебса, а? Като не ти е гот, стой си при докоторатите с моноголските тъгъдъци и си чеши ... егото.
Ама, разбирам те, там няма как да си показваш разпищоления мерак по изтъпанчване!
Хаха - пиши, пиши още!
Много МА кефиш!


цитирай
113. saradiva - Видях, че си тук, разказвачке, ама прая терапия на една лелка и ... малко се забавих...
12.04.2011 00:50
razkazvachka написа:
Ама, гледай сега: тука става въпрос за полуекспедиция, полуделегация на полупрофесора в неговите наследствени земи, което ще рече само едно единствено нещо - бил е полуекспедиран и полуделегиран агент на кагебето в нашенско. Прав му път.
Иначе - де е Бурятия, де е България - и що да не зарежем питомното, като има шантави да ни плащат да гоним дивото.
Контакти и идеи за бизнес по нашенско означават само едно нещо - продаване на нещо, още непродадено.
Но пък така започва втората вълна от българската колонизация на света - след като населихме Америка и се сродихме с Бразилия, крайно време е да препотвърдим своите наследства от тука до Тибет - предлагам засега да се въздържим от японските си претенции...


ХАХАХХАА!
Благодаря ти, любима Разказвачке!!! Нямах търпение да ти прочета коментара, който винаги е част от постинга ми, защото е колоритното му продължение!!!!
Никът ти е точно за теб!
Благодаря
цитирай
114. saradiva - Хехе
12.04.2011 00:52
joysii написа:
"Да и аз тъй! Като бях в седми клас, след урока за "прабългарите" се глееедах в зеркалото и си виках - бреее няма да съм чиста българка, пославянчили са ме - нищо монголско у мен не виждам!!! :):):)"
.........................................................................
И зяпА толкова в огледалото, там ли направи кардиналните си изводи за всички българи?
Като каква се определи?

Ами написала съм го, Джоска - БЪЛГАРКА СЪМ, НЕ СЪМ СЛАВЯНКА!!!

Ти каква си?
цитирай
115. saradiva - !!!
12.04.2011 00:57
kleotemida написа:
Тук не си интересна, колкото и да се натискаш за внимание. Много ниска топка си.

joysii написа:
По-голяма глупост от това тук не бях чувала.
Звучи ми като израза -то всеки може да завърши висше образование, ама за какво му е на човек - и това го казват само тъпаци необразовани.
........................................
Ужасно елементарни дрънканици има в тоя блог.Истинска детска градина.

Наистина ужасно елементарни дрънканици има в блога, бетер детска градина, а от теб непрекъснато :)) И можеш да ми вярваш, това ти го казва човек с две висши образования и отказал... докторат :))))


Клео, и пет образования да изкараш на Джоската, тя си е на вахта сега и изкарва надник. Паднало им е нивото на сътрудниците. Едно време викаха студенти, беше забавление, ама сега май поизтряскали писарушки от отделите са турили за дежурствата и ... само смях и смешки.
Плюе г-жата, толкова може...

Поздрави за теб, Клео!!!
цитирай
116. saradiva - Гете, готин си!
12.04.2011 01:05
get написа:
joysii написа:
"Е, Сара-дива , противниците ти стигат само до личностни квалификации. Не предлагат факти, документи, анализи " - lado
....................................................................
Абе вие да не сте побъркани нещо!?


Следва да предупредя !
Когато човек:
- показва неспособност да се пригоди и адаптира в човешката среда;
- в отношенията си с други хора той създава конфликтни ситуации и не се поучава от грешки или неприятни преживявания;
- не проявява лоялност дори към близки;
- неспособен е на уважение и не спазва общоприетите норми на поведение;
- никога не изпитва вина, тревога или разкаяние, тези чувства са му непознати;
- държи се така, като че ли няма съвест, защото неговите понятия за критическо възприемане на поведението и за добро и зло са силно изкривени;
- няма стойностна система и се отнасят с пренебрежение към такава у другите, като може да стигне и до неуважение на човешкият живот;
- егоистично се опитва да задоволи всяка своя духовна или физическа нужда и потребност;
- лесно изпада в състояния на гняв или ярост, трудно се владее, лесно избухва и т.н. !

- Това не говори за "гениалност" или опит за "разчупване" на рутината, инерцията и посредственоста у другите - Не, това просто е диагноза ... при този, който показва такава липса на качества !!
- Споделям горното, със съжаление !
от Гет ктист !


Джоска, това ти го пише човек, който е на мнооого високо мисловно ниво. Работил е на специални места и знае много. Влез в блога му и .. излез бързо. Че ще ти се палне тиквицата на раменете. Много ще ти дойде - не е за закостенели мозъци при него. Само за мислещи и само за Хора!
Така че, като ти напише нещо и особено като те предупреди - респект!

Иначе... ще те пратим на Цар Кару. Мааайко мила тогаз прощавай...

Солинвиктуса ще ти разаже пък за него.

Има и Дзвер, който като почне да те ръфа, докато не те изтръшка, няма да те остави...

Ей на, през техните блогове мини с тая плитка оран, дето си се захванала тук и тогава ми се прави на интелиХентна
цитирай
117. saradiva - Здравей, Пен!
12.04.2011 01:11
penchoan написа:
Топ иманярът Овчаров се изложи като историк. Ако някой напише, че корените на българите са на о-в Куба, защо пишман историкът Н.Овч. да не си направи екскурзия до Америка? Важното е, че има кой да му плаща да пише фалшиви статии и да ходи до другия край на света по екскурзии. А в България иманярската мафия ще го замества успешно.


Подкрепям тези твои думи.
Приготви се да те разпитат за образованието ти. :)))
Ние с Клео и Гета вече минахме по реда си. Хехе

цитирай
118. vmir - Не мога да не отбележа противоречието между признанието, че за монголската теза липсват доказателства
12.04.2011 01:12
и упоритото й поддържане в продължение на много десетилетия. Не обичам подозрителността, но пред такова противоречие, не мога да не стана подозрителен. Като нямат доказателства, защо продължават да клечат на нея вече цял век? Елементарно...
цитирай
119. saradiva - "гьосурати и продажни деб...
12.04.2011 01:14
joysii написа:
"гьосурати и продажни дебили, какво друго да се рече за такива...:("
........................................................................................
Тая пък госпожа, от групата за хвалби на местните "учени", така интелигентно е изложила своите заключения по въпроси свързани с нашето минало, че направо ме застреля!!


Ех, Косара! Застреля Г-жата! Тц, тц...

Какво е селото без лудото Минчи...
цитирай
120. saradiva - Хехе
12.04.2011 01:20
joysii написа:
Скъпа,тия линкове вземи си ги изхвърли, да не кажа нещо друго.
Аз имам достъп до оригинална информация. Не "поумнявам" в интернет.Или в блог.бг.


Ххахахах, Джоси, ще се пукна от смях с тебе.
ОриХиналните ти документи кои са? Хехехе. - ЛИБИ-тата и ГИБИтата, избрани, публикувани от червените папагали и минали през фанариотската и попска шарка...
Може и някоя преработка на Златарски и Бешевлиев, дето са на най-долния рафт на библиотеката на баба ми - да може да ги рита, щом посегне да вземе книга ...
Джоске,
професор Куйо Куев го е написал в прав текст - има ли оригинални извори ОСТАНАЛИ след векове унищожения. Ама кой да чете....
цитирай
121. saradiva - Дионе, здравей!
12.04.2011 01:24
dion написа:

Joysii, ами в такъв случай аргументирай се. Покажи ни черно на бяло за какво говориш. (Само не цитирай учебниците на горките деца.....)

...Освен ако и твоето "оригинално" инфо не идва от някой ченълинг, демек "звездите ти го говорят"... :)))
----------
Сарадива, браво за постинга! Истинска Българка, както винаги!


Благодаря...
Голям смях с г-жата, нали?
Няма да даде инфо, Дионе, тя не е тук да дава, а да плюе...

Пък дано ме опровергае, де...
Че да вземе да изтръшка някой древен извор от Чингисхановска България, където да има и нарисуван некой от хановете - дядото на Кубрат да рече - държи пръчките и ги приготвя за историята на "прабългарите", дето ще тръгват на звездни коне към Балканите...
Ееехххххх хеххее
цитирай
122. saradiva - Леле-леле
12.04.2011 01:38
Хехххехххее, голяма си скица, Джосче!!!!

Ако знаех, че такава находка като тебе има тука, щях по-рано да се появя с някой постинг! Да си жива и здрава - разкърши ми понеделнишката умора!
Дай сега да те поокърша и аз още малко, че ще си лягам вече:

joysii написа:
Звездите им говорят на тукашните "историци" и баш патриоти.

Да – за историците в България е така – те са и пишман-патриоти и даже пишман-шамани вече даже
joysii написа:
Аз имам познати и приятели дето са специалисти. С тях си говоря за история и археология. Сред тях преминава животът ми.Те са моята среда.

Ми то значи ти си ена Богоизбранница бе, Джошке, живяла ехеее сред баш-звездите!
И те ти говорят, казваш!
И какво научи от тях?
Едно изречение от Олимп ще ни спуснеш ли, Богоизбраная? Че виж как тънем у духовната плебейска низост ний тук у ниското! Деус екс махина да са спусне и да са порадваме на светлейша мъдрост - поне за миг единствен, начи. Дай!
joysii написа:

А сега почвайте да ме карате и вие тук ,както и при Спароток, да им казвам имената.

Голям пердах си яла май при Спароток!!!
И дойде и тук да те шамарим, тъй ли?
Или, викаш, дежурство, кво да прайш… После как ще си говорят с тебе познатите ти историци и археолози. Трябва да си заслужиш тази благост. Я!
Животът ти, дето е преминал сред тях, ще вземе да са запре и… няма ни глътка радост веке!

цитирай
123. saradiva - !!!
12.04.2011 01:40
joysii написа:
Да виня интернетета!? Кога съм казала нещо такова!?
Ти да четеш ли не можеш, или просто ти е навик да не вникваш в смисъла на нещата?
Аз в интернет прекарвам доста време, но не мисля,че е най-точното място за черпене на достоверна информация.
Не му се доверявам на 100 %.
Трябва да съм супер тъпа или абсурдно наивна за да вярвам на всичко в интернет и особено - на шантавлъци в блог.бг.


хахахахахаха!!! Голяма скица е Джошката! И на Юлко така не съм се смяла, както на нея!. Цитирам я да не я пропусне някой!
Комеди!!!!
цитирай
124. saradiva - Не си отивай! Спри! Тъкмо ни развесели до премала!
12.04.2011 01:42
joysii написа:
Такова многословие...и нищо съществено в него.
Типично по блогбегейски - плам,плям - на вятъра.
Това ли е отговорът,който всички очакваха и който щал да ми натрие носа!?
Боооже!
Тук е просто безнадеждно.
Хайде чао.
И да не забравите да се пулите в огледалото, че докато си зяпате физиономиите може да ви осени велико просветление по повод на произхода на българите.


Джоске, пак да додиш! Голяма находка си!
Чао засега
цитирай
125. saradiva - Ааайде, пак са върна!
12.04.2011 01:44
joysii написа:
Зор да видите на хората знанията.
Ама то е наложително за Вас.
Защото Вашите знания...лъсват на първо четене и не впечатляват особено с компетентност.


Няма надежда знания да покажеш, Джошке, ...
цитирай
126. saradiva - Здравей, Глишев!
12.04.2011 01:46
mglishev написа:
Овчаров има много кривици, но какво да се прави - тук е на прав път :)


Ами да, обаче НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА. Написа го в прав текст човекът с кривиците на прав път. Ех, ако беше намерил дедото на Ичиригуто.... Еех, Глишев...



цитирай
127. saradiva - Ивич - регистрирай си блог, стига писа анонимки, че не мога да сваря да те цитирам, за да те запазя...
12.04.2011 01:53
анонимен написа:
Брей, значи Джеската със специалистите си говорила за история и археология. Тц тц...... друго не правиш ли? Нещо манджички туй онуй..... Иначе разбрахме че си по бля бля приказките.
А като толкова си говорила със специалисти да беше запомнила поне нещо от тях , че да ни го кажеш на нас , белким си затвърдим монголските корени :)))))))))

Ей го де на монгола Глишев цъфна...... :))))))))))))) Ти научи ли хайку-то бе преди да ни търсиш в Монголия???????????


Виж сега - с Глишев най-ми е вървяла битката. Той като беше дежурен ено време, имаше джангази като хората. После обаче свалиха летвата и пуснаха Юлковците. Сега съвсем я снижиха на Джоси-стик ниво. Плямпала некви си.

Тъй че хайку-майку, ама вървеше джангазата. Сега само смех....
цитирай
128. saradiva - А бе нали уж триели аноничните?! Или нощем ги оставят...
12.04.2011 01:57
анонимен написа:
Пълни глупости. Този професор да вземе да прочете "Тракийските Хроники" и ще разбере произхода на българите : http://trakia.org/news_TCHR


Ти пък - ми че той пише Тракийски хроники Овча! Яяяя - чете ли за скалните народи! Туй били некви, дето той обаче не ги знае кои са... Щото е медиевист. Ама рови скалите и открива вече трети гроб на Орфей и второ светилище на Дионис, в което са предрекли нам кво на Сашо Великия
цитирай
129. saradiva - Ай
12.04.2011 02:00
анонимен написа:
Сарадива: Ти каква си?

Как каква е Джоската? Тя е 50 годишна монголска фенка.


Тя няма сили да бъде фенка, Ивчо. Само може да плюе и грандоманства. Поне това показа дотук. Язък й за контактите със елит-средата й...

цитирай
130. saradiva - По късна доба...
12.04.2011 02:06
vmir написа:
Не мога да не отбележа противоречието между признанието, че за монголската теза липсват доказателстваи упоритото й поддържане в продължение на много десетилетия. Не обичам подозрителността, но пред такова противоречие, не мога да не стана подозрителен. Като нямат доказателства, защо продължават да клечат на нея вече цял век? Елементарно...


Щото такава е поръчката, Вмире!
Иначе им резват главите.
Анатемосват ги.
Отлъчват ги.
В БАН има не закони, а догми, канон!
Не може да богохулстват МИСЛЕЙКИ.
Само папагалстват. И стават "учени".
Общуването с тях затъпява мозъка. И спира развитието.
Нали виждаш ясен пример - достолепна дама, затръшкала се да плюе и да се излага по блоговете, само и само да подчертае, че е вярна на групичката си.
Трагедия!
...
Макар че, признавам се, посмях се доста.

Поздрави за всички!
Благодаря на приятелите!
Лека нощ!
цитирай
131. eien - Прекраснице, и по тези ширини
12.04.2011 06:43
ми липсваш, с обич!
цитирай
132. d3bep - има много кривици, но какво да се ...
12.04.2011 08:51
mglishev написа:
има много кривици, но какво да се прави - тук е на прав път :)

А ся де.
Глишка, тука ме изненада с констатацията.
Да немаш и ти интереси в монголското строителство?

Аз се чудя що така гордо ни отритваш "неразумните" теории...
Па то ти си бил МАГНАТ???

Великийо тамплиер Маноле Дьо Глиш ....
Огнеупорен, не мойш и на клада да го изгориш...
цитирай
133. saradiva - Здравейте!
12.04.2011 09:04
Анонимните коментари се трият автоматично...
Одобрих един анонимен коментар, но той изобщо не излезе тук.

Беше някакво прозрение, че тези неща, които ги казвал Овч. се учели в 7 клас и че именно в учебниците за 7 клас били написани и доказателствата и истинската ни история.

Другото - ако ни било срам, че българите са с произход от Монголия, нека знаем, че те като са дошли на Балканите, са били претопени от славяните и ... няма нищо срамно вече.

