Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2014 01:15 - Правилното мислене - ключ към успеха!
Автор: nestorow Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1629 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


image

Двама служители в голяма компания разбрали в последния момент, че важен началник ще минава на проверка. Времето с което разполагали да се подготвят било по-малко от 5 мин. Как реагирали:

 

Единият се чудел каква може да е скритата причина за посещението на началника. Изплашил се, че шефът му ще му се скара, ще го засрами пред другите колеги, а дори може и да го уволни. Мислел си как ще се представи пред семейството си, как ще реагират те, приятелите му. Каква друга работа ще си намери, че няма да има никакви доходи. Чувствал се застрашен. Всичко това довело до “паниране” от негова страна и лек безпорядък по бюрото му, а докато обмислял трескаво с какво да оправдае малкото изоставане от графика със задачите, се изпотил. Искало му се да не беше идвал изобщо на работа.

Междувременно неговият колега се зарадвал на посещението. Помислил си, че ще има възможността да размени няколко думи с него, да го впечатли с постиженията си и личните успехи на работното място. Може би дори да го помоли за увеличение на заплатата. Използвал оставащото време да прегледа още веднъж перфектно подреденото си бюро. Чувствал се в прекрасно настроение и с нетърпение очаквал срещата.

Кой според Вас се е представил по-добре пред началника? Дали служителят, който е бил с негативно отношение към срещата и този, който е мислел само за положителните й аспекти?

Изводите: 
Отношението прави нещата различни!

В зависимост от нашето отношение към дадена ситуация, нашето подсъзнание я възприема по различен начин и подава различни команди към мозъка. В примера става ясно, чеотрицателно настроеният човек не може да види предимствата от ситуацията, следователно той няма да се възползва от шанса, който му се разкрива. Дори по-лошо: той вече е разтроен, напрегнат, изпотен, трепери, диша трудно. В най-добрият случай ще го помислят, че е болен. А излязат ли наяве страховете му, вероятно ще трябва да си търси нова работа със сигурност. Всеки нормален човек би сметнал, че когато имаш такива мисли, със сигурност имаш някои угризения относно качеството или количество работа, което извършваш. А никой не обича служителите му да не са достатъчно ефективни.

Затова моят съвет е:

Каквато и да е ситуацията, в която сте попаднали, опитайте се да се отнасяте само позитивно към нея! Чрез позитивното мислене и отношение, подсъзнанието Ви помогне “да видите” някои алтернативи, на които иначе не бихте обърнали внимание. А може точно тези алтернативи в крайна сметка да се окажат решението, което Ви трябва!

Не фактите, пред които сме изправени, а нашето отношение към тях, са това, което определя нашият успех или провал! ~ Норман Винсънт Пийл




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nestorow
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 18787
Постинги: 9
Коментари: 1
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930