Ценен коментар - само за посичане!
Оставям го на който има време... Вече съм на работа и довечера ще се повеселя пак!

Поздрави за всички!
цитирай
134. demograph - Мамицата им мръсна...Научи се да ги презираш!
12.04.2011 11:27
Та всичките ли български "историци" са назначени от гърците..!!?? Как един поне, комуто ние плащаме с данъците си, не можа да устои на една софра и безплатна екскурзия, да не продаде и майка си и баща си, и децата си. В Паисиево време сме братя!"Но някои не обичат да знаят за свой български род, а се обръщат към чужда култура и чужд език и не се грижат за своя български език, но се учат да четат и говорят по гръцки и се срамуват да се нарекат българи. - О, неразумни и юроде!..?" Предател до предателя, подлога до подлога, гъзолизец до гъзолизеца! "..-чети историята, и като познаеш от нея суетата на този свят, научи се да я презираш".
цитирай
135. borjanmljakov - сарадива, ти да не си някъде от провинцията?
12.04.2011 11:39
.
цитирай
136. lado - Веселба на гърба на монголите, М...
12.04.2011 13:10
Веселба на гърба на монголите, Моголите, мъглите и мангалите.
Чак размазваща! (малко ми е жал...за хорицата :))))
цитирай
137. medievalfencing - Ами то. . . дълга и сложна. Овчаров е ...
12.04.2011 14:26
saradiva написа:
medievalfencing написа:
Ами то... дълга и сложна. Овчаров е звезда, не му се "карайте" толкова много... Според мен основна вина за всичките глупости имаме сами....а българите, топ новини са глупости от рода на "Откриха гроб на тамплиер в Долно нагорняне"...


Да, Медиевал, права си, но според мен донакъде. Как е в нормалните държави - историците са си историци - кажат ли нешо за историята - така е - те разбират, знаят и за това им плаща народа, за да бачкат на полза роду; зоолозите - и те, готвачите - знаят си работата, като е за манджа, меродавно е тяхното мнение... Така че, ролята на учените ни глави е да си вършат работата и да подредят науката - независимо за коя става дума. Не може учен да копае по бански с багер и това да е нормално. Не може учен да се тътри до Монголия на полу-експедиция и да се изказва, че шаманите там били досущ като шаманите по камъните на Плиска и това да е учен. Не може да открие ритуален саркофаг и да обявява, че е гробът на Орфей... ТОВА НЕ Е УЧЕН - ТОВА Е ПОЗЬОР. Но се изтъпанчва с титла професор - медиавист и... нормално е хорицата да му вярват. Така че вярването на учените е нормално нещо. Ненормалното е те да лъжат! И грешниците са те, а не вярващите в тях! Те са предатели и гадняри, именно защото злоупотребяват с доверието и парите на хорицата, които очакват от тях наука. А те им поднасят приказки за шамани от М.. ната си ((((((((


Хората обичат да ги лъжат. Ако не беше така, нямаше да се случва това, което описваш. Иначе си права.
цитирай
138. kosara2008 - "уважаемъ" т и си си разстреляна по рождение, защо и аз да се включвам в акция и недей рева,
12.04.2011 15:51
че никой не те "люби и тачи", превърнала си е се в махленска революционерка:)))

тук, при Сарадива съвсем скромно и по моя си начин изразих позиция по отношение на "еничарството", и
имай повече уважение към автора и коментиращите или излез навън, глей го какво е Слънце... ако ли не, просто чети и мълчи, това от мен"уважаемъ" :))) ти от онез с дръпнатите очи ли си :))))



joysii написа:
"гьосурати и продажни дебили, какво друго да се рече за такива...:("
........................................................................................
Тая пък госпожа, от групата за хвалби на местните "учени", така интелигентно е изложила своите заключения по въпроси свързани с нашето минало, че направо ме застреля!!
.........................................................

цитирай
139. saradiva - Здравей, Демографче!!!
12.04.2011 22:29
demograph написа:
Мамицата им мръсна...Научи се да ги презираш!

Аз ги презирам, бе Демо - тук в постингите да виждаш някъде нещо друго освен откровено презрение към тях?! Няма друго

demograph написа:
Та всичките ли български "историци" са назначени от гърците..!!?? Как един поне, комуто ние плащаме с данъците си, не можа да устои на една софра и безплатна екскурзия, да не продаде и майка си и баща си, и децата си.

А-а-а има има свестни - но свестните у нас считат за луди. Други свестни - бягат. И там си работят спокойно - пишат истината за българската история и работят за България. Т.е. повече българи са от българите- "хисторици" тук. За един от тях съм писала. И пак ще пиша. Те го презират, ама той остава - обичат го и го уважават много българи, а помиярите скърцат със зъби...
demograph написа:
В Паисиево време сме братя!"Но някои не обичат да знаят за свой български род, ...Предател до предателя, подлога до подлога, гъзолизец до гъзолизеца! "...

И за Паисий писах и тогава не сме били всички българи и братя помежду си - Евгений Булгарис - големият продажник на родината си... нали конкретно към него се обръща монахът и го пита поради що се срами...

Тъй е, Демо, тъй е... Нали ги виждаш - наскачаха интелиХентите и започнаха да брътвежат за псевдопатриотизъм... зафръцкаха се с напомпани думи и запозираха, че средата им е от "учени"... Жалки твари...

Поздрави за теб!
цитирай
140. saradiva - Да обърнем тона, а?
12.04.2011 22:44
borjanmljakov написа:
сарадива, ти да не си някъде от провинцията?.

Хахаха, Боряне и ти се очертаваш като един от веселяците сред блогерите...
...
Виж сега - предлагам ти обаче да оставиш този тон и да си побъбрим.
Тъй като видях, че си вещ в социалната антропология, моля те да дадеш отговор на важен въпрос:
как според вас, социалните антрополози, се появява един НАРОД?
Идва от някъде на тъгъдъци и на "прескочи храсталаци"
или ВЪЗНИКВА,
благодарение на социално-икономически и други фактори
ОТ популациите, населяващи определена територия?
Въпрос на изградено чувство за общност и идентитет сред дадено население ли е възникването на народа или е въпрос на междуконтинентален преход на огромна тумба от хора, покъщнина и т.н...

Остави заяждането, забрави яда ми, изразен в горния постинг и кажи, моля те, от гледна точка на специалиста как е.
Не на мен - аз съм наясно с тези неща. Кажи го на тези, които още не са прочели в нормалните книжки какво пише за народите...

Бъди така добър и загърби презрението си към плебса...

Поздрави!
цитирай
141. saradiva - Ладо ле, Ладо...
12.04.2011 22:50
lado написа:
Веселба на гърба на монголите, Моголите, мъглите и мангалите.
Чак размазваща! (малко ми е жал...за хорицата :))))

И мен ме хвана жал за хорицата с тяхната вяра...
Цял живот трупали, трупали знания, знания, ама пропуснали да мислят и да си задават въпроси за несъответствията и алогизмите.
И сега - ха, въй, въй - пропиляно време и усилия... И за да не зачертаят назубреното, щото само това имат, почват да зачертават истината, щото ще им се наложи да мислят. Пък мисленето е като мускулите - не го ли упражнява човек, се кльофва и става папагал. При това сляп и глух...

Че тъй...
цитирай
142. shtaparov - Овч.да си гледа овцете
12.04.2011 22:51
Много по-успешно този Овч.щеше да намери следи от "пра"-Българи на Оркнейските острови и в Ейре/Стоунс ъв Българ и Фир Болг/,отколкото в Монголия. В Монголия има много повече следи от руснаци,но те като че ли не го вълнуват,понеже не се вписват във фантазиите му.
цитирай
143. saradiva - Здравей, Харта!
12.04.2011 23:02
harta написа:
Прав си приятелю. Какво са виновни хорицата, че някой си измислил монголи, татари, славяни и разни други, за да си /пре/напише собствената Велика история?


Че нека си пишат каквото си искат! И който иска да им вярва. Щото то е въпрос на вяра, а не на интелект. Като при поповете - викат ти - у рая ходят праведните, пък у пъкала грешните, а пък оня ден като попитах един владика, който слезе от черен S-клас "Само да ми кажете, викам, къде е това нещо Рай и къде е Адът" - той ме изгледа и реква: "Не е редно тъй, дъще, пътьом да се задават тези важни въпроси. Трябва да бъдем благочестиви и устойчиви във вярата си. Защото само благочестивите.." и ааайде ... като зина, че не спря да ми подрежда едни на получерковен, полустаробългарски, полудаскалски празнословия..."
Че и нашите учьони са така - питаш ги - какви са аргументите, че "прабългари" са тръгнали от Манголия, основали са България някъде там... че даже цели 12 броя... после минали Дунав, монголоидът забил копие на пъпа на Римската империя и... ей ти я държавата... Като се надендрисат тези ми ти очилатковци, като се нАдуят като плондери и започнат да ти цитират Библията - на Мошеника Златарски мошеничествата и на измекяра Бешевлиев "прочитите"...

Така е гръкофилскитени попове и червеноперите ни учЬОни са в едно блато от дръти лъжи и разскапващи се брътвежи...
Диаболи...

Поздрави за теб!
цитирай
144. saradiva - ...
12.04.2011 23:20
medievalfencing написа:

Хората обичат да ги лъжат.


Е, всички имаме нужда от илюзии... за любовта, за вечния живот, за вечната младост... Това са онези опорни илюзии, които сякаш неволно умът ни произвежда, за да са възможни миговете щастие и безбрежна радост, смях от цялото сърце и мечти без граници...

Но Медиавал, ако хората имат нужда от илюзии, наречи ги даже и лъжи, то народите имат нужда от ВОДАЧИ, които да са част от тези народи и да работят тъй, щото утре да е по-добър животът от днес. Водачи на един народ в сегашното време са не само държавниците, а онези, които подчертават достойнствата му, подкрепят го в добродетелните му общностни цели и отстраняват от пътя му напред и нагоре всяка миризлива гад, която го му пречи да се развива и да живее що годе нормално в трудните за всички народи времена днес...

При нас, българите, обаче постаянно се появяват некви лидери, некви блюдолизци и некви псевдохора, но.. никога те не са водачи, не са част от хората, над които са застанали /Приказка за стълбата/... И съзнателно, и безотговорно стъпкват всяко условия да има българска ОБЩНОСТ, да има гордост от чувството за българска идентичност - все неща, които са крепители на единението, на общостремлението и на желанието за добруване помежду ни.Учените, хората, които трябва да СЛУЖАТ на народа и да му поднасят потребното чрез своята работа, нали ги виждаш - или се прегърбват на две пред дрътите промукани с московски дивотии академици или пък бягат и започват да служат на други народи... "Историците ни - вместо да търсят истински българските корени на българите , те къде ли не се навряха - в руските канцеларии, в попските миризливи килии гърчулята, в Монголия, в Иран и къде ли още не... а само тук, в България ослепяват и оглушават пред очевадните и ушевадни доказателства - едно европейско население на Балканите е започнало да се нарича "българи" ... Названията се менят, а не народите!!!!
Че тъй
цитирай
145. saradiva - Косара, тя гужата си отиде... Пофали се със средата си и дигна гълъбите:)))
12.04.2011 23:25
kosara2008 написа:
към joysii: "уважаемъ" ти си си разстреляна по рождение, защо и аз да се включвам в акция и недей рева,че никой не те "люби и тачи", превърнала си е се в махленска революционерка:))) ... и имай повече уважение към автора и коментиращите или излез навън, глей го какво е Слънце... ако ли не, просто чети и мълчи, това от мен"уважаемъ" :))) ти от онез с дръпнатите очи ли си :))))



Ххахахахха. "Махленска революционерка" ми хареса. Много

цитирай
146. kleotemida - Да ти, кажа, Сара, мира не ми дава ...
12.04.2011 23:28
Да ти, кажа, Сара, мира не ми дава една мисъл. Като му е гледал на Овчаря сините монголски очички, русата монголска косичка и препеченото като агнешко на чеверме, монголско бело личице, какво ли си е мислил баш главния шаман на монголите, когато нашичкият е споделил такива сакрални истинки за род и родина с него? Дали не се е усъмнил и в цвета на сивото му вещество в черепната му кутийка? Щото той, шаман, шаман, ама със сигурност и телевизия гледа понякога, пък и все една гимназия е изкласил.

(Употребявам умалителни думички от умиление към баш най-главния овчар на историческите овце, действащ към момента, да не се бърка с нещо друго)
цитирай
147. saradiva - Ооо, Щапар! Как е, друже? Гледам оредели редиците на старчетата, само разни лели...
12.04.2011 23:31
shtaparov написа:
Овч.да си гледа овцете. Много по-успешно този Овч.щеше да намери следи от "пра"-Българи на Оркнейските острови и в Ейре/Стоунс ъв Българ и Фир Болг/,отколкото в Монголия. В Монголия има много повече следи от руснаци,но те като че ли не го вълнуват,понеже не се вписват във фантазиите му.


В поръчката не се вписват, Щапар!
Речено е: "русите са славяни, българите манголци; славяните, тъй де русите ги претопяват и те, манголите, тъй де българите, стават славяни, ... тъй де ама са българи..." Ей такава им е каша в тиквите папагалски... + изчезнали траки и бягащи ромеи. Дето цял свят им казва римляни. Ма за наШТе хисторици ромея, не е римлянин... ромеят е византиец. И в никой случай да не сА нарича ИРИ. Византия е хинтелигентното и правилното. Според поръчката...
Хехе
Поздрави!
цитирай
148. saradiva - Клео!
12.04.2011 23:38
kleotemida написа:
Да ти, кажа, Сара, мира не ми дава една мисъл. Като му е гледал на Овчаря сините монголски очички, русата монголска косичка и препеченото като агнешко на чеверме, монголско бело личице, какво ли си е мислил баш главния шаман на монголите, когато нашичкият е споделил такива сакрални истинки за род и родина с него? Дали не се е усъмнил и в цвета на сивото му вещество в черепната му кутийка? Щото той, шаман, шаман, ама със сигурност и телевизия гледа понякога, пък и все една гимназия е изкласил.

(Употребявам умалителни думички от умиление към баш най-главния овчар на историческите овце, действащ към момента, да не се бърка с нещо друго)


Ха така! Затова го е гледал "удивен" шаманът. Пък Овча си викал:
"Въй, виж начи, тоз коскоджа ми ти прочут шаман, пък ей го на - учудва се, че толкоз знам!".
И сега сигурно книжка стяга.
В която мотото му трябва да е:
"Шашнах шамана колко шантав шаран ошашавен шъм"

цитирай
149. saradiva - Дзвер
12.04.2011 23:45
d3bep написа:
mglishev написа:
има много кривици, но какво да се прави - тук е на прав път :)

А ся де.
Глишка, тука ме изненада с констатацията.
Да немаш и ти интереси в монголското строителство?

Аз се чудя що така гордо ни отритваш "неразумните" теории...
Па то ти си бил МАГНАТ???

Великийо тамплиер Маноле Дьо Глиш ....
Огнеупорен, не мойш и на клада да го изгориш...


Хахаха, ценно!!!

Емджи сега ще си го сложи това за подпис под модераторския си аватар...

Маноле Дьо Глиш ....

----
Дзверчо тръгнали бизнесмени бизнес да праятв Манголия и се качил Овчо да изкара едно алайче с тях. И ей ти я новата книжка на Индианата... Зер, учен е той, не може ей тъй напусто шамански танц ДВУЧАСОВ, да гледа. Трябва да го докара до нашенски. Да му се радват в БАНята...
цитирай
150. kleotemida - Какво ти мото, това трябва да е заглавието!
13.04.2011 00:04
saradiva написа:
kleotemida написа:
Да ти, кажа, Сара, мира не ми дава една мисъл. Като му е гледал на Овчаря сините монголски очички, русата монголска косичка и препеченото като агнешко на чеверме, монголско бело личице, какво ли си е мислил баш главния шаман на монголите, когато нашичкият е споделил такива сакрални истинки за род и родина с него? Дали не се е усъмнил и в цвета на сивото му вещество в черепната му кутийка? Щото той, шаман, шаман, ама със сигурност и телевизия гледа понякога, пък и все една гимназия е изкласил.

(Употребявам умалителни думички от умиление към баш най-главния овчар на историческите овце, действащ към момента, да не се бърка с нещо друго)


Ха така! Затова го е гледал "удивен" шаманът. Пък Овча си викал:
"Въй, виж начи, тоз коскоджа ми ти прочут шаман, пък ей го на - учудва се, че толкоз знам!".
И сега сигурно книжка стяга.
В която мотото му трябва да е:
"Шашнах шамана колко шантав шаран ошашавен шъм"


А книжката направо с тираж за мегаселър. Да видиш тогава как ще се вдигне процента на четящите българи-монголи! Че и Бард може да удари едно рамо и да продължи с поредица за вечната и неугасима роднинска любов с монголите, Хеликон да подхване поредица от историчната фантастика, да речем под заглавие "Телепортните машини на българите-монголи - първообраз на Страгейт", а издателство Родина (ако все още го има) да подхване серия криминални романи в стил Реймънд Чандлър под заглавие "Дългото сбогуване"... с историята".

Пък и ако някъде, в някоя българска институция се намери някой Марлоу да поразрови чии интереси се защитават толкова години със залудо ядени народни пари, цена няма да има!...
цитирай
151. saradiva - Мила Ейен!
13.04.2011 00:05
eien написа:
Прекраснице, и по тези ширини ми липсваш, с обич!


Оставих отговора си за теб на финала от тази поредица, за да завърши с благостта и с усмивката, която предизвикваш ВИНАГИ!

Мислех си, какво ли щеше да стане, ако ужасът, който преживяват хората около теб там, в Япония, беше връхлетял нас, разединените и съсипани българи?!...

Сигурно освен реални картини на ужас, ежедневно виждаш и истинска извисеност на човешкия дух и на единението между Човеци!!!!

Прегръщам те и мисля за теб - всеки ден, при всяка новина!!!!
Пиши за всичко!
Ти си истинска!

Поздрави за всички ХОРА около теб!
цитирай
152. solinvictus - Последно инфо: Овчароф ще е из...
13.04.2011 00:30
Последно инфо:
Овчароф ще е изпълнителен директор на ЕООД "Темплиер & Йоан", ще вземат няколко хектара с юрти (модел "моно")за разработване на ново археологическо находище за пра(прото)булгарски факти.

Ще се набират млади и с бъдеще кадри ,които са минали практика в някои сайтове и форуми като:
императори,августи,цезари,петракси,манголи,мангали все известни никове с общи пароли и дежурни наряди .
Модераторите ще бъдат оборудвани с юрта "бийлюк" с близка тоалетна ,а пък ако са и теоретично подготвени по розенкройцерство(нифелен клон на тамплиерите) ще ги откарват и до езерото да ловят байкалки, но само в петък!

След разкопките ще посещават обществената юрта библиотека да запознаят местните с шаманските ритуали(щото от изп.дир.е най запознат теоретично дори и от местните монголски шамани) с четения на 100 годишните извори(простотии) на :
акад,ангелов,
професьори; златарски,бешевлиев,гюзелев,мутафчиев,вера,мера,ваклинов,рашев,овчаров ще е там ,пл.цветков и всички от татарската академх науках ,киргизкатата азерскатата турската таджиксаката и разбира се БАН ,ако някой е забравен с другия чартър ще се добавят.

Обърканите туркски кибици изпаднали в депресия от липсатата им по блоговете и форуми ,ще бъде компенсирана с годишен абонамент (мин.раб.запл.)на изброените мангалски трудове като подарък!
край на инфото

мой коментар:
да направим инициатива за създаването на филм (скоро стачкуваха най великите бг кинаджииски фамилии -касти които нямали идеи ) и им предлагам една за историко-екшън филм :

"Йоан -Темлиероубиецът и 500-те"
-заглавието е работно дойде ми като флеча!

Предлагам ,разискаване и цветен филм(гратис) до 1 май!
ай ,наздраве!

цитирай
153. d3bep - Аз не виждам какво го обсъждме тоя :) ...
13.04.2011 09:17
Аз не виждам какво го обсъждме тоя :)
Може л ида изкажа меннието си по моят, вулгарно - подсилен начин :)
Сарето е права.

Едно време имаше тайни организации. Сега влизаш у нетя, и ставаш член на некоя масонска ложа.
ТОчно тва са тамплиерите и ротарианците. Богати парвенюта, които мислят, че е фешън да се афишират като "тайно общество"... Коеот естествено изобщо не държат в тайна ,даже печатат едни големи паметни плочи по хотелите си "Я сум Тамплиер" или "Тука биде 45-ио конгрес на ротарианците"...

Понеже некак си искат да грабнат общественото фнимание, са решили да се правят, че спонсорират науката и културата.
Това е верятната версия защо Овчаров е бил избран за главен придружител и отговорник за багажа на бизнес делегацията в монголия. Щото знаят, че все некоя простотия ше изръси, а има и хора , дето ше му се вържат. Отиват за бизнес, после пускат овчаров да даде интервю, колкото загрижени са темплиерите за българщината. После той да се оправя. Последствия няма, нито за тях, нито за него.

Шаманския танц и аз го знам.
Гледал съм го в Мармарис. Подозирам че и там са монголи.
Кат си платиш ол инклузива на хотел пет звезди, лягаш пред басеина, смучеш уиски със сламка (като трак бритон дето се вика) и идват шаманките.
По принцип ги викат и аниматорки.
По бански са и по принцип нема как да не ти се прииска и ти да станеш шаман.
И почват танца, който на всички им се вижда познат...

Предполагам ,че бедният Овч. е станал свидетел на именно такъв танц.
Шаманките са били възхитени от ключовите умения на шамана:
1. Да пляска в почти правилен такт.
2. Сравнително добре да си уцелва ръцете при пляскане, въпреки употребения бритон...

Ключови доказателства, поакзващи че на българския шаман му идва отвътре.
Наградил иса го, те шаманките принципн онаграждават, я с вафличка ,я с черешчица ,я с други лакомства в знак на дълбоките му окултни познания по същността на тяхната култура...

Явно, че това е истинската история, Тамплиерите отишли по работа, Овч. останал пред басеина в хотела и видял шамани..

Според мене , излишно много реклама правим на тая история. На пркатика на тамплиерите.
Предполагам ,че това е поредната простотия, която ще си остане така.

Поздрави!
цитирай
154. get - Уважаема Сарадива – позволявам си намесата по причина, че упоменавате „любимият” ми ... !
13.04.2011 10:42
... Евгений В/булгарис (1716–1806), на който през 2006 г. по съответният тържествен начин бе чествана „Двеста годишнината от кончината му” - Забележете от Руската и Гръцка православни църкви !!(името на същият е свързано с "ватопедската академия").
... Какво четем в "Православие" бг. !
За Манастирът Ватопед (основан 972г.).
СЪЩЕСТВУВА ОЩЕ ЕДНА ЛЕГЕНДА ! – че е основан IV в. от император Теодосий I, като благодарност към Богородица, която спасила от удавяне сина му Аркадий, когато се къпел в залива. Детето било като по чудо изхвърлено на брега до къпинов храсталак. Счита се, че оттам манастирът получил и своето име, което в превод означавало "Детето при къпините".
В йерархията на светогорските манастири той заема второ място след Великата лавра "Свети Атанасий Атонски".
Свързан е с българите още от времето на цар Иван Асен Втори. Той е обградил(?) (отците да не „обграждат” а да пишат точното … ОБ(на)ДАРИЛ) манастира със села от Серска област и имоти от Халкидики.
В съкровищницата на Ватопед освен Хрисовул на цар Иван Асен ІІ се пази и кръст на друг български владетел - Георги Тертер, дарен на манастира през XIII век.

КАКВО ПИШЕ за Евгений Българин/Вулгарис??
Тук през ХVIII в. е била известната "Атониада" - Атонската академия за науки(известна и като "Ватопедска").
През 1754 г. тя е основана с благоволението на Вселенския патриарх Кирил от Евгени Вулгарис. Той е нашенец, роден на о-в Корфу. Бил даровит и умен човек. Имал е университетско образование, получено в Италия. Неговата диря като просветител в епохата на Гръцкото възраждане е трайна. Евгени Вулгарис е искал да помири теологията с хуманитарните идеи на своето време и да промени обществения живот. Формирал е философските си възгледи под влиянието на умове като Джон Лок, Готфрид Вилхелм Лайбниц и Кристиан Волф. Самият е поддържал приятелски връзки с Волтер. Академията му, на която бил и ректор, просъществувала четири години. После била закрита, защото го обвинили в ерес и той бил изгонен от Света гора. Заминал за Западна Европа, но след кратко бил поканен от императрица Екатерина II в Петербург. Руската академия на науките го избрала за свой действителен член, а синодът му дал архиерейски сан. ОТНОСНО ПОСЛЕДНОТО – Чий Синод му присъжда архиерейски сан ? – На каква епархия ? - Защо мълчат църковните отци ?!
ОЩЕ ЕДИН ВЪПРОС: - Що е това СИНОД ?
– От кога съществува ?
– Кой го въвежда ?
– Това кореспондира ли със светите писания и традициите на апостолскикте предания … от това следват ли се тези същите … та нали все твърдим, че сме ОРТОДОКСАЛНИ(тоест, следваме преданията и каноните оставени ни от апостолите)!!?
- Ако ви е интересен този исторически период и мястото и ролята на Руската ИМПЕРИЯ(и църква) в лицето на Петър І-ви и-и-и ... Екатерина ІІ – по отношение на нейният „гръцки проект”; финасовото и всяко друго подпомагане на Вселенската(гръцка)патриаршия; придобиването на собствеността от гърците в/у манастири в Атон; погърчването на българско по произход население … можете донякъде да си съставите мнение от този материал - http://www.pravoslavie.ru/orthodoxchurches/39590.htm

- С уважение !

От Гет ктист

П.П. В заключение ще кажа - Каквито са историците ни в лицето на БАН , същите са и тези от клирът ни !! - Такива("черни овни") могат ли да поведат стадото(народът) - Не !! - такива овчарят курбан ги е колел - инак ... стадото става курбан !! :((
цитирай
155. shtaparov - Весели празници!
13.04.2011 16:52
saradiva написа:
shtaparov написа:
Овч.да си гледа овцете. Много по-успешно този Овч.щеше да намери следи от "пра"-Българи на Оркнейските острови и в Ейре/Стоунс ъв Българ и Фир Болг/,отколкото в Монголия. В Монголия има много повече следи от руснаци,но те като че ли не го вълнуват,понеже не се вписват във фантазиите му.


В поръчката не се вписват, Щапар!Речено е: "русите са славяни, българите манголци; славяните, тъй де русите ги претопяват и те, манголите, тъй де българите, стават славяни, ... тъй де ама са българи..." Ей такава им е каша в тиквите папагалски... + изчезнали траки и бягащи ромеи. Дето цял свят им казва римляни. Ма за наШТе хисторици ромея, не е римлянин... ромеят е византиец. И в никой случай да не сА нарича ИРИ. Византия е хинтелигентното и правилното. Според поръчката...Хехе Поздрави!


Сърдечно благодаря,Галя! Радвам се,че и при теб намирам същата задушевна приятелска обстановка,както е при Спароток. Желая много успехи и светъл късмет!
цитирай
156. demograph - Оня списък..Умирам да видя специалистите!
13.04.2011 18:59
92. joysii - 88. dion
11.04 23:37 Звездите им говорят на тукашните "историци" и баш патриоти.
Аз имам познати и приятели дето са специалисти.
С тях си говоря за история и археология.
Сред тях преминава животът ми.Те са моята среда.
........................................................................................................................
Това ли е твоята среда:
1. Шафарик поставен от....министър на образованието на Србия- "Българите са варвари дошляци, които са развалили правите срби'.
2. Иречек племенник на Шафарик, наложен от....министър на образованието на България; - "Българите са варвари дошляци, които са развалили правите словени";
3. Златарски руски стипендиант, "български" историк, подставен от...: "Българите сме варвари дошляци, които сме развалили сладките монголци";
4.............
5. ...........
6. Бешевлиев "български" 'историк': "Българите сме варвари дошляци, които сме развалили хубавите турци"
7. ............
8.............
9.............
10 Божидар Димитров "български" 'историк': "Българите са шибани варвари дошляци, които развалят работата на милите гърци";
11................
12. П.Добрев "Българите са варвари дошляци, които развалят готините иранци"
13. Н. ОВЦАров: "Българите сте варвари дошляци, които ми разваляте бизнеса"
14.....................
Хайде. Допълвай, изваждай, задрасквай..Все още няма "български" историк който да твърди, че сме патагонци.
А, че от земята ни, от кръвта ни, от езика ни, от обичаите ни, от носиите ни, от боговете ни, че и от "изворите ви" извират доказателства, че сме местен народ от преди "потопа", за вас няма значение. Защото сте слепи да ги видите.
И защото за вас значат само подаянията на господарите ви. Подкупен слугинаж!
Заедно с гумичката на крадците на история, вие с перо в ръка изтривате България от миналото, настоящето и от бъдещето. Но Бог вижда...Проклети да сте юроди!
цитирай
157. get - - Демографе - що се косиш по отношение поведението на тази персона ??!
13.04.2011 19:49
demograph написа:
92. joysii - 88. dion
11.04 23:37 Звездите им говорят на тукашните "историци" и баш патриоти.
Аз имам познати и приятели дето са специалисти.
С тях си говоря за история и археология.
Сред тях преминава животът ми.Те са моята среда.
........... ....................................... ...................................................
Това ли е твоята среда:
1. Шафарик поставен от....министър на образованието на Србия- "Българите са варвари дошляци, които са развалили правите срби'.
2. Иречек племенник на Шафарик, наложен от....министър на образованието на България; - "Българите са варвари дошляци, които са развалили правите словени";
3. Златарски руски стипендиант, "български" историк, подставен от...: "Българите сме варвари дошляци, които сме развалили сладките монголци";
4....
5. ....
6. Бешевлиев "български" 'историк': "Българите сме варвари дошляци, които сме развалили хубавите турци"
7. .....
8...
9....
10 Божидар Димитров "български" 'историк': "Българите са шибани варвари дошляци, които развалят работата на милите гърци";
11....
12. П.Добрев "Българите са варвари дошляци, които развалят готините иранци"
13. Н. ОВЦАров: "Българите сте варвари дошляци, които ми разваляте бизнеса"
14...
Хайде. Допълвай, изваждай, задрасквай..Все още няма "български" историк който да твърди, че сме патагонци.
А, че от земята ни, от кръвта ни, от езика ни, от обичаите ни, от носиите ни, от боговете ни, че и от "изворите ви" извират доказателства, че сме местен народ от преди "потопа", за вас няма значение. Защото сте слепи да ги видите.
И защото за вас значат само подаянията на господарите ви. Подкупен слугинаж!
Заедно с гумичката на крадците на история, вие с перо в ръка изтривате България от миналото, настоящето и от бъдещето. Но Бог вижда...Проклети да сте юроди!


- Това, което изредих в поста си под №74 са клинични признаци за тежко ... състояние ... просто подсказвах, че не сме ние хората, които ще решат проблема й - Следва да се обърне към съответен специалист !!?

- Нещо подобно, като с анонимното-потурначе, ХАН АСПАРУХ мислещо се за "елин" !! :)))

- С уважение !

от Гет ктист
цитирай
158. saradiva - Продължение на Инвиктус-казус, дето каза
14.04.2011 00:20
“Овчароф ще е изпълнителен директор на ЕООД "Темплиер & Йоан", ще вземат няколко хектара с юрти (модел "моно")за разработване на ново археологическо находище за пра(прото)булгарски факти.”

---Некъде в българско ше са наемат две-три тумби кеч-трудоваци, да копнат неколкостотин землянки за славяни, тип „плитка дупка” със и без комин. Да са насъберат и грънчари на ниво „две леви”, за да ундурдисат разни артефакти, керемедики и прочее следи от поселищен живот. По-нататък ше се експедират и край некое Припятско блато да спретнат следи от праотчеството на славянсктвото там…
Така ше са подредят:
- Следи от пра/прото/ българите в Манголските драки
- Следи от претопителите на тоз „мръсен и нечист народ”, дето ги чакали тук и се канели: „Сал да забият копието и … ги почваме”
- Следи от онодника, дето са е свършило претопяването.

„Ще се набират млади и с бъдеще кадри ,които са минали практика в някои сайтове и форуми като: императори, августи, цезари, петракси, манголи, мангали все известни никове с общи пароли и дежурни наряди.
Модераторите ще бъдат оборудвани с юрта "бийлюк" с близка тоалетна, а пък ако са и теоретично подготвени по розенкройцерство (нифелен клон на тамплиерите) ще ги откарват и до езерото да ловят байкалки, но само в петък!”

--- И ще ги наливат с кумис, за да описват все по-бясно тъгъдъкащи „прабългари” към благоуханна Тракия /демек – затуй тъй бързо и невидимо за еновремешните хронисти са прелетели дотук - бягали от миризливото към красивото един вид начи.../

„След разкопките ще посещават обществената юрта библиотека да запознаят местните с шаманските ритуали(щото от изп.дир.е най запознат теоретично дори и от местните монголски шамани) с четения на 100 годишните извори(простотии) на : акад.ангелов, професьори; златарски, бешевлиев, гюзелев, мутафчиев, вера, мера, ваклинов, рашев, овчаров ще е там ,пл.цветков и всички от татарската академх науках ,киргизкатата азерскатата турската таджиксаката и разбира се БАН, ако някой е забравен с другия чартър ще се добавят.”

---Ще са доставят спесялно Дгафар Тарихито, Именника на хановете /да се пооръжат малко, да не им личи, че не са от времето на "прабългарите"/, пет-шест възстановки на Ичиригута и десетина камъна от Плиска с шамани и юпсилони с хасти, за да са подчертава контюнюитета и просперитета на манголско-българската общнотия.

„ Обърканите туркски кибици изпаднали в депресия от липсатата им по блоговете и форуми ,ще бъде компенсирана с годишен абонамент (мин.раб.запл.)на изброените мангалски трудове като подарък!”

--- плюс десетина чучела, изработени по подобие на аватари на омразни блогери – автохтоняци, за да не ги остая хъзът да работят на полза Манголия и доказване дръпнатоочията, кривокракията и слабосемието на пра/прото/българите и за да тържествува нАучната тумба със шамански танц по случай богато натъкмения ВЕЧЕ артефактен и изворов арсенал от аргументи, дето днеска липсват всъде.

„мой коментар:
да направим инициатива за създаването на филм
"Йоан -Темлиероубиецът и 500-те"
-заглавието е работно дойде ми като флеча!
Предлагам ,разискаване и цветен филм(гратис) до 1 май!
ай ,наздраве!”

--- Йоан да са кажи непременно, че е от Созопол, пък 500те да са първите пославянчени прабългари – за десетина годин краката им са прави, очите кръгли, косите къдрави, ни грам мангол в кръвта им няма и даже езика са забрайли. Веке са славяни
Филмът ше почва: 500те тържествуват – траките са изринати от таз земя, ромеите прогонени, подписан е един договор, ше са прай държава. И изведнъж са чува гласът на пророкът Йоан – който прогърмява: "След няма и два векаааа, веке ше сте христиениииии..."
И ще им заръка заръча -
Да праят някой цар, да гони ромеите, хич да не са притесняват да праят монети и закони - стига сал един договор с ромейския цар ...
и един ден с Божията помощ и ристиенство
и туй е то това ...
Да са почва аула до Преслав…

цитирай
159. saradiva - За Дзверчоков
14.04.2011 00:27
"Понеже некак си искат да грабнат общественото фнимание, са решили да се правят, че спонсорират науката и културата.
Това е верятната версия защо Овчаров е бил избран за главен придружител и отговорник за багажа на бизнес делегацията в монголия. Щото знаят, че все некоя простотия ше изръси, а има и хора , дето ше му се вържат. Отиват за бизнес, после пускат овчаров да даде интервю, колкото загрижени са темплиерите за българщината. После той да се оправя. Последствия няма, нито за тях, нито за него."

По-точно хич не ги е еня за последствията. Защото сега ще се пукнат слагачите да го цитират. После иди развенчавай лъжи!
На Златарския и на златаристите още им висят дрънкулките по всички учебници и академични издания. И ТОВА Е официалната история на българите. Един ден като скочат децата ни да обясняват, че сме европейци и винаги такива сме били, нормалните западняци ще ни изритат: Мааарш обратно в кочината - циганори недни, дошли от май... та си и сега ни се правите на древна цивилидейшън
цитирай
160. saradiva - Гете, задаваш, както винаги точните въпроси. Тези са точно в средата на сърцето на "Трети Рим!
14.04.2011 00:31
"Руската академия на науките го избрала за свой действителен член, а синодът му дал архиерейски сан. ОТНОСНО ПОСЛЕДНОТО – Чий Синод му присъжда архиерейски сан ? – На каква епархия ? - Защо мълчат църковните отци ?!
ОЩЕ ЕДИН ВЪПРОС: - Що е това СИНОД ?
– От кога съществува ?
– Кой го въвежда ?
– Това кореспондира ли със светите писания и традициите на апостолскикте предания … от това следват ли се тези същите … та нали все твърдим, че сме ОРТОДОКСАЛНИ(тоест, следваме преданията и каноните оставени ни от апостолите)!!?"
цитирай
161. saradiva - Демографче,
14.04.2011 00:35
demograph - Оня списък..Умирам да видя специалистите!
Демографче, гужата не дойде да дава, каквото и да било. Тя НЯМА НИЩО ОТ ТОВА, КОЕТО НАПРИКАЗВА ТУК. Тя е поетеса на любовни стихове. Просто беше на вахта. Задачата беше да плюе...

Не се ядосвай толкова. Трябва да се пише, да се говори, да не се мълчи. И да не отслабваме стратегията с емоции.

Може само малко да побеснеем - ей тъй, докато изригне словото...
Поздрави!
цитирай
162. saradiva - "- Нещо подобно, като с ано...
14.04.2011 00:36
"- Нещо подобно, като с анонимното-потурначе, ХАН АСПАРУХ мислещо се за "елин" !! :)))"

Гете, кой тоз? Къде е? Я ми го дай...
цитирай
163. get - - Искам следното да кажа Сара :))) Яра :) - Ако на руската държава "темелите" и са ...
14.04.2011 12:54
... сбъркани още от момента на проектирането й - Ние за това НЯМАМЕ ВИНА !!!
saradiva написа:
"Руската академия на науките го избрала за свой действителен член, а синодът му дал архиерейски сан. ОТНОСНО ПОСЛЕДНОТО – Чий Синод му присъжда архиерейски сан ? – На каква епархия ? - Защо мълчат църковните отци ?!
ОЩЕ ЕДИН ВЪПРОС: - Що е това СИНОД ?
– От кога съществува ?
– Кой го въвежда ?
– Това кореспондира ли със светите писания и традициите на апостолскикте предания … от това следват ли се тези същите … та нали все твърдим, че сме ОРТОДОКСАЛНИ(тоест, следваме преданията и каноните оставени ни от апостолите)!!?"


- Но най-голямата простотия е ЧЕ - ние циклично, да събаряме постройките на държавност и национално-историческа теория - Щот това видите ли - не отговаряло на техните "проекто-планове" - МИ ДА СЕ ВЗЕМАТ НАЙ-НАКРАЯ УЧьоНИТЕ ИМ В РЪЦЕ И ДА СИ ПРЕНАПИШАТ ИСТОРИЯТА НО ВЕЧЕ - И-С-Т-И-Н-С-К-А-Т-А !!! ... Инак става, като в "гръцката" митология за "Покрустово"-то ложе !! - ако някой факт от историята ни, им идва в повече - Дай да го отрежем(махнем) ! ... и-и-и обратното !!

- Дано "вдянат", непредубедените читатели ! - Какво искам да кажа и в какво се състои трагедията, на политизираната ни(поради тези причини) историческа мисъл ?!!


- С уважение !

от Гет ктист
цитирай
164. solinvictus - ---Некъде в българско ше са ...
14.04.2011 17:02
[quote=saradiva]

---Некъде в българско ше са наемат две-три тумби кеч-трудоваци, да копнат неколкостотин землянки за славяни, тип „плитка дупка” със и без комин.

То цял сериал стана ,хахахахаа
цитирай
165. solinvictus - . . . сбъркани още от момента на пр...
14.04.2011 17:05
get написа:
... сбъркани още от момента на проектирането й - Ние за това НЯМАМЕ ВИНА !!!
saradiva написа:
"Руската академия на науките го избрала за свой действителен член, а синодът му дал архиерейски сан. ОТНОСНО ПОСЛЕДНОТО – Чий Синод му присъжда архиерейски сан ? – На каква епархия ? - Защо мълчат църковните отци ?!
ОЩЕ ЕДИН ВЪПРОС: - Що е това СИНОД ?
– От кога съществува ?
– Кой го въвежда ?
– Това кореспондира ли със светите писания и традициите на апостолскикте предания … от това следват ли се тези същите … та нали все твърдим, че сме ОРТОДОКСАЛНИ(тоест, следваме преданията и каноните оставени ни от апостолите)!!?"


- Но най-голямата простотия е ЧЕ - ние циклично, да събаряме постройките на държавност и национално-историческа теория - Щот това видите ли - не отговаряло на техните "проекто-планове" - МИ ДА СЕ ВЗЕМАТ НАЙ-НАКРАЯ УЧьоНИТЕ ИМ В РЪЦЕ И ДА СИ ПРЕНАПИШАТ ИСТОРИЯТА НО ВЕЧЕ - И-С-Т-И-Н-С-К-А-Т-А !!! ... Инак става, като в "гръцката" митология за "Покрустово"-то ложе !! - ако някой факт от историята ни, им идва в повече - Дай да го отрежем(махнем) ! ... и-и-и обратното !!

- Дано "вдянат", непредубедените читатели ! - Какво искам да кажа и в какво се състои трагедията, на политизираната ни(поради тези причини) историческа мисъл ?!!


- С уважение !

от Гет ктист


Да започнем от табелата :перперикон<ПЕРПЕРЕК ...нали тъй беше?
цитирай
166. joysii - 158. demograph
14.04.2011 18:10
"Но Бог вижда...Проклети да сте юроди!"
..................................................................................
Ей, подивялата Сара ги плещи врели некипели, ама ти съвсем врътна!
цитирай
167. joysii - 163. saradiva
14.04.2011 18:15
"Тя е поетеса на любовни стихове. Просто беше на вахта. Задачата беше да плюе..."
.....................................................................................
Много бъркаш, скъпа.
Никаква поетеса не съм.
И пак ще дойда тук, за да прочета поредната простотия свързана с историята.
За сега е тъпо.Няма защо да се отбивам.
цитирай
168. saradiva - Хехе
14.04.2011 21:45
joysii написа:
"Но Бог вижда...Проклети да сте юроди!"
..................................................................................
Ей, подивялата Сара ги плещи врели некипели, ама ти съвсем врътна!


Джошке, ти пък къде се слагаш?! Той Демографа кълне "учените". ти си им само в антуража, не те Фаща тебе тая клетва. Споко.
Вместо да се оглеждаш кой е врътнал, връткай си стихоплетството, връткай се покрай "средата" си, дето разговаряте там за... какво си разговаряте?... И не се разтрепервай. Нали ти казах - ти си за антрката - като пакетче семки.
Битките ни не са с теб. Стой настрани - при фтичките, анхелите и прободените сърчица.
цитирай
169. joysii - Хехе- мехе, ама Вие освен от история ...
14.04.2011 22:05
Хехе- мехе, ама Вие освен от история и от литература май хабер си нямате.
Къде видяхте толкова много стихове при мен?
И що пък да се разтрепервам? Аз не съм подивяла още.:):):):)
Вашите битки...какви битки ,бе!?
Това си е един цирк и пълна излагация.
С кого водите битки Вие, госпожо?
Аз не виждам някой учен - историк или археолог, да спори с Вас, пък камо ли да води битки.
Битките съществуват само в развинтената Ви фантазия.
..................................
Пък оня лудия с юродите, ясно ,че не говори на мен. И какво от това, не бива да констатирам, че е хахо ли? Само защото не го казва на мен?
.............................................................
Абе скъпа, я ми кажете какво е Вашето образование,че нещо съмнително ми се струва.
цитирай
170. saradiva - Психо
14.04.2011 22:09
joysii написа:
Много бъркаш, скъпа. Никаква поетеса не съм.

Вярно е сбърках.

„Студено ми е.
Купих много портокали. Те парят в ръцете ми.
Снегът се опитва да запази самообладание падайки към земята.”

Наистина никаква поетеса не си. Т.е. не си дори и поетеса. Да ми простят всички поетеси, че ги обидих.

joysii написа:
И пак ще дойда тук, за да прочета поредната простотия свързана с историята.


Да ма известиш о време, та да са обадя на мюфтията, да та чака тука. Той вика – събрал съм конски фъшкии от Азия – амулет кат орден съм напраил, да закича най-заслужилия, дето най-отдайно са бори за възшествието на правоверните мюсюльмани. Има за гяур и за гяурка. Ше тъ предложъ тебе. Много мъ кефиш напоследък...

joysii написа:
За сега е тъпо.Няма защо да се отбивам.


Джошке, непременно да додиш. Какво е селото без лудото Минчи?!
Ти си ни като ено талисманче. Опъчена, накукушиндрена и лековата.

П.П. Много Салувки в твоя блок, ма Джошке! Татко Фройд, ако беше жив, направо та вкарваше от раз в класациите . Право при онези, дето сънуват дъъъълги дъъъълги влакове и редят дълги карамфили в малки елипсовидни ванички.
И ще ни обясни немедлено що си толкоз заядлива все.
А на теб най-първо ще ти рече - обличай оранжевия пуловер и бегай при ... салувките. Кво са вреш при хисториците?
Ай
цитирай
171. joysii - Както и предполагах - гола вода сте ...
14.04.2011 22:29
Както и предполагах - гола вода сте Вие.
Някакъв си просташки диалект ми демонстрирате и фалшива нафуканост, която разкрива единствено слабост.Едва разбрах какво, всъщност, искате да ми кажете. Наистина...нещо с образованието Ви яко куца.
......................................
Мерси за цитирането на тази прекрасна част от единственото стихотворение в блога ми.
.......................................................
И..,скъпа - изобщо не се вра при историците, защото такива в сайта просто няма.
Виж с ХИСТОРИЦИ е пълно.Дано сте чували какво е това хистерия.:):):):)
Приятна вечер.
..............................................
И само да попитам - нещо против мюсюлманите ли имате?
цитирай
172. saradiva - Хайде пак доди!!! ... Голяма скица. Я да видим сега какво си ни намайтапчила паааак:
14.04.2011 23:16
joysii написа:
Хехе- мехе,


Това, на езика на Джошката, за която стана ясно вече, че скърби по отминали салувки и салувачи, означава: „Вие упорито продължавате да ме дразните с това, че не разбирате, нито пък се досещате, колко жена в нужда съм аз сега тука начи. И няма да се смеете, щото аз вече съм тръпка затрептяла и не съм се дона…. яла, и се отнасяйте тревожно щото положението ми е сериозно.

joysii написа:
ама Вие освен от история и от литература май хабер си нямате.
Къде видяхте толкова много стихове при мен?


Това е Фтората фаза на настръхването с тръпки – фазата на риторичните въпроси. Те също са явяват заместител на неизживяна тръпка - риторичните въпроси като мерак за нахлуване на риторика в изказа. Което си е пак мерак за нахлувания и …. всъщност изява на онзи мерак . Пак.
Вие-формата е закодирано подчертаване към евентуалните мераклии, вдянали мерака и решили самоотвержено и немедлено да се отзовът - субектът Джошка е в непосилност да се справи с тръпките – та чак й се ВИЕ…

joysii написа:

И що пък да се разтрепервам? Аз не съм подивяла още.:):):):).


Той и Дон Кихот така викаше и ходеше с лехена на главата. И се Фърляше с фантазии и мокри сънища по Дулса…

joysii написа:
Вашите битки...какви битки ,бе!?


Въвеждането на бе-формата, вече е стремеж към преодолавяне на изначалието,
когато е казано сакралното „А” и е Бе наред.

joysii написа:
Това си е един цирк и пълна излагация.


Джошката вече пристъпва към следвашата фаза - получава видения с прояви на ексибисионизъм. При това на огромна арена пред огромна публика. Куполът на цирка е закодираната образност във възклика й. Кризата се задълбочава

joysii написа:
С кого водите битки Вие, госпожо?


Риторичният въпрос в нагнетеното настървение вече е последван от конкретика и пряко посочване на липсите:
joysii написа:
Аз не виждам някой учен - историк или археолог


joysii написа:
Пък оня лудия с юродите, ясно ,че не говори на мен. И какво от това, не бива да констатирам, че е хахо ли? Само защото не го казва на мен?


Това вече си е явна и правотекстова подкана към „оня лудия”…
Всички дъъълги много точния в тази част на коментара също са ясна подкана от Джошка именно той „лудия” да ги запълни – поредна изява на тръпки от липси и мераци за запълване…


---------------
joysii написа:
Абе скъпа, я ми кажете какво е Вашето образование,че нещо съмнително ми се струва.


Като ми кажеш твойто, ще ти кажа моето. Аз не съм ти на гости, ти си ми дошла тук. Тъй че влизаш, представяш се, показваш си нивела и тогава разпитваш.
В твоя блок се влиза с въздишки, тук се влиза с представяне.
И представянето е със знания.
Дотук си само с въздишки
цитирай
173. d3bep - Единствената ти успешна тактика, ...
14.04.2011 23:32
Единствената ти успешна тактика, Саре, е пълен игнор...
Проблемът е ясен, решението също, обаче ти просто не си мъж....
ИНаче вредиш си, диалогът е безкраен. Пак ше допуснеш да ти развалят темата.
цитирай
174. joysii - "салувки и салувачи, и …. в...
14.04.2011 23:39
"салувки и салувачи,
и …. всъщност изява на онзи мерак
Джошка е в непосилност да се справи с тръпките – та чак й се ВИЕ…
мокри сънища по Дулса…
ексибисионизъм."
====================================
Мислех ,че говорим за история,литература...пък то - Вас на секс и ексхибиционизъм Ви избива????
....................................................
Мила, и още нещо - ако ще и буква по буква да ме анализирате - пак няма да блестите с нещо повече от празно многословие.

цитирай
175. get - - Уважаема joysii - от цялостното Ви поведение е видно, че постоянното общуване със ...
15.04.2011 10:22
... "светила"-та на българската(казионна) историческа "мисъл" - Води до пагубни състояния за реципиента(човека, който се "върти" в техните среди) !!

joysii написа:
"салувки и салувачи,
и …. всъщност изява на онзи мерак
Джошка е в непосилност да се справи с тръпките – та чак й се ВИЕ…
...
====================================
Мислех ,че говорим за история,литература...пък то - Вас на секс и ексхибиционизъм Ви избива????
....................................................
Мила, и още нещо - ако ще и буква по буква да ме анализирате - пак няма да блестите с нещо повече от празно многословие.


Искам още да кажа следното ... !
- Водени от загрижеността за менталното състояние на останалите членове, на българското общество и най-вече за подрастващото поколение(!), движени от чувствата ни на родолюбци, и национално отговорни граждани на българската държава Заявяваме - СТИГА !!
- Стига ! - защото нашият социален(!), морален, емоционален и всякакъв друг ресурс - вече се изчерпи !!
- Стига ! - и поради сътвореното до този момент от идеологизираната ни българска историография !
- Стига ! - защото наред с другите явления(съзнателно развивани) в културният ни и обществен живот, и водещи до опростачването на средностатическият ползвател ... подобна роля играе, изкуствено изградената историческа парадигма - демонстрираща признаци (установими и от нас непрофесионалистите), че се е изчерпала и е погрешна !!
- Та, ако "сред познатите" ви историци има хора ... с морал и интелект - То те би следвало да разчетат тези признаци на недоволството ни ... да "слязат" от безоблачният си Парнас - БАН и най-малкото, да подхванат един нормален диалог, с нас обикновените потребители на техният научен продукт !!

- Дано разберете, това което ме вълнува и искам да предам с горното ?!

- С уважение !

от Гет ктист
цитирай
176. dion - Все пак да не забравят тези хубавци, ...
15.04.2011 10:54
Все пак да не забравят тези хубавци, че народа им плаща заплатките...... т.е. ние "ограничените" и "простите".
така че са длъжни без пристрастия да проверяват всяка една хипотеза, щом има факти, които създават въпросителни или говорят достатъчно.
Щом "непрофесионалиста" може да ги открие, тогава какво прави (уж) "учения"??? Защо не се обръща внимание на очевадни неща???
Нека си вършат съвестно работата, за която получават възнаграждение и да служат на българския народ, а не на чуждия.

Да, ама не! Всичко е политика.
За това истински кадърния винаги ще бъде държан настрана и никога няма да бъде допуснат до "професионалистите", защото само ще пречи..... Удобните са или некадърните, понеже лесно им се промива мозъка още от млади, или продажниците алчни за парички и слава.
Общото и за едните и за другите е... че са послушни.....
Това, което обаче пренебрегват е, че рано или късно всеки си плаща. И глупавия за глупостта и продажния за алчността....

Затова нека знаещите, можещите и кадърните не се отказват, българите заслужават да знаят истината, а колко ще я оценят това вече е друг въпрос.
цитирай
177. solinvictus - ама какъв професионалист може да е ...
15.04.2011 17:51
Ама какъв професионалист може да е един който ти казва ,че няма доказателства, но е така ,защото той бил теоретично подготвен?хаха ...
Ами, ако не беше?-както много други!

Празноглавите папагали са за това ,да повтарят неспирно и навсякъде.Особенно тези ,които имат такава среда ......те плуват в нея и папагалствуват!
Плуващите папагали!хахахаха
цитирай
178. get - - В един от по-горните си постове се опитах да говоря за социопатията и причините,
15.04.2011 21:14
... които довеждат до това заболяване ! :))

solinvictus написа:
Ама какъв професионалист може да е един който ти казва ,че няма доказателства, но е така ,защото той бил теоретично подготвен?хаха ...
Ами, ако не беше?-както много други!

Празноглавите папагали са за това ,да повтарят неспирно и навсякъде.Особенно тези ,които имат такава среда ......те плуват в нея и папагалствуват!
Плуващите папагали!хахахаха


- Ето тук една статия http://e-vestnik.bg/?p=3873&cp=1 - за Овчара "професор", който "знае", че ние го мразим защото ... забележи - "Аз(тоест Той) бил преуспял".:))
- Статията(чета си я от време на време) е от към периода му, когато "копаше" тамплиерите и "ОТКРИ" Перперикон(който в интерес на истината е известен на науката ни, още от 80-те години на мин. век).
Пак от този период "ОТКРИ" и древно-тЮркската богиня Умай в Родопите(?) - Хехе ! - сега сигурно е тръгнал по Мънголията да търси сестра й ?!! - :))) !

- Пожелавам ти приятно четене ! ... а-у-у - щях да пропусна и момичето с "главно" J и-и на него му пожелавам приятно четене :))) !!

поЗдрав !

от Гет ктист
цитирай
179. saradiva - Дзверчо
16.04.2011 16:22
d3bep написа:
Единствената ти успешна тактика, Саре, е пълен игнор...
Проблемът е ясен, решението също, обаче ти просто не си мъж....
ИНаче вредиш си, диалогът е безкраен. Пак ше допуснеш да ти развалят темата.


Не съм мъж, Дзверчо, това е сигурно! :)))

Не си вредя - правя си кефа! Това е сигурно.
Игнорирането е успешна тактика, когато някой успява да те дразни, ама като ти се секат папагалски глави, не е. Това е сигурно
Че Джошката е ниска летва - това е очевидно.
Ава че си върви гаргарата с нея - също е нярно.
Никой не може да ми развали темата. Като не ми харесва нещо, делейт - и тва е.
Пък те, папагалите, са част от пейзажа във всяка моя тема. Така че - що да си спестяваме битките, като те са част от извисяването на всяка истина до общоразбирането й от всички.

С две думи - като не ми е кеф, ми е все тая - дали някоя ненаситна леля се претръшква в блога ми. Ама като ме засърби езика да проскубя някой папагал и някой Джошка ми върши работа. Макар че тя не е папагал. Но е червенопера. Папагалите поне са назубрили учебниците и .. с тях напред. Пък Джошките само се претръшкват като пиарки на средата, в която ги пускат отвреме навреме, та да се радват. Антураж със самочувствие. Тва е.
цитирай
180. saradiva - За Дион
16.04.2011 16:29
dion написа:
... Всичко е политика.
Затова истински кадърният винаги ще бъде държан настрана и никога няма да бъде допуснат до "професионалистите", защото само ще пречи..... Удобните са или некадърните, понеже лесно им се промива мозъка още от млади, или продажниците алчни за парички и слава.
Общото и за едните и за другите е... че са послушни.....
Това, което обаче пренебрегват е, че рано или късно всеки си плаща. И глупавия за глупостта и продажния за алчността....

Затова нека знаещите, можещите и кадърните не се отказват, българите заслужават да знаят истината, а колко ще я оценят това вече е друг въпрос.


Дионе, точно си го казал, приятелю!
Подкрепям твоите думи и дано се сбъдне казаното - "И всекиму своето!"
Надявам се на това, за да може заслужили български учени да бъдат признати, а тая сбирщина от тътрузи и стари ченгета да се измете от Българската акасемия на науките и тази институция да оправдава названието си - да е наистина БЪЛГАРСКА, да е наистина АКАДЕМИЯ, да е наистина на НАУКИТЕ!!!

Поздрави!
цитирай
181. oranjevia - Относно 16 коментар
16.04.2011 16:29
Поздравления за хъса,сарадиво ,но все пак смятам ,че те се преселват.Че иначе как дойдоха турчалята на балканите.Отпървом някъде в азия, после хаганат в кавказ та след това в мала азия да се бият с Византия и да завладяват Балканите.И дори и човешкият материал на днешна Турция да е съставен от византийски гени,това би ли им дало основание да се окичат с титлата "Наследници на Византия"? Да са духовни наследници на римската империя с която ние българите така упорито сме се били?
А докато не се намерят доказателства за поп Йовчовото твърдение ,че илирите емигрирали по северните брегове на понта след това са се върнали, аз ще си се считам за сарматоскит.
цитирай
182. saradiva - Харта
16.04.2011 16:38
harta написа:
"Историята е лъжа, за която историците са се договорили!" - Пиер Корней.
То ако само нашата история беше измислена, да вземем да удавим нашите историци в БАНята.


Харта, не е само нашата измислена, но забележи - гръцката история е в интерес на гърците и в категорична кражба от другите /най-много от нашите предци/ - всичко де що е древно - все е гръцко, а от колко века има Гърция?...
Да отидем на запад - германската история е в интерес на германците - я е казал някой на някой германец, нещо непобедоносно за предците му, нещо, което не ги прави велики и уникални, ха го е казал и ... трябва да бяга - голяма анатема и презрение го чака...
/В Сърбия и Македония ще яде бой/

Историците на всички така наричани "славянски" държави си пренаписаха историята и в нея няма преселванки и претопяванки, а всичко е в интерес на народността, която е в момента в тях.
Само нашите бунаци още приказват глупости за недоказани простотии, навлечени върху истината на историята ни заради някаква чуждополитическа поръчка...
А е достатъчно само да се напише истинската история на българите и тя ще напълно в интерес на България. Няма да е в интерес на съседите ни отвсякъде, ама какво да се прави - истина. Всеки крал и заличавал историята на българите, пък българите, в писанията на техните уччени, си променили историята, писали се пришълци и цигани, само да не ги разсърдят. Ей затова ме е яд, Харта!

Време е българските учени да заработят за България. Това е!
цитирай
183. saradiva - ХАХАХХАХХАА
16.04.2011 16:40
solinvictus написа:
Ама какъв професионалист може да е един който ти казва ,че няма доказателства, но е така ,защото той бил теоретично подготвен?хаха ...
Ами, ако не беше?-както много други!

Празноглавите папагали са за това ,да повтарят неспирно и навсякъде.Особенно тези ,които имат такава среда ......те плуват в нея и папагалствуват!
Плуващите папагали!хахахаха


ХАХАХАХАХАХА - плуващите, папагалстВУВАщи папагали!
Инвиктусе, да си жив!!!!

/И да си активираш ВЕД-НА-ГА постинга за Голямата базилика на Плиска!!!!
Чу ли?
цитирай
184. oranjevia - А иначе Н.Овч-а...
16.04.2011 16:56
си има една луксозна книжчица, за около 70-100 лева ,дето пише че сме били иранизирани тюрки ,та може да си събира доказателства човечеца.
цитирай
185. saradiva - Хм
16.04.2011 17:00
get написа:
... които довеждат до това заболяване ! :))
- Ето тук една статия http://e-vestnik.bg/?p=3873&cp=1 - за Овчара "професор", който "знае", че ние го мразим защото ... забележи - "Аз(тоест Той) бил преуспял".:))
- Статията(чета си я от време на време) е от към периода му, когато "копаше" тамплиерите и "ОТКРИ" Перперикон(който в интерес на истината е известен на науката ни, още от 80-те години на мин. век).
Пак от този период "ОТКРИ" и древно-тЮркската богиня Умай в Родопите(?) - Хехе ! - сега сигурно е тръгнал по Мънголията да търси сестра й ?!! - :))) !

- Пожелавам ти приятно четене ! ... а-у-у - щях да пропусна и момичето с "главно" J и-и на него му пожелавам приятно четене :))) !!

поЗдрав !

от Гет ктист


Прочетох я. Пак побеснях - този път от лъжите иопиянението му от себе си...
Плаче за нов постинг, ама вече каквото имах да казвам за него, го казах...
Ето цитати:

"Тече един голям европейски проект, който в общата си сума трябва да надхвърли 3 милиона евро."
Ето това е голямата любоФ на ОвчароФФ към Перперек...

"...гордостта на българското царство е станала на сладко от сини сливи."
Ето това му е "оригиналността и научността на знанията - МАРМАЛАД от сини сливи"

"С моето влизане (сред тамплиерите)пък се стимулира една дейност за изучаване на историята. Аз съм видният историк в него. От месец-два станахме Велик приорат, вече не сме под егидата на Сръбския приорат, както беше досега. Аз ще бъда нещо като архивар на ордена. От една страна това включва теоретичното изследване на нещата, а от друга страна, това включва разкопки, които се финансират от ордена, от волните пожертвувания. "
Ето това му е болното Его.
И още - излиза, че е имал бол пари и е "проучвал". Ама не българската ми манголската шаманска история... И за да се оправдае пред "рицарите" вика че манголската е прародителка на българската. Тва е.

"В момента в Източните Родопи ме смятат за полубог,"

Болното му его е това. Ще го сметне целият народ за богАко вземе да застане на страната на истинската ни история. А не само алъш-вериши шамански, мамо, тамплиерски…
цитирай
186. saradiva - Малко разсъждения:
16.04.2011 17:28
oranjevia написа:
Поздравления за хъса,сарадиво ,но все пак смятам ,че те се преселват.Че иначе как дойдоха турчалята на балканите.Отпървом някъде в азия, после хаганат в кавказ та след това в мала азия да се бият с Византия и да завладяват Балканите.И дори и човешкият материал на днешна Турция да е съставен от византийски гени,това би ли им дало основание да се окичат с титлата "Наследници на Византия"? Да са духовни наследници на римската империя с която ние българите така упорито сме се били?
А докато не се намерят доказателства за поп Йовчовото твърдение ,че илирите емигрирали по северните брегове на понта след това са се върнали, аз ще си се считам за сарматоскит.


Завоюване на нови територии, РАЗселване на малки или по-големи групи от население, дори емигрантски вълни, установяване на бежански потоци, депортиране на част от населението - всичко това е съпроводено с пренос на култура, на език, на традиции, бит и т.н. Но това НЕ СА грандиозните ПРЕселения на цял един народ, Оранжев. В коментар 16 подчертах именно това - променят се имената, названията, но не се премества един народ от тук, че там...
А относно идентитета ти като отделен човек - ти може да се считаш и за африканец, ако щеш, но само задълбоченото ти проучване на предците ти, може със сигурност да ти представи какъв е етническият ти произход. Което, забележи, не те задължава да се че почувстваш именно от този етнос. Защото принадлежността ти към един или друг етнос, към една или друга народност, е въпрос на САМОидентитет. Друг е въпросът пък какво пише в личната ти карта... В този смисъл е и казаното от мен - под въздействието на различни социално-икономически, политически и до голяма степен религиозни обстоятелства, се променя самоидентифицирането на големи или по-малки общности от хора. В даден момент, и социалната антропология си има точни формули за изчисления кога е този момент, населението вече е със самосъзнанието на НАРОД. Това е сложен, но не невъзможен за проучване процес.
А иначе, търсенето на етноси или както ги наричат соц-папагалите „племената”, в древната история на Балканите, си е истинско приключение и срещи от 10тия вид с какви ли не названия, промени на идентичност, появяванки и умиранки и нови възражданки. И това е така именно защото НАЗВАНИЯТА СЕ ПРОМЕНЯТ, а не населението. Названията се променят заради промените в идентитета на общностите.
цитирай
187. oranjevia - Тамплиерите
16.04.2011 17:30
не беше ли ги папата разформировал и после забравил да ги формирова.А и гробища сигурно имат ... край Одрин.
цитирай
188. saradiva - ...
16.04.2011 17:35
Оранжев, говорихме си тук на ЛС с приятелчета, че май е време да поразровим едно-друго за тези кръстоносци... Ти май си доста наясно, постни нещо, а
цитирай
189. oranjevia - Не отричам, че масата население ...
16.04.2011 17:51
Не отричам ,че масата население може да остава същата и да се сменя идентитета.Не отричам че в повечето случаи това е така.Но ако в даден момент глобалната температура на кълбото падне с 4 -5 градуса ще видиш как хамериканците ще станат африканци и ще си забравят предишните приказки за човешки права и етнически прочиствания.А евреите -те как се преместиха в палестина след като не бяха там 2000 години.При друго стечение на обстоятелствата щяха да са в Мадагаскар например.
цитирай
190. oranjevia - Орденът е разформирован по времето ...
16.04.2011 18:03
Орденът е разформирован по времето на папа Климент 2 вследствие процеса срещу Жак дьо Моле и по обвинения еретизъм и магьосничество,а най вече заради паричките им.Реабилитация получават чак мисля при Йоан Павел 2 но не и благословия за ново формиране.Без което орденът може да е пионерска организация но не и монашески военизиран орден какъвто е бил.За разлика от него орденът на Хоспиталиерите не е бил разформирован и понастоящем съществува легално и по смисъла на предназначението си.Така че ако искаш да си легална рицарка най-добре Малтийска.Ей ти и църковно инфо http://www.dveri.bg/content/view/5240/172/
цитирай
191. get - - Или в Уганда ... приятелю :)))
16.04.2011 19:07
oranjevia написа:
Не отричам ,че масата население може да остава същата и да се сменя идентитета.Не отричам че в повечето случаи това е така.Но ако в даден момент глобалната температура на кълбото падне с 4 -5 градуса ще видиш как хамериканците ще станат африканци и ще си забравят предишните приказки за човешки права и етнически прочиствания.А евреите -те как се преместиха в палестина след като не бяха там 2000 години.При друго стечение на обстоятелствата щяха да са в Мадагаскар например.


... нали по тази причина на Евианската конференция, свикана по причина "еврейският въпрос" еврейските ръководители, дори пред лицето на заплашващата ги Германия казват - Или Ерец Израел или никъде !!
- Но в тази връзка веднага възниква едно питане - ешкеназките "евреи", които реално са 80% от съвременните ... те евреи ли са ??

- А относно !
oranjevia написа:
Орденът е разформирован по времето на папа Климент 2 вследствие процеса срещу Жак дьо Моле и по обвинения еретизъм и магьосничество ...

- Знаете ли кой е духовният им "кръстник" и с какви други "велики" дела последният е известен ?!
- В момента "този" който визирам е издигнат в степен светия и учител на църквата от западните християни !!

- С уважение !

от Гет ктист
цитирай
192. get - - Саре виждам, че Овчаров с малко име професор ... ти влияе благотворно :))
16.04.2011 19:22
- Ето една по всяка вероятност ... "блондинка" - какво пише в пътеписа си за Перперикон ?!!

Заглавие:Ахридос – история и легенди / автор Елена Стефанова | Публикувана на: 12.11.2009 г.
ЦИТАТ: "На върха се намира камъкът, на който е издълбана тюркската богинята на плодородието Умай./имахме удоволствието да го чуем лично от професор Овчаров/" - край -
Давам ти адреса - поне има хубави снимки !!http://poblizo.com/?p=5871

- Ето поради това се гневя в постовете си - Защото "маргинализирането" е стигнало и до ... немислимото, като височина - Науката ! Когато има такива люде в Храма - просто има една крачка до "илюминирането" на нас обикновенните и ползватели "без титли" !!
- Забележи ! ... простодушното момиче е приело едно към едно "авторитета" и мнението му и-и-и, че е видяло Умай !! :))

- С уважение и притеснение !

от Гет ктист
цитирай
193. argilos - - Ето една по всяка вероятност. . . ...
16.04.2011 21:42
get написа:
- Ето една по всяка вероятност ... "блондинка" - какво пише в пътеписа си за Перперикон ?!!

Заглавие:Ахридос – история и легенди / автор Елена Стефанова | Публикувана на: 12.11.2009 г.
ЦИТАТ: "На върха се намира камъкът, на който е издълбана тюркската богинята на плодородието Умай./имахме удоволствието да го чуем лично от професор Овчаров/" - край -
Давам ти адреса - поне има хубави снимки !!http://poblizo.com/?p=5871

- Ето поради това се гневя в постовете си - Защото "маргинализирането" е стигнало и до ... немислимото, като височина - Науката ! Когато има такива люде в Храма - просто има една крачка до "илюминирането" на нас обикновенните и ползватели "без титли" !!
- Забележи ! ... простодушното момиче е приело едно към едно "авторитета" и мнението му и-и-и, че е видяло Умай !! :))

- С уважение и притеснение !

от Гет ктист


здравей Гете,

това може да е и следа от ама3онките, ама трябва да го каже това нещо прафесора като е тръгнал да дава информация. защото тук например
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%BC%D0%B0%D0%B9
Умаи я назовават и Ма-Еньо, дошла от Ульгень (или Юргень).
дали обаче става дума за същата Ма-Еньо
от фригийската и понтийската Комана, т.е. една от граите...те са по скоро божества на войната и в най-общия случай просто матриархални,
подобно на берберската Tin-хинен.

поздрави !


цитирай
194. get - - Явно имаш много прочетено и информация ? - Респект !
16.04.2011 22:22
argilos написа:
get написа:
- Ето една по всяка вероятност ... "блондинка" - какво пише в пътеписа си за Перперикон ?!!

Заглавие:Ахридос – история и легенди / автор Елена Стефанова | Публикувана на: 12.11.2009 г.
ЦИТАТ: "На върха се намира камъкът, на който е издълбана тюркската богинята на плодородието Умай./имахме удоволствието да го чуем лично от професор Овчаров/" - край -
Давам ти адреса - поне има хубави снимки !!http://poblizo.com/?p=5871

- Ето поради това се гневя в постовете си - Защото "маргинализирането" е стигнало и до ... немислимото, като височина - Науката ! Когато има такива люде в Храма - просто има една крачка до "илюминирането" на нас обикновенните и ползватели "без титли" !!
- Забележи ! ... простодушното момиче е приело едно към едно "авторитета" и мнението му и-и-и, че е видяло Умай !! :))


от Гет ктист


здравей Гете,

това може да е и следа от ама3онките, ама трябва да го каже това нещо прафесора като е тръгнал да дава информация. защото тук например
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%BC%D0%B0%D0%B9
Умаи я назовават и Ма-Еньо, дошла от Ульгень (или Юргень).
дали обаче става дума за същата Ма-Еньо
от фригийската и понтийската Комана, т.е. една от граите...те са по скоро божества на войната и в най-общия случай просто матриархални,
подобно на берберската Tin-хинен.

поздрави !



- Добре ! - съгласен, свързваме барбарите-вандали-бербери примерно с булките от с.Рибново(вж. символика "Дърво на живота") приемливо е, поне сме приблизително расово и културно близки.
- За амазонките от Фригия и кимерийско приазовие - отново може да допуснем връзка !
- Но извинявай ! - погледни шаманката "хранеща" Умай в Буртасия или Хакасия ... ли беше (?) ... разгледай ги през призмата на географско и времево отстояние поне хиляда години и километра разлика ! ... не съм расист но погледни и тези признаци, а също език и етнография ?! ... правим твърде механични взаимовръзки и аналогии ?

- С уважение !
цитирай
195. oranjevia - Та за Уганда
16.04.2011 23:36
идея е нямало но това е друг въпрос гете. Относно изповядваната от древните българи религия това е територия на всякакви спекулации благодарение на това ,че документите и наличните артефакти не дават възможност да се направи категоричен и неоспорим извод.Това дължим на страстни във вярата църковни отци,време,лошо съхранение,турци,фанариоти гръцки, въобразяващи си че като изгорят една библиотека ще вземем та ще се погърчим.Затова има всякакви спекулации по темата от тракииски и фригиийски божества през зороастризъм и еретизъм на негова база до древни шумери.Но все пак човек професор би трябвало да знае какво се знае ,а не да ни продава небивалици.Откъслечните сведения за кучи и човешки жертвоприношения,хареми, бесове е трудно да се вземат за чиста монета било защото не се потв.археологически/не съм чувал да са изровили някой жертвопринесен/ а и отците и византийците са си тенденциозно настроени.Но не може по едно изтрито по средата име да се каже -те са такива. Виж амазонки май е имало защото на гърчулята им е направило такова впечатление,че едва ли биха излъгали.
цитирай
196. argilos - нали това казвам и аз - има си съще...
16.04.2011 23:39
нали това казвам и аз - има си съществени разлики.
момичето не е неправило снимка на тази перперишка Умаи, може би защото няма какво да се снима, което да е точно башкирската Умаи или още не е готово.

поздрави
цитирай
197. saradiva - Нещо по нашенски
17.04.2011 10:45
get написа:

ЦИТАТ: "На върха се намира камъкът, на който е издълбана тюркската богинята на плодородието Умай./имахме удоволствието да го чуем лично от професор Овчаров/" - край -
Давам ти адреса - поне има хубави снимки !!http://poblizo.com/?p=5871
- Ето поради това се гневя в постовете си - Защото "маргинализирането" е стигнало и до ... немислимото, като височина - Науката ! Когато има такива люде в Храма - просто има една крачка до "илюминирането" на нас обикновенните и ползватели "без титли" !!
- Забележи ! ... простодушното момиче е приело едно към едно "авторитета" и мнението му и-и-и, че е видяло Умай !! :))
- С уважение и притеснение ! от Гет ктист



Гете, това което съм написала на Джошка е психоанализата на моя дружка, от два месеца е с частна практика и малко се поупражни. Аз й съкратих част от това-онова, щото… а бе не е за четене… И малкичко ги стилизирах, че те психоаналитиците като почнааат… Толкоз за това.

Че ми стана интересно с написаното в статията на „блондинката”. Е, момичето е отишло разгледало е големи красоти из Изт. Родопи, възхитило се е и е написало всичко. /Там наистина е много красиво и аз ходя когато имам време да стигна дотам. Познавам всеки камък…/Лошо няма дотук. Дори не се ядосвам, че с такова обожествяване пише за Н.Овч. с предпоставено име „прафесор”. Та той самият се счита за полубог, нали чете, и що се изкаже и се юрват да му пеят осанна. Пък рече ли да покаже некоя керемидка и веднага му льопват снимка с нея – хем тъй отблизо да му се просветнат и сините очички как „проникновенно и замислюванно” гледат керемидката и мечтаят за препускане из манголските степи с червенокръстно-рицарскя мантия да са вей отзад…
За това точно ми е и на мен думата. Написах го в един от коментарите по-горе. Аз, ти, и другите блогери, които се ровичкаме, търсим и пишем по блогове и нет-седенки /форуми/ можем да пишем каквото си щем. На нас това ни е хоби и ни доставя удоволствие. Да се ядосваме и да спорим плюс посичане на измекяри и папагали си е част от забавлението…
НО
Хората, които се пишат учени и си тургат разни звания отпред си СА ДЛЪЖНИ ДА ПРАВЯТ НАУКА, да пишат САМО доказани истини и задължително да НЕ ВРЕДЯТ на народа, който ги хрантути. Плюс задължителното – ДА НЕ ПРЕДАТЕЛСТВАТ НАЦИЯТА СИ, като приемат по 30 сребърника да лъгондрят яко и да целуват предателски артефактите…
Това е и основната цел на постингите ми тук. Включително и на този.
И думата ми е, че това момиче ли е, жена ли е, не би написало с такава почит „имахме удоволствието да го чуем лично от офчароф”, сякаш едва ли не Умай-пиара”, ако той не беше „нАучен” работник. Който и да бе ДОразкопавал Перперек, каквото и да кажеше, щеше да е чуто така, както тоя егоцентричен лъжец. Тъй че момичето не е виновно, а лъжецът…

Друг е въпросът, че е добре един човек да не си напъва сетивата да вижда нещо, което ГО НЯМА, само защото „лично му го е казал прафесор”. Такова изображение НЯМА на Перперек. Пак казвам и смея да твърдя, че познавам добре всяко камъче и там и на Татул /с тенекиените навеси :((/ и Утробата, и гъбите и Ночево… Няма никъде изображения на некви тюркски божества. Друг е въпросът, че подобни „щръкнали” камъни са си налице по нашите земи. Например – Побития камък в Западните Родопи, до едноименното село… Но това не е пак Умай…
Нито пък е историята, която Офчароф ръси навсякъде де що щръкнал камък и дупка има по Родопите – оплождането на земята от слънцето. Това е древна ритуалност и философия, която или главата му не разбира или пък не е достатъчно комерсиално и туристическо, за да го проучи и разкаже. А друг е и въпросът ЧИИ СА БИЛИ ТЕЗИ СВЕТИЛИЩА. Офчаров ги нарича по възможно най-първобитния начин – СКАЛНИ ХОРА. Ако им намери и боздуганите ще е най-добре :)))…
Можете да прочете и как спорят с него другите учени и как го призовават да спре да копае като първобитник и да се погрижи за съхранението на онова, което изрови. Защото Татул в момента мяза на пазарна сергия, Перперикон на каменоломна, а Утробата я оголена до комичност – всякаква мистика и ритуалност изчезнаха от тези светилища. Те не се проучват, те се поднасят за туризъм и СЛАВА на полубога…
Барем да се бе поучил от гърчулята, от които дърпа субсидии…


Аргилос го е написал с ирония и е бъзик от класа към Овча
цитирай
198. saradiva - За Аргилос
17.04.2011 10:56
Аргиле, давай още такива!
Факти интересни и... класна ирония /"или още не е готово" :))))/

Къде пише за Ма Еньо?
През май месец сме планирали с приятелчета да пътуваме из интересни места в Румъния. Комана е първата спирка...
Дай малко линкове.
Благодаря ти за интересните вметки.
Поздрави!
цитирай
199. saradiva - !!!
17.04.2011 11:02
oranjevia написа:
Та за Уганда идея е нямало но това е друг въпрос гете. Относно изповядваната от древните българи религия това е територия на всякакви спекулации благодарение на това ,че документите и наличните артефакти не дават възможност да се направи категоричен и неоспорим извод.Това дължим на страстни във вярата църковни отци,време,лошо съхранение,турци,фанариоти гръцки, въобразяващи си че като изгорят една библиотека ще вземем та ще се погърчим.Затова има всякакви спекулации по темата от тракииски и фригиийски божества през зороастризъм и еретизъм на негова база до древни шумери.Но все пак човек професор би трябвало да знае какво се знае ,а не да ни продава небивалици.Откъслечните сведения за кучи и човешки жертвоприношения,хареми, бесове е трудно да се вземат за чиста монета било защото не се потв.археологически/не съм чувал да са изровили някой жертвопринесен/ а и отците и византийците са си тенденциозно настроени.Но не може по едно изтрито по средата име да се каже -те са такива. Виж амазонки май е имало защото на гърчулята им е направило такова впечатление,че едва ли биха излъгали.


Това го подкрепям с две ръце, Оранжев!!!!

А амазонки има и днес :):):):):)
цитирай
200. get - - Ма-а-алко за Тамплиерите и Овчаров !!
17.04.2011 18:44
saradiva написа:
Нито пък е историята, която Офчароф ръси навсякъде де що щръкнал камък и дупка има по Родопите – оплождането на земята от слънцето. Това е древна ритуалност и философия, която или главата му не разбира или пък не е достатъчно комерсиално и туристическо, за да го проучи и разкаже. А друг е и въпросът ЧИИ СА БИЛИ ТЕЗИ СВЕТИЛИЩА. Офчаров ги нарича по възможно най-първобитния начин – СКАЛНИ ХОРА. Ако им намери и боздуганите ще е най-добре :)))…


- Първо относно мегалитните паметници по нашите земи - факт има ги ... Но това откога е - определено не е от времето на Сибирските шамани - Просто когато по нашите земи се побиват тези камъни - Шамани в Сибир едва ли е имало !! Тук имаме разминаване времево м/у култури и етноси.

- Второ, другата глупост за тамплиерите - Това гробище, което го копа едва ли има и един тамплиер - Да си спомним Причината и словието за създаването на този Орден ! - Къде трябва да действа ?!
- Абат Бернар от Клерво - Какво прави променя устава на монашеските ордени, като вмъква неща оправдаващи "убийството на човек" извеждайки го като богоугоден и християнски акт. Дайте да не си правим евтини тълкувания - все пак това е средновековие с тотално наложило се християнска менталност и етика. Кой има право да отмени - убийството, като богоненавестен акт самата Църква ! - По отношение на кого - на неверниците Сарацини ! - Къде - по земите на Божий гроб !! - Така че, това е сериозен религиозно каноничен въпрос, който е разрешен на специално свикан за целта Църковен събор !
- В заключение - Професора поне от обща култура би следвало да знае тези неща и да не ръси глупости - Които един може да ни обидят като християни, второ и нашият интелект !!


от Гет ктист
цитирай
201. d3bep - Мда. аз на переприкон я видех тая ...
18.04.2011 09:32
Мда. аз на переприкон я видех тая :)
Имаше експедиция археолози, дето муцаха свинск игърди и псуваха от върха една група цигани с кирки отдоле...

Овчара не беше, ама май имаше друга археоложка ,тая дето копала свещари, не съм сигурен.

И взеха да ми се правят на тежки :)
И ми показаха въпросната богиня...

Щех да прихна.

Нарисувано с контур, ама грозен контур и изобщо невъзможно да определиш кога е рисувано, това чудо приличаше на скица на християнски светец в профил, седнал на стол... Не Умай, ами жена изобщо се чудих как са определили , че е ....

И след два въпроса разговорът ни свърши...

1. Как разбрахте че е тя? Надпис, светилище, съпътстващи знаци?

- Гледат кат телета, н осе окопитиха. Те били чудни археолози и имал иначини.

2. Добре, щом викате че е наша богиня, значи е култ. Като ту кимате само и единствен отая драсканица, имате ли я някъде другаде по нашите земи, че да я сравните и определите?

- Не, беше отговора, уникална Е! САМО ТУКА!

По две за лев.

Та, наще археолози намериха всичк ощо е за намиране...
Включително и тази, може би дори съвременна "рисунка".

Но докато някои неща, като Дромихет, са евтини ментета, които обаче съм склонен да оправдая с туризма и туристите....
"Кака ви" Умай не зная с кво да я оправдая...

Вероятно с наща глупост...
Не вярвам да очакват от далечния изток наплив на тълпи полонници на Умай към Перперикон. :)

Поне идете до Перперикон и си я купете на магнитче ,да занйте в кво са вярвали предците ви....
И ако не си я купите, няма пък да знайте в какви глупости ви карат вие да вярвате....
цитирай
202. saradiva - Дзверчоков, направо си супер!
18.04.2011 09:41
"- Гледат кат телета, но се окопитиха. Те били чудни археолози и имал иначини."
Супер си ги описал само с това изречение. Но и околовръстните са си супер!

Дзверчо, като разгледах що неща са наречени Умай в България, умът ми отказа да приеме толкова много простотия и натъкмия от толкова много българи, зорлем цигани да се нарекат. А сега реват, че некакъв ингилизин ги нарекъл цигани. Ами това не е твърдение на англо-саксонеца. Това е твърдение от /смятаната за и получаваща заплата да бъде/ научна общност в България. Плюс попска синодална власт /гръкофилска/... Тъй че тепърва ще берем още ядове и дано те накарат държавниците ни да подменят изтърканите дългосвирещи вече плочи в грамофоните на БАН...

Поздрави!
цитирай
203. d3bep - Прилагам ви молитва към умай, ако ...
18.04.2011 10:52
Прилагам ви молитва към умай, ако земете да ходите на Перперикон нещо...
Молитвата е чист оригиналдъ, достигнала до съвременните мистически последователи на умай по екстрасензорен път:

----------------------------

О, Тангра! Прославлена Умай, Тридесетоглава Огън – Майка, Сваряваща всичко сурово, изпепеляваща всичко нечисто, спусни се, обкръжи ни, бъди ни Баща, спусни се, покрий ни и ни бъди Майка. Измила мърсотията ни в езерна вода, Отрязала пъпа ни с бяла треска, Пиеща вода от езерото, Имаща стан на Сурун-планина, С гребеновидни коси Май-ене. Сред 40 девици чиста Май-ене. Сред 30 девици с най-чиста уста Май-ене. Спуснала се от белия Улген. Спуснала се по дъгата, подобно на месец. Спуснала се от синия Улген. Спуснала се по дъгата, подобно на слънце. Спуснала се, опираща се на жертвения чатал. Спуснала се, държейки златен лък. Имаща гребеновидна глава, Май-ене. Не плаши децата. В тясната си пазва ги положи. В тясната си пола ги хвани. С дясната си гръд ги нахрани. Под дясната си мишница ги положи. Лошо око не им показвай. От зло желание ги пази. Ако отстрани дойде зъл дух, то златния лък държи. Което дойде от злия дух, Стрела зареди. Дошлия зъл дух не допускай. Нищо лошо не допускай. Всичко с доброта ръководи. Охранявай поникването на ечемика. Корените укрепвай. Алгис Ерлик. Свиреп дух, улавящ със своята въдица хората. Ти обичаш да събаряш напълнената чаша, Твоето лице е черно като сажди, Твоите коси са усукани, Твоят ръст е грамаден, Ти вървиш по своя страшен път само при лунна светлина; никой не може да издържи на Твоята ръка, най-силният не може да прегъне Твоя крак, Твоите очи пораждат сянка над света, Твоите зъби стърчат като вили, с Твоите кости може да се щави кожа. Ти всичко виждаш, Ти всичко знаеш!
цитирай
204. get - - Сара :)) Яра-Дива ... разговорът взе да добива фриволен тон - та във връзка с това ...
18.04.2011 15:00
... ето ви една "роднина" - Алтайска-шаманка http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/13/SB_-_Altay_shaman_with_gong.jpg - Както виждаш, като антропологичен тип - Сме направо досущ, като тях :))) - Особено на този в ляво с "българският" калпак :)) !

- Но следва да вземем в предвид, че блогът ти четат и хора, не дотам изкушени от история археология и религиознание - по отношение на тях би следвало да съм сериозен и ЗАЯВЯВАМ !
saradiva написа:
"- Гледат кат телета, но се окопитиха. Те били чудни археолози и имал иначини."
Супер си ги описал само с това изречение. Но и околовръстните са си супер!

Дзверчо, като разгледах що неща са наречени Умай в България, умът ми отказа да приеме толкова много простотия и натъкмия от толкова много българи, зорлем цигани да се нарекат. А сега реват, че некакъв ингилизин ги нарекъл цигани. Ами това не е твърдение на англо-саксонеца. Това е твърдение от /смятаната за и получаваща заплата да бъде/ научна общност в България. Плюс попска синодална власт /гръкофилска/... Тъй че тепърва ще берем още ядове и дано те накарат държавниците ни да подменят изтърканите дългосвирещи вече плочи в грамофоните на БАН...

Поздрави!


- Шаманизма достига развита форма при народи и култури на Сибир, Далечен изток, Юго-източна азия и Африка. Това става когато човечеството е все още на етапа на своето социо-културно развитие отговарящо на Неолит и Бронзова ера. По нашите земи това следва да се отнесе от ІV-то до ІІ-ро хилядолетие, съответно пр. Христа. - Какво се получава на практика - времево(хронологично) този процес, културно-исторически етап в човешкото развитие, при нас и Сибирските и т.н.(вж. горе) райони на шаманска култура, се разминава времево поне с 2 000(две хиляди години). (Категоричен съм и мога да се обоснова !)
- Но най-странното е, че това не е известно като факт на г-н "професора" !!

- С уважение !

от Гет ктист
цитирай
205. saradiva - Хм
18.04.2011 20:29
Ама, Гете /дано да съм те разбрала!/, къде в България има изрисувани шамани?!?!?!?!?!
Онова лудото Минчи, Пагането, от един мухлясал филм - изчекна се да се претръшква, ама така и не успя да докара нещо повече от кълчене...
Толкова им разбират главите на тях...
Тамплиери, рицари, шамани .... глухари!
цитирай
206. saradiva - Дзверчо,
18.04.2011 20:31
това дето си го надиплил е класика в сатирата, братле!!!! Ако го барне Морфов /макар, че не ми е много драг, заради "Хъшове"/ ще го подреди в някоя магическа умопомрачителна лакардийка...

Да се надяваме, че ще е Теди Москов все пак..

Хахаха - много е яко!!! Мрън-мрън-мрън... мрън-мрън-мрън...
Бравос
цитирай
207. get - - Явно не съм разбираем ?! - прецизирам !!
18.04.2011 21:00
saradiva написа:
Ама, Гете /дано да съм те разбрала!/, къде в България има изрисувани шамани?!?!?!?!?!
Онова лудото Минчи, Пагането, от един мухлясал филм - изчекна се да се претръшква, ама така и не успя да докара нещо повече от кълчене...
Толкова им разбират главите на тях...
Тамплиери, рицари, шамани .... глухари!


- При нас ако е имало шаманство - ще да е четири хил. години преди христа. При сибиряците по времето и малко след Христа. Това ще да е, поради разликите в историко-културното им развитие ... образно казано, просто техният "исторически влак", се ДВИЖИ СЪС ЗАКЪСНЕНИЕ от поне две хиляди след нашият. Отделно Географски и антропологични ... . Казано още ... като два исторически субекта, Те и Ние, няма как да сме срещали във пространството и времето, за да търсим общност и аналогии .
- Погледни до какви ментални увреждания при "изкуството" ни водят тези шамански щуротии - Поздравявам те с "Танцувай Пагане" :) - Не искам да се присмивам на Илка Александрова - но предоверяването на "авторитети" виж докъде може да ни доведе ?!http://www.youtube.com/watch?v=N0R3TFtxe6k

- Поради това и твърдя, че такива историци са опасни за менталното и всяко друго здраве за народът ни !!

от Гет ктист
цитирай
208. d3bep - Сарчо, то не съм я диплил аз бе, недей ...
19.04.2011 09:43
Сарчо, то не съм я диплил аз бе, недей така.. Аз нямам толкоз възвишена духовна култура :)
Дръпнах я от воините на Тангра :) Без да ги бъзикам, момчетата са патриоти, ама таз молитва... Абе хубуу е да с ия имаш във джеба ако ходиш на Перперикон, зер Умай там те чака..

get написа:
http://www.youtube.com/watch?v=N0R3TFtxe6k


Бухахахахаха!
Танцувай ти любимааааа, любимаааа Паганееее...

Начи песента бива.
Сам ода не се беше напъвала да набива толкова много излищен и безсмислен текст в нея. Като махнем текста е добре :)

ПП .ВИнаги съм се чудел... Кво е това има Пагане... И име ли е изобщо.
Или някакъв вид презрително рпозвище към езически жрец или жрица...
цитирай
209. saradiva - !!!
19.04.2011 11:13
Ясно, Гете. Пак сме на едно...

Дзвер, да бях се мъчила да кажа нещо на момчетата-патриоти от Танграта за молитвата им, нямаше да мога тъй да им го кажа, както чрез тази грешка!!! Пък аз помислих, че е измислен майтап от теб! /Нали бе писал ена ода :))))/
Представям си как сериозно се съсредоточват момчетата и ги нареждат тези.... думички..

Боже, Боже, в какви ли калъпи не те вкараха, Боже!!!
цитирай
210. demograph - Ми аз съм си такъв - като прочета овчи работи изперквам
13.05.2011 01:47
joysii написа:
"Но Бог вижда...Проклети да сте юроди!"
..................................................................................
Ей, подивялата Сара ги плещи врели некипели, ама ти съвсем врътна!

_____________________________________________________________________
Иначе в блога ти има добрина. Защо ти трябва да си пъхаш пръстчетата в грубата история...
цитирай
211. demograph - Как съм изтървал дискусията за шаманизма и пагането!..Мамка му.
13.05.2011 01:59
get написа:
[quote=saradiva]Ама, Гете /дано да съм те разбрала!/, къде в България има изрисувани шамани?!?!?!?!?!
Онова лудото Минчи, Пагането, от един мухлясал филм - изчекна се да се претръшква, ама така и не успя да докара нещо повече от кълчене...
Толкова им разбират главите на тях...
Тамплиери, рицари, шамани .... глухари!


- При нас ако е имало шаманство - ще да е четири хил. години преди христа. При сибиряците по времето и малко след Христа. Това ще да е, поради разликите в историко-културното им развитие ... образно казано, просто техният "исторически влак", се ДВИЖИ СЪС ЗАКЪСНЕНИЕ от поне две хиляди след нашият. Отделно Географски и антропологични ... . Казано още ... като два исторически субекта, Те и Ние, няма как да сме срещали във пространството и времето, за да търсим общност и аналогии .
- Погледни до какви ментални увреждания при "изкуството" ни водят тези шамански щуротии - Поздравявам те с "Танцувай Пагане" :) - Не искам да се присмивам на Илка Александрова - но предоверяването на "авторитети" виж докъде може да ни доведе ?!http://www.youtube.com/watch?v=N0R3TFtxe6k

- Поради това и твърдя, че такива историци са опасни за менталното и всяко друго здраве за народът ни !!
от Гет ктист[/quote
.................
Има една теория за "асиметричните войни" - нали съм спец, щях да я приложа като принос към студията"Паранормалното в българските исторически общества през XX". Никога не е късно.
цитирай
212. d3bep - Който търси, намира ! Ше видите ...
16.05.2011 20:53
canis написа:
Който търси, намира !
Ше видите Вие, като намери кристалния череп на Кубрат, когато е бил на 12 годишна възраст ...
Треперете неврници !
:)

И аз на 12 годишна възраст си смених черепа.
Така сме всички монголоиди.
А кристалът е опушен кварц, пустинен ...
цитирай
213. d3bep - Ъъъъъъ. . . . ТЕМА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ Я...
06.06.2011 11:35
Ъъъъъъ....

ТЕМА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ ЯВНО.

МАНГОЛСКИ ШАМАНИ ША ЩУРМУВАТ МАДАРСКИЯ КОННИК.
Под предвеодителството на Н. Овчаров, естествено, койт овпечатлил сичката руска федерация със шаманизЪма си!
8О 8О 8О 8О 8О 8О 8О 8О 8О 8О 8О 8О 8О 8О 8О 8О 8О 8О 8О 8О 8О 8О 8О 8О

http://novinar.bg/news/ovcharov-sabira-shamani-na-madarskiia-konnik_MzU5NTsxNw==.html


Мадарския конник... предстои да оживее!
Според мен ше избяга, според други - не знам...
цитирай
214. shtaparov - Ако оживее...
21.06.2011 23:02
d3bep написа:
Ъъъъъъ...ТЕМА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ ЯВНО.МАНГОЛСКИ ШАМАНИ ША ЩУРМУВАТ МАДАРСКИЯ КОННИК.Под предвеодителството на Н. Овчаров, естествено, койт овпечатлил сичката руска федерация със шаманизЪма си!
http://novinar.bg/news/ovcharov-sabira-shamani-na-madarskiia-konnik_MzU5NTsxNw==.html Мадарския конник... предстои да оживее!
Според мен ше избяга, според други - не знам...


Ако оживее Мадарския конник,той няма да избяга от своята многострадална родина,а ще стъпче веднага всички чуждестранни овчари,паразитстващи из хилядолетната Българска земя!!!
цитирай
215. shtaparov - Историята не е за овчарите
03.07.2011 11:15
Овчаров като беше в Монголия,защо не договори да внесем малко овце оттам,
вместо да се занимава с глупости! От няколко години овчето съвсем изчезна
от магазините у нас- сигурно защото овчарите взеха да се занимават с история!
цитирай
216. dolsineq - Сара, трябва да ми благодариш, че ти ...
08.07.2011 12:34
Сара, трябва да ми благодариш, че ти "отмъкнах" Джойсито...:-))))))))).
цитирай
217. saradiva - Получен коментар
10.08.2011 11:35
чийто автор ме помоли да не го публикувам. Не мога да спестя обаче част от този коментар. Спестявам името на автора, както и някои детайли, за да не наруша волята на коментиращия.

"Na Rila predstoi provegdane na seminar "Misiqta na slavqnstvoto".
Mislq si, 4e e dobre seminarat da zapo4ne s tema "Shto e slavqnstvo",kato imam v predvid Vashata gledna to4ka, s koqto sam napalno saglasen.
Istinata pravi xorata svobodni.
Pozdravi! ....

Izvineniq za latinitsata.

--------
Моят отговор:
Благодаря Ви за мнението.
Разбира се, че на Рила ще бъде този семинар. Най-вероятно е организиран от дъновистите по времето на тяхното сборище на 19 август на Рилските езера. Те имат друга задача - да докажат, че траките са славяни и тъй да се изпълни "пророчеството на учителя" им за "възшествието на славяните". Без да се сещат завалийките, че руснаците потриват ръчички доволно от подобни мераци - ей им историята, артефактите и световното господство на "славяните" с върховна сила Рус...

Ама както и да е...

Що е то "славянство" всеки е наясно, но дърдори според поръчката на този, който му плаща...

Гледам сега една икона в български манастир - Богородица държи детето, пък то държи един "лист", на който пише ... "СЛОВО". Каква е тая ерес, ще се попита всеки поп, който служи на българската гръчка църква... Пък тя тая икона със столетия по-стара от оная Богородица дето се води "канонична"...
Дъновистите и разни други -исти много си падат по тая гностичната и славословят "инкарнацията на Логоса". Хубаво, че вадят тези икони, ама лошо ги снаждат с религията си дъновистка.
...
цитирай
218. balkan1 - ЗА РОДИНАТА НИ
28.08.2011 21:22
Разни тарикати провокират спор дали сме дошли от Северна Азия или от Южна, за да се избегне истината че сме си тук от време ОНО -
http://balkan1.blog.bg/politika/2010/07/03/ot-koga-sme-na-balkanite.571532
Местният ни произход просто е неудобен за новата Древна история -
www.ziezi.net/evria/evria.avi
цитирай
219. анонимен - говорите простотии всички!
23.11.2011 18:42
saradiva написа:
vladorusev написа:
Пълни идиоти наистина.Как не ги е срам да пишат такива лъжи Хората от другите страни се чудят какви по-големи доказателства за европейския си корен да извадят а другарите от БАн се чудят как да ни направят от азиатците по-големи азиатци.Срам


Един ден, Владо, нашите деца и внуци, ще разберат, че коренът ни е европейски /то е достатъчно да се погледнем в огледалото, за да го разберем, ама.../ Но когато решат да извадят истината пред братята европейци, те ще ги изритат обратно - айдеее, нали разправяхте, че сте от азиатските пущиняци - марш обратно там!


Гледаме се в огледалото и ще ви кажа, че при намесването на Русия по време на освобождението в българия има толкова мн руси хора и защо ли ? Защото руснаците са изнасилвали и убивали повече, от турците. Просто защото нищо българско вече не е останало, ние в днешна дата сме си мелези и това е дори не помним корените си, които наистина са били ТЮРКСКИ драги ми невежи хора.
Вървете на някоя лекция по история на изкуството за българските корени и дано да научите колко много грешите с всичките си некомпетентни коментари!!!! Хайде със здраве мелези с европейски корени :)
цитирай
220. saradiva - Към анонимен 222
27.11.2011 20:38
Eхеее, браточка, ти много джаста-праста си я подкарал :)))))) Анонимно при това. :))
Кротко сега, да ти разгледаме и на тебе ред по ред словесата, че да ти успокоим хъза, с който си размахал показалеца:

анонимен написа:
Гледаме се в огледалото и ще ви кажа, че при намесването на Русия по време на освобождението в българия има толкова мн руси хора и защо ли ?

Тук нещо българската реч ти е избягала, друже – нищо не ти се разбира! Най-много ме е яд, че не става ясно - като се гледаш ти в огледалото, какво виждаш? Съдейки по думите по-долу, я виж, дали не ти е поникнал някой фес на главата? :)))

Друго - „освобождението В българия” е странна формулировка, при това малката буква, която си поставил в името на Родината ни, подсказва още тук, че си ошашавен кухалейков изпълнител на поръчка или си от маймуняците в БАНята, които защитават стари лъжи, за да крепят стари звания…
Второ – ти така си го написал твърдението си за 1878 г. - „има толкова много руси хора” - сякаш си бил жив очевидец тогава DDDDD. Но тъй като явно това не е възможно – я кажи откъде ти знаеш колко много руси хора има тогава тук. Сведения ли имаш по този въпрос.
Трето – какво собствено ти доказва наличието или не на руси хора много тук? Сигурен ли си, че българите са мургавеляци само и защо така си мислиш?!
Да видим нататък:
анонимен написа:
Защото руснаците са изнасилвали и убивали повече, от турците.

Ехаааа, ама ти наистина като един очевидец, направо като хроникьор на тези масови изнасилвания пишеш бе, браток! DDDD
То, че руският ботуш /и други руски дадености/ здраво е мачкал всичко българско и родно е вярно, ама и турският башибозук си е свършил „работата” за 500 годин… Но въпросът не е да се сравнява кой колко и кой повече. Поробители и изедници са били и от това и до днес си влачим последствията…
Ама да не се отклоняваме от твоето тропкащо изявление все пак…

анонимен написа:
Просто защото нищо българско вече не е останало, ние в днешна дата сме си мелези и това е дори не помним корените си, които наистина са били ТЮРКСКИ драги ми невежи хора.

Душа, ти големи изречения праскаш – без запетаи – проблем няма, тук речта е разговорна и не е задължително, ама ти е объркан словоредът и без пунктуация не може да ти се разбере кое сказуемо към кой подлог е и кое допълнение към кое сказуемо е :)))). „ Ние В днешна дата”, както смешно си се изразил (пак) със сигурност не сме „чиста раса”, за която пишат и говорят национал-изцепките. Ама я сега ти ми кажи коя нация е „чиста раса”, а! Дай да видим кой народ ще ни дадеш за пример и веднага ще му проследим историята, за да видиш, че всеки народ се е „смесвал” с други – съседни или завоеватели, после с други и т.н… Дори и островните народи вече не са с „чиста кръв”, друже. Така че всички са „мелези” (твой термин) и това не е драма, а закономерност!...
Колкото до това „че не помним корените си”, ще ти кажа следното:
Как да ги помним, браток, като тези, които трябва да пренапишат историята на народа и държавата ни, ходят на М…та си в Манголия да я търсят. Като Н.Овч. Не защото са там „корените ни”, а защото поръчката е те да се търсят ИЗВЪН БАЛКАНИТЕ. Никой от "изконно древните" няма проблем с това корените на българите да са където и да било по света или пък защо не и на Орион или на Сириус :). Но ако се разкрие истината, че българи са наречени европейски общности, живеещи на Балканите, т.е. предците ни са си били винаги тук, тогава ще гракнат и гърчуля и руси, и турчаля, и сърби, румънята - тоже… Най-много обаче ще се разстроят поповете – щото всички те служат на гръцката църква. И ако стане ясна истинската история на Християнството на Балканите, килимявките ще трябва да си признаят, че Цариградската патриаршия, доминирана винаги от гърчуля, е разсипала истинската Българска църква. И още куп неща…
Така че не става въпрос дали помним корените си, а дали тези, на които плащаме заплати да възраждат и пазят историята ни, правят именно това. Плащаме на "учени"-предатели и на попове - гръкопоклоници Всички те предателстват във всеки написан ред и във всяка казана дума за историята на България и на българите.

И да те призова сега да ми дадеш едно единствено доказателство, че „корените на българите наистина са били ТЮРКСКИ”. Ние като сме невежи, айде ти да ни просветиш, за да докажеш своето „вежество”. :))))

анонимен написа:
Вървете на някоя лекция по история на изкуството за българските корени и дано да научите колко много грешите с всичките си некомпетентни коментари!!!! Хайде със здраве мелези с европейски корени :)


Я първо ти кажи на ЧИИ лекции по история на изкуството си ходил, та да го прочетем и ние. Във времето сме на И-нет, ако не си забелязал още. Не е нужно да ходим безразборно на лекции. Ние си избираме какво да четем. И пишем за това, което четем. Но ти не ни казваш нищо за твоите източници. Така че си в липса, приятелю. Дотук само празнодумстваш – кухалейковски навитации и излагации. Тва е…

цитирай
221. анонимен - цитат от сарадива: "Във вр...
05.06.2012 11:24
цитат от сарадива: "Във времето сме на И-нет, ако не си забелязал още. Не е нужно да ходим безразборно на лекции. Ние си избираме какво да четем. И пишем за това, което четем."
Да забелязъл съм че сме във времето на интернет където много народ се упражнява къде платено каде безплатно
цитирай
222. анонимен - хан аспарух
05.06.2012 11:26
сара ти мъж ли си или жена
цитирай
223. saradiva - за 221
09.07.2012 23:37
Да, много хора се упражняват, някои в нищо-не-казване :))))
цитирай
224. saradiva - за 222
09.07.2012 23:37
Познай!
цитирай
225. shtaparov - Бай Овч. изобщо не е доволен от ла...
15.10.2012 20:04
Бай Овч. изобщо не е доволен от ланската експедиция и пак е ходил наскоро да търси първобитници,които да припознава за древни Българи!
цитирай
226. saradiva - Здравей, Щапаров,
26.10.2012 19:52
Има ли някъде нещо написано за това, та да поразкърша снагата на словото?
С тая ФБ мода, позарязахме хубавото пространство на Блог БГ и форумите, ама май пак почваме да се връщаме :)))
Специални поздрави, приятелю за теб и останалите!
цитирай
227. nedovolen - Макар и с
01.11.2017 20:28
един и половина дУпЕДатски мандат по-късно, първоноемврийски поздрав за будителския постинг. Накефих се.
Два случая, казани от проф. Стамен Стаменов - уфолог и др. в едно от предаванията си:
1. Преди години бил поканен в щатите на индиански празник. Спрял до един шаман и се загледал. Ш. го попитал какво гледаш. Носията ти, отговорил С, прилича на тази на баба, същите шевици и орнаменти. От къде си? Като чул България, шаманът го прегърнал и казал, знаеш ли, че ние сме братя. Подарили му носия, която попътно в хотел му откраднали.
2. Тодор Живков на посещение в Япония. Императорът излезнал да го посрещне и го прегърнал. Ама, не сме от един лагер. Нищо, казал домакина, ние с тебе сме братовчеди. Императорът е знаел за какво става дума Т.Ж. се обърнал към придружаващите го овчаровци - какви сме с Япония. Естествено, изпаднали в неловко мълчание като паяци.

Та, нашият овчар е отишъл между двете точки. Но със задача. Между впрочем болшинството учени са научени. Особено БАНЯджиите.
В заключение, благодарение постиженията на научените учени, света върви към сигурна гибел.
Хубав празник! :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: saradiva
Категория: История
Прочетен: 1020985
Постинги: 21
Коментари: 2080
Гласове: 4